Η αγάπη κάνει θαύματα: Τυφλό άλογο σώνεται από ευθανασία και απολαμβάνει τη νέα του ζωή

Η αγάπη κάνει θαύματα ακόμα και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ζώων με προβλήματα υγείας όπως ο Μπάντι. Με σωστή καθοδήγηση μπορούν και λίγο πριν το τέλος της ζωής του να μάθουν νέα πράγματα και να κάνουν την ποιότητα της ζωής τους καλύτερη.

Όταν ο Μπάντι έχασε την όρασή του, ο ιδιοκτήτης του σκέφτηκε να του κάνει ευθανασία, αλλά η Κάθι Στίβενς τον παρέλαβε στη φάρμα της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χρειάζεται βοήθεια περπατώντας και κάνοντας άλλες δραστηριότητες, αλλά μαθαίνει πολύ γρήγορα. «Είναι απίστευτα έξυπνος!» είπε η Στίβενς .

Η ιστορία του Μπάντι

Το Catskill Animal Sanctuary υποδέχεται ζώα σε ειδικές καταστάσεις στο Saugerties των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια , η ιδρύτρια Kathy Stevens δημιούργησε αυτό το μέρος για να βοηθήσει πλάσματα όπως ο Buddy, ένα 31χρονο τυφλό άλογο Appaloosa .

Ο πρώην ιδιοκτήτης του τον φρόντιζε σε όλη του τη ζωή, αλλά όταν έχασε την όρασή του, εκείνη δεν ήξερε τι να τον κάνει και σκέφτηκε να του κάνει ευθανασία , αλλά ευτυχώς επικοινώνησε με το καταφύγιο της Κάθι για βοήθεια. «Πιστεύουν ότι η ευθανασία είναι η πιο ανθρώπινη επιλογή », είπε ο ιδρυτής .

Δυστυχώς, οι μοιραίες αποφάσεις είναι συχνές λόγω άγνοιας και έλλειψης ενσυναίσθησης με τα ζώα και ακολουθούν τον πιο οδυνηρό δρόμο χωρίς να υπολογίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές . «Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κοινό φαινόμενο: οι άνθρωποι δεν έχουν τη γνώση ή την υπομονή ή δεν θέλουν να κάνουν τις προσαρμογές για να κάνουν τους στάβλους τους πιο ασφαλείς», είπε η Κάθι .

Η συνέχεια της ιστορίας

Το ιερό υποδέχτηκε τον Buddy τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους με εξαιρετική μεταχείριση, έφτασε στο σωστό μέρος όπου του δίδαξαν τους νέους τρόπους και τον καθοδήγησαν στο φαγητό του . Παρά το γεγονός ότι είναι γέρος, μαθαίνει πολύ γρήγορα , κάτι που είναι αξιοθαύμαστο. Το προσδόκιμο ζωής ενός αλόγου είναι 25 με 30 χρόνια, αλλά διαβεβαίωσαν ότι ο νέος φίλος έχει πολλά ακόμα να ζήσει .

«Είναι απίστευτα έξυπνος! Εντυπωσιάστηκα από το πόσο γρήγορα «μάθαινε τα λόγια της»: πάνω, κάτω, ψηλά, στάσου, νερό κ.λπ. », είπε ο νυν φροντιστής της.

Μέσω του λογαριασμού τους στο Instagram ανακοίνωσαν την ενσωμάτωση του Buddy στη φάρμα και πολλοί άνθρωποι τους ευχαρίστησαν που το έλαβαν. “Ο φίλος χρειαζόταν απλώς μια ευκαιρία”, έγραψε ο Sanctuary στην ανάρτηση .

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πολλοί από εσάς συγκινηθήκατε από την ιστορία του Buddy», είπε η Catskill Animal Sanctuary στο κοινωνικό δίκτυο .

Παρ’ όλα αυτά, δεν λείπουν επίσης άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα ήταν πιο βολικό να τον αποκηρύξουν , αλλά από το ιερό απάντησαν κατηγορηματικά ότι δεν ήταν . «Ακόμα κάποιοι αναρωτιούνται αν δεν θα ήταν πιο ανθρώπινο να τα παρατήσουμε. Ο Μπάντι μας δείχνει ότι έχει περισσότερη ζωή να ζήσει και είναι προνόμιο να τον αφήνουμε να ζήσει αυτή τη ζωή », ανέφερε το καταφύγιο στο Instagram .

Γνωρίστε τον Buddy στο παρακάτω βίντεο:

Ένα αξιολάτρευτο και χαδιάρικο άλογο, και μια τεράστια χαρά να τον βλέπεις χαρούμενο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό