Λαμπραντόρ Γεννιέται Με Πολλά Προβλήματα Υγείας Αλλά Κερδίζει Δεύτερη Ευκαιρία Στη Ζωή

Λαμπραντόρ Γεννιέται Με Πολλά Προβλήματα Υγείας Αλλά Κερδίζει Δεύτερη Ευκαιρία Στη Ζωή

Λαμπραντόρ: Οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν λίγες. Ο Φέλιξ όμως τα κατάφερε. Γεννημένος με σχιστό χείλος και υπερώα, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, ο σκύλος σίγουρα θα είχε πεθάνει μέχρι τώρα, αν ένας άντρας με μεγάλη καρδιά δεν του είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η είσοδός του στον κόσμο δεν είναι καθόλου εύκολη… Σε μόλις 11 ημέρες, ο Felix πέθαινε. Ο κτηνοτρόφος που τον είδε να γεννιέται επικοινώνησε με τον Jamie , έναν διασώστη ζώων που εργάζεται για έναν κτηνίατρο.

Το αδύναμο πλάσμα υπέφερε από σχιστία υπερώας και σχιστό χείλος, αλλά υπέφερε και από ασθένεια των πνευμόνων . Ο Τζέιμι αποφάσισε να τον πάρει υπό την προστασία του. Ο Καλός Σαμαρείτης τον πήρε στο σπίτι του και τον τάιζε με σωλήνα για τις επόμενες 7 εβδομάδες.

Το κουτάβι Λαμπραντόρ ανάρρωσε και επέζησε! Ωστόσο, άλλα εμπόδια του έκλεισαν τον δρόμο…

Το Λαμπραντόρ ξεπέρασε τις δυσκολίες

Ο Φέλιξ αξίζει να είναι ο πρωταγωνιστής ενός έργου του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο . Και για καλό λόγο: εκτός από τα πεπτικά προβλήματα που προκαλούνται από τη δυσμορφία του παχέος εντέρου του, το ζώο έχει μόνο λειτουργικό βολβό του ματιού και εμφανίζει μια ταλαντευόμενη γνάθο.

« Το πρόσωπό της μοιάζει με λιωμένο κερί », είπε ο ιδιοκτήτης της στο Bored Panda . « Υποφέρει επίσης από ένα νευρολογικό τικ που τον κάνει να κυλάει και να γαβγίζει στον αέρα από καιρό σε καιρό. Δοκιμάζουμε νέα φάρμακα για να τον βοηθήσουμε. ”

Το Λαμπραντόρ υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στις 31 Ιανουαρίου 2020. Ο στόχος; Διορθώστε τη σχισμή του χείλους και της υπερώας. Ένα γεγονός που κυριολεκτικά επέτρεψε στον Φέλιξ να σηκωθεί από τις στάχτες. Πριν την επέμβαση, το τετράποδο δεν μπορούσε να φάει και να πιει κανονικά. Αυτές οι μέρες έχουν πλέον τελειώσει.

« Είναι ο πιο δυνατός σκύλος που έχω γνωρίσει ποτέ. Μετά την εγχείρησή του είχε ένα σωλήνα τροφοδοσίας να βγαίνει από το λαιμό του και έπρεπε να σπρώξω υγρή τροφή για σκύλους μέσα σε αυτό για μερικές εβδομάδες. Δεν παραπονέθηκε ποτέ και έμεινε ακίνητος όσο το έκανα », είπε ο κηδεμόνας του. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι ο γούνινος φίλος του απολάμβανε καλύτερη υγεία και ένιωθε πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

Μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια

Μετά το χειρουργείο, ο σκύλος κολύμπησε σε ποτάμι για πρώτη φορά στη ζωή του! Διασκέδασε και βράχηκε το κεφάλι του, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό πριν από λίγους μήνες. « Αν τον είχα πάει να κολυμπήσει πριν την επέμβαση, θα είχε πνιγεί σε δευτερόλεπτα », είπε ο Τζέιμι .

Η μεγάλη και αγαπημένη οικογένειά του συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη του Λαμπραντόρ με το μαύρο τρίχωμα. Ο Φέλιξ τα πηγαίνει τέλεια με τα 4 αδέρφια του (συν μια γάτα ), όλα που σώθηκαν από τον Τζέιμι .

Σκανταλιάρης και γεμάτος ενέργεια, του αρέσει να παίζει , ειδικά με μπάλα. «Το να τον βλέπεις έτσι μετά την επέμβαση είναι η καλύτερη δυνατή ανταμοιβή », είπε ο Τζέιμι , χαρούμενος που ο Φέλιξ ήταν μέρος της ζωής του.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό