Η πιο γλυκιά σκέψη: Εθελοντής φτιάχνει γατόσπιτο στο κέντρο της Αθήνας

Ο άντρας της ιστορίας μας προχώρησε στην πιο γλυκιά σκέψη της ημέρας: Έφτιαξε ένα χειροποίητο γατόσπιτο στο κέντρο της Αθήνας για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχεται. Το κρύο είναι ήδη αισθητό και τα αδεσποτάκια περνούν δύσκολα έξω στους δρόμους της πόλης.

Η συγκινητική κίνηση του εθελοντή για τα αδεσποτάκια

Η αλλαγή θερμοκρασίας είναι πλέον αισθητή και ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά σε πολλά ορεινά μέρη της Ελλάδας. Δύσκολη εποχή και ακόμα πιο δύσκολη για τα αδεσποτάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν στους δρόμους αντιμετωπίζοντας χίλιους κινδύνους. Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν γέρικα, μωρά και άρρωστα. Ζώα που αν δεν κάνουμε κάτι, δεν θα καταφέρουν να βγάλουν το χειμώνα.

Επειδή είναι αμέτρητα και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα σώσουμε όλα-αν και θα θέλαμε-, τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να κάνουμε λιγότερο δύσκολη τη ζωή τους. Με απλά πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ένα κατάλυμα και φαγητό. Ένα πρόχειρο κουτί, με μια κουβέρτα ή ρούχα μέσα, ένα μπολάκι για το φαγητό και το νερό. Ξέρουμε, είναι πολύ πιθανό λίγη ώρα αφού τα βάλουμε, να εξαφανιστούν. Γνωστή ιστορία. Όλες οι γειτονιές έχουν ανθρώπους που δεν αγαπάνε τα ζώα και δεν τα θέλουν. Και μας πετούν τα μπολάκια, τα κρεβατάκια, την τροφή…τα πάντα. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ένα κουτί θα το βάλουμε και θα το ξαναβάλουμε.

Εκτός και αν είστε μερακλής και θέλετε να δημιουργήσετε, όπως ο εθελοντής που έφτιαξε τα σπιτάκια στη φωτογραφία. Εδώ δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Είναι πραγματικά πανέμορφα τα γατο- διαμερισματάκια αυτά. Τη φωτογραφία έβγαλε η Luana Asmat και αυτή η κατασκευή, όπως μας ενημερώνει, βρίσκεται σε ένα στενάκι της Πειραιώς. Και, όπως βλέπουμε, οι γατούλες της γειτονιάς την έχουν τιμήσει δεόντως.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό