Γυναίκα Σώζει Και Περιθάλπει Τον «Λυκάνθρωπο», Έναν Ταλαιπωρημένο Σκύλο Εγκαταλελειμμένο Στην Άκρη Του Δρόμου Για Μήνες

Γυναίκα Σώζει Και Περιθάλπει Τον «Λυκάνθρωπο», Έναν Ταλαιπωρημένο Σκύλο Εγκαταλελειμμένο Στην Άκρη Του Δρόμου Για Μήνες

Σκύλος: Κανείς δεν ασχολιόταν με αυτόν τον άτυχο σκυλάκο. Τον έβλεπαν για μήνες να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και κανείς δεν τον βοηθούσε. Είχε μείνει άτριχος, κοκαλιάρικος και μόνος να παλεύει με όλες τις δυσκολίες.

Το δέρμα του ήταν γεμάτο μώλωπες και πληγές, η ουρά του ήταν αιχμηρή και σπασμένη. Όλα όσα έμειναν από την όμορφη γούνα του ήταν σε μια περιοχή γύρω από το λαιμό και το κεφάλι του.

Ο σκύλος πιθανότατα δεν είχε φάει για πολλές εβδομάδες και δεν μπορούσε να κινηθεί. Οι ντόπιοι δεν γνώριζαν τίποτα γι ‘αυτό το παράξενο πλάσμα, εκτός από το ότι είχε εντοπιστεί εδώ και πολύ καιρό να φυλάσσει έναν οπωρώνα στη Madera Ranchos της Καλιφόρνια.

Και κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει αυτό το ζώο, το οποίο φαινόταν τρομακτικό και επικίνδυνο.

Οι άνθρωποι ονόμασαν τον φτωχό σκύλο “Λυκάνθρωπο” επειδή απλά δεν ήξεραν τι είδους ζώο ήταν. Ήταν πολύ φοβισμένοι να πλησιάσουν και να μάθουν.

Στη συνέχεια, στα τέλη Μαρτίου, κάποιος τον είδε και δημοσίευσε μια σύντομη ανάρτηση για αυτόν στο Facebook.

Το άτομο περίμενε και στη συνέχεια κάποιος ήρθε να βοηθήσει. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν η Μέγκαν Μπόου, ένας θαυμάσιος λάτρης των ζώων, εμφανίστηκε στη σημείο.

«Έκλαψα όταν είδα την κατάστασή του» . “Είχε κατάθλιψη και μόλις μπορούσε να σηκωθεί. ”

Η Μέγκαν κατάλαβε αμέσως τι ήταν αυτός ο “λυκάνθρωπος”: ένας σοβαρά άρρωστος και παραμελημένος Γερμανός Ποιμενικός.

Τον ονόμασε «Βασιλιά». Τον έβαλε στο αυτοκίνητο και τον μετέφερε σε κτηνιατρική κλινική για πρώτες βοήθειες.

Ο Κινγκ φάνηκε ανακουφισμένος που κάποιος είχε προσφερθεί επιτέλους να τον βοηθήσει.

Ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι ο τετράποδος υπέφερε από μια ποικιλία ασθενειών και τραυματισμών. Αλλά αυτό που τον ανησυχούσε περισσότερο ήταν ότι υπέφερε από ψώρα, είχε σπασμένη λεκάνη και σπασμένη ουρά.

Αν και φαινόταν αρκετά μεγάλος, διαπιστώθηκε ότι ο φτωχός σκύλος δεν ήταν άνω του 1 έτους.

“Ο κτηνίατρος πιστεύει ότι χτυπήθηκε από κάποιο αυτοκίνητο, κάτι που εξηγούσε γιατί η ουρά του ήταν τραυματισμένη τόσο άσχημα”, λέει η Μέγκαν Μπόου. «Χτυπήθηκε πριν από μήνες γιατί όταν κάποιος προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, οι πληγές είχαν αρχίσει να επουλώνονται λανθασμένα. Ως αποτέλεσμα, με τη λεκάνη του να επουλωθεί άσχημα. Δεν μπορούσε να περπατήσει μόνος του για να ψάξει για φαγητό, οπότε ήταν εξαιρετικά αδύναμος και αφυδατωμένος.

Επειδή η ασθένειά του ήταν μεταδοτική, η Μέγκαν δημιούργησε μια περιοχή καραντίνας στο γκαράζ, έτσι ώστε ο Βασιλιάς να μπορούσε να θεραπευτεί χωρίς να μολύνει τα άλλα ζώα που φρόντιζε.

Άρχισε να ταΐζει τον King με μικρές ποσότητες φαγητού, αυξάνοντας σταδιακά τις μερίδες του για να τον βοηθήσει να ανακτήσει το βάρος και τη δύναμή του με υγιή ρυθμό.

Ο Βασιλιάς έπρεπε να ανακάμψει όσο το δυνατόν καλύτερα πριν από την επέμβαση της λεκάνης και της ουράς του.

Παρόλο που ήταν αδύναμος και τραυματισμένος, ήταν προφανές σε όλους ότι ήταν εξαιρετικά ευγνώμων.

“Είναι ένα σούπερ αγαπητό σκυλί”, λέει η Μέγκαν.

Όταν η Μέγκαν κάθεται στην καρέκλα της, ο Βασιλιάς βάζει το κεφάλι στα γόνατά της, σαν να την αγκαλιάζει.

“Αν και πέρασε τόσο πολλά, παρέμεινε εξαιρετικά ήρεμος και χαλαρός”, πρόσθεσε η Μέγκαν.

Μετά από περίπου ένα μήνα θεραπείας, η κατάσταση του King άρχισε να βελτιώνεται. Η ψώρα εξαφανίστηκε εντελώς και ανέκτησε το τρίχωμά του σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Τελικά ανάρρωσε τόσο καλά που μπορούσε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πυελικής και ουράς.

Ευτυχώς, οι εγχειρίσεις ήταν επιτυχημένες! Τώρα, ο Κινγκ πηγαίνει για περιπάτους καθημερινά για να ενισχύσει τους μυς του.

Σύντομα, ο Βασιλιάς θα επισκεφθεί ξανά τον κτηνίατρο για να τον κουρέψει . Μόλις ανακάμψει εντελώς μετά τις πρώτες επεμβάσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και στο άλλο ισχίο του.

Ήταν ένας δύσκολος δρόμος για τον King, αλλά όλη η πρόοδός του κάνει την κατάσταση να φαίνεται πολύ πιο αισιόδοξη από ό, τι πριν από λίγους μήνες.

Σήμερα, ο καθένας μπορεί να δει την τεράστια διαφορά μεταξύ του Βασιλιά και του τρομακτικού «λυκάνθρωπου» που φοβόταν ο κόσμος.

Σύμφωνα με την Μέγκαν, ο Βασιλιάς θα ανακάμψει πλήρως σε λίγους μήνες. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμος για υιοθεσία.

Μέχρι τότε, ο Κινγκ απολαμβάνει ό, τι κάνει στη νέα του ζωή – συμπεριλαμβανομένης της προσοχής του, του περπατήματος και τις βόλτες με το αυτοκίνητο!

«Τώρα είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ», είπε η Μέγκαν. Δεν καταλαβαίνω πώς αγνοήθηκε τόσο πολύ από τους ανθρώπους που πέρασαν από δίπλα του, ειδικά επειδή ήταν άρρωστος και υποσιτισμένος.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα που τον προσπέρασαν δεν σταμάτησαν ποτέ. Κανείς δεν ήθελε να τον μεταφέρει στο σπίτι του ή να τον βοηθήσει γιατί φαινόταν τόσο άσχημα. «Ωστόσο, ένα άτομο έκανε τη διαφορά», λέει η Μέγκαν.

Μερικές φορές η διαφορά μεταξύ ενός δειλού και ενός ήρωα είναι μόνο ένα βήμα.

Χάρη στη Μέγκαν και σε όλους τους άλλους λάτρεις των ζώων που αρνούνται να τα προσπεράσουν όταν παρατηρούν ότι τα πλάσματα κακοποιούνται ή παραμελούνται. Τώρα ο King θα έχει μια καλή ζωή – κάτι που κάθε σκυλί αξίζει!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με όλους τους φίλους σας στο Facebook που αγαπούν τα ζώα!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό