Καστοριά: Εθελοντές Σώζουν 5 Νεογέννητα Κουτάβια Που Είχαν Εγκαταλείψει Μέσα Σε Σακούλα (pics)

Καστοριά: Εθελοντές Σώζουν 5 Νεογέννητα Κουτάβια Που Είχαν Εγκαταλείψει Μέσα Σε Σακούλα

Κουτάβια: Πώς είναι δυνατόν να λέγεσαι άνθρωπος και να εγκαταλείπεις έτσι νεογέννητα κουτάβια; Και όχι μόνο τα εγκαταλείπεις μέσα σε σακούλα αλλά την δένεις κιόλας για να γνωρίσουν έναν θάνατο με μαρτυρικό τρόπο. Έχουν στερέψει τα λόγια μας..

Που δυστυχώς συμβαίνει συχνά.

Ένα τέτοιο περιστατικό μαθαίνουμε από τους εθελοντές OΠΑΚ Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας, οι οποίοι κλήθηκαν αυτές τις μέρες για μια ιδιαίτερη διάσωση στην Καστοριά. Η διάσωση αυτή είχε να κάνει με 5 νεογέννητα κουταβάκια που κάποιος τα είχε βάλει μέσα σε σακούλα και τα πέταξε, μέσα στη βροχή και την παγωνιά, σε ένα δύσβατο σημείο, με πολύ χιόνι.

Για το περιστατικό οι εθελοντές ενημερώθηκαν από μια φίλη της ομάδας που άκουσε τις φωνούλες τους. Πήγαν άμεσα στο σημείο και ξεκίνησαν τη διάσωση, που κράτησε, όπως εκείνοι αναφέρουν, μια ώρα. Ευτυχώς τα κατάφεραν. Βρήκαν τα μικρούλια, τα οποία ήταν μούσκεμα μέχρι το κόκαλο. Παγωμένα. Και τα πήραν να τα πάνε σε ζεστό μέρος και να τα φροντίσουν.

Πόση θλίψη αλλά και πόση οργή μας γεμίζει μια τέτοια πράξη… Όχι μόνο για την πράξη αυτή αλλά και για το ότι ο δράστης δεν θα βρεθεί. Θα κυκλοφορεί ελεύθερος και σίγουρα θα το ξανακάνει. Και δεν ξέρουμε αν εκείνα τα ζώα σταθούν τυχερά όπως αυτά.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό