Καλλιθέα: Γάτα Εγκλωβίζεται Σε Φρεάτιο – Η Κινητοποίηση Εθελοντών Και Η Διάσωση

Καλλιθέα: Γάτα Εγκλωβίζεται Σε Φρεάτιο – Η Κινητοποίηση Εθελοντών Και Η Διάσωση

Άλλη μια δύσκολη και ευτυχώς επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.

Η ομάδα κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό γάτας που είχε πέσει σε φρεάτιο υπονόμου επί της Λάμπρου Κατσώνη στην Καλλιθέα.

Με το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, ασχολήθηκαν δυο μέρες και πήγαν τρία άτομα της ομάδας. Και τις δυο φορές η κυρία που εντόπισε τη γατούλα και τους ζήτησε βοήθεια ήταν μαζί τους αγωνιώντας και η ίδια.

Βραδινή ώρα, κατόπιν επείγουσας κλήσης, πήγαν στο σημείο οι εθελοντές για να δουν τι συμβαίνει με το ζώο. Αυτό δεν φαινόταν πλέον ούτε ακουγόταν από το σωλήνα του φρεατίου, στον οποίο είχε μπει για να κρυφτεί. Έτσι ανοίχτηκε η σχάρα με προσοχή και τοποθετήθηκε παγίδα προκειμένου να παγιδευτεί με ηρεμία, με τη βοήθεια τροφής.

Έγιναν πολλαπλοί έλεγχοι μέχρι την επόμενη ημέρα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ζωής.

Μέχρι το πρωί η παγίδα ήταν ακόμη άδεια. Οι άνθρωποι της ομάδας πήγαν και πάλι στο σημείο περιμένοντας έως το μεσημέρι. Έκαναν ενδελεχή έλεγχο και με χρήση κάμερας καθώς ανοίχτηκαν και παράπλευρες σχάρες.

Το ίδιο βράδυ έγινε η τελευταία προσπάθεια εντοπισμού της γατούλας με τη συνδρομή της τροχαίας Καλλιθέας που πραγματοποίησε μερική διακοπή της κυκλοφορίας ώστε οι εθελοντές να ανοίξουν το καπάκι κεντρικών του δικτύου, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.

Δυο από αυτούς κατέβηκαν κάτω στο κεντρικό δίκτυο και με κατάλληλο εξοπλισμό αναζήτησαν τη γατούλα. Οι συνθήκες εντός του υπονόμου, όπως καταλαβαίνουμε, είναι οι χειρότερες δυνατές για να γίνει έρευνα, με σκοτάδι, λάσπες, τρομερή δυσοσμία και δυσκολία κινήσεων.

Οι εθελοντές προχώρησαν μέσα στις λάσπες και τα νερά με απόλυτη προσοχή καλύπτοντας ακτίνα τουλάχιστον τριακοσίων μέτρων προς το πάνω και κάτω μέρος του αχανούς κλειστοφοβικού αγωγού.

Και πάλι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ζωής. Εκτός από τις κατσαρίδες βέβαια. Είδαν όμως πολλές και άνετα προσβάσιμες για τη γάτα εξόδους σωληνώσεων που οδηγούσαν προς απέναντι φρεάτια, τα οποία ήταν ρηχά και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ανεβεί από εκεί προς το φως και να βγει.

Η ομάδα αναφέρει:

Ευχαριστούμε Cat Rescue Athens για την ενημέρωση και τη βοήθεια στο εν λόγω περιστατικό

Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Elen Konte, Kostas Garef, Alexis Mantzoros

Αυτές τις εορταστικές ημέρες τα περιστατικά δεν λιγοστεύουν, ωστόσο είμαστε πάντα σε αναμονή του επόμενου προκειμένου να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Λυπούμαστε πολύ που αυτές τις ημέρες εκατομμύρια ζώα όχι απλώς θα κινδυνεύσουν αλλά θα χάσουν και τη ζωή τους και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.

Αντί για χρόνια πολλά λοιπόν, ευχόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση για το μέλλον με πραγματική αγάπη προς όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό