Κτηνίατρος Ξενυχτάει Στο Πλευρό Τραυματισμένου Σκύλου Από Φωτιά

Κτηνίατρος Ξενυχτάει Στο Πλευρό Τραυματισμένου Σκύλου Από Φωτιά

Το άτυχο κουτάβι κινδύνευσε να χάσει την ζωή του στη φωτιά. Την περασμένη εβδομάδα, το σπίτι της οικογένειας του κουταβιού πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν σε βεράντα. Όσο κι αν προσπάθησε η οικογένειά του, δεν τα κατάφεραν έγκαιρα και αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι.

Ένα θαύμα έγινε

Ο Τάκα κατάφερε να ξεφύγει μόνος από τη βεράντα και έτρεξε στο δρόμο. Ένας ευγενικός γείτονας βρήκε τελικά τον σκύλο και έτρεξε στο νοσοκομείο Care More Animal Hospital στο Martinez της Τζόρτζια.

«Είχε εγκαύματα γύρω από τα μάτια, το στόμα, τα αυτιά, την κοιλιά του», είπε η Emily Martin, κτηνίατρος στο Care More Animal Hospital. «Πραγματικά δεν ξέραμε πόσο άσχημα ήταν τα τραύματά του στην αρχή γιατί έπρεπε να ανησυχούμε για εγκαύματα από εισπνοή.»

Τα μάτια του Τάκα τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά… Δυστυχώς, ο κατέληξε να τυφλωθεί.

Όταν ο Τάκα άρχισε να έχει προβλήματα αναπνοής, η κτηνιατρική ομάδα μετέφερε το κουτάβι στην κλινική του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια. Εκεί, θα μπορούσε να συνδεθεί με μια μηχανή οξυγόνου. Μετά από λίγες μέρες, ο Taka ήταν αρκετά δυνατός για να επιστρέψει στο Care More Animal Hospital και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.

Ο Μάρτιν συγκινήθηκε

«Προσπαθώ να φέρω τους ασθενείς μου με τον ίδιο τρόπο, αλλά η περίπτωσή του έχει τραβήξει απολαύστε λίγο περισσότερο», είπε ο Μάρτιν. «Όταν μπήκε μέσα, ούρλιαζε από τον πόνο.»

Ο Μάρτιν μίλησε στην οικογένεια του Τάκα λίγο μετά την άφιξή του στο κτηνιατρείο και τελικά παρέδωσαν τον Τάκα στο Η φροντίδα του Μάρτιν λόγω της υγείας του. Από τότε, ο Μάρτιν αποφάσισε να γίνει κάτι περισσότερο από κτηνίατρος του Τάκα: έγινε η μητέρα του.

Καθώς το νοσοκομείο δεν είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, ο Μάρτιν πήρε τον Τάκα σπίτι το βράδυ. Δεν χρειάστηκε λοιπόν να κοιμάται μόνος. Την επόμενη μέρα, ο Μάρτιν σύρθηκε στο ρείθρο του Τάκα στο κτηνιατρείο και κοιμήθηκαν μαζί.

Ένας από τους συναδέλφους του Μάρτιν έπιασε την αφράτη στιγμή:

Για τον Μάρτιν, ένα από τα πιο απίστευτα πράγματα για τον Τάκα είναι το πόσο ευγενικός είναι, παρά όλα όσα περνάει. «Συχνά, όταν τα ζώα πονούν, αρχίζουν να δαγκώνουν. Ωστόσο, δεν προσπάθησε να δαγκώσει ούτε μια φορά.»

Ενώ είναι ακόμη νωρίς να πούμε πώς τα εγκαύματα θα επηρεάσουν τον Τάκα μακροπρόθεσμα, ο Μάρτιν και οι άλλοι κτηνίατροι είναι αισιόδοξοι για την ανάρρωσή του, ειδικά επειδή είναι τρώω και πηγαίνω στο μπάνιο μόνος.

«Σίγουρα είναι σε πονά πολύ, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι καλά», είπε ο Μάρτιν.

Η προσωπικότητα του Τάκα αρχίζει να λάμπει

“Του αρέσουν τα τρίψιμο της κοιλιάς και λατρεύει το φαγητό, επομένως είναι γουρούνι”, είπε ο Μάρτιν. “Του αρέσει επίσης να αγκαλιάζεται.”

Ο Μάρτιν έχει γίνει πολύ δεμένος με τον Τάκα και σκέφτηκε να τον υιοθετήσει για πάντα. Ωστόσο, η γυναίκα έχει ήδη άλλα πέντε σκυλιά και ένα μωρό επτά μηνών. Οπότε παραδέχεται ότι το σπίτι της μπορεί να μην είναι το ιδανικό μέρος για τον Τάκα, ο οποίος θα χρειαστεί πολλή ατομική φροντίδα.

Ο Μάρτιν είναι αποφασισμένος να βρει το καλύτερο σπίτι για αυτόν, με ανθρώπους που αναγνωρίζουν τον ιδιαίτερο σκύλο που είναι. «Πέρασε από κάτι τόσο τραυματικό και οδυνηρό, και όμως δεν το βάζει κάτω», είπε ο Μάρτιν. “Είναι τόσο σκληρός.”

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό