Γυναίκα Σώζει Εγκαταλελειμμένο Σκύλο Από Ευθανασία Που Προτείνουν Όλοι Οι Κτηνίατροι

Γυναίκα Σώζει Εγκαταλελειμμένο Σκύλο Από Ευθανασία Που Προτείνουν Όλοι Οι Κτηνίατροι

Σκύλο: Η Έρνι οφείλει τα πάντα στη γυναίκα που της έσωσε την ζωή από την ευθανασία που πρότειναν όλοι οι κτηνίατροι που την εξέτασαν. Η Elaine Brechin ήταν αποφασισμένη να την σώσει και τα κατάφερε. Σήμερα η Έρνι τρέχει ακούραστα στην άμμο και μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζεται.

Η ευθανασία είναι μια επιτρεπόμενη ιατρική δυνατότητα για τον τερματισμό της ταλαιπωρίας κάποιου πλάσματος που πάσχει από πόνο που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί λόγω ασθένειας ή γήρατος.

Όμως, ακόμη και αν αυτό επιτρέπεται νόμιμα, υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στο ότι η ζωή του κατοικίδιου τους θα τερματίσει τη ζωή τους με αυτόν τον θλιβερό τρόπο και παλεύουν για να τα σώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αυτό ήταν το συναίσθημα της Elaine Brechin, που έσωσε τη ζωή του σκύλου της.

Το κατοικίδιο της είναι η Έρνι, ένα 9χρονο dachshund με ασθένεια στη σπονδυλική του στήλη που την έκανε να χάσει την κινητικότητα των πίσω ποδιών του.

Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια από τότε που ο σκύλος διαγνώστηκε με την περίεργη κατάσταση και η Elaine προειδοποιήθηκε από τους κτηνιάτρους πόσο επώδυνο θα ήταν αυτό για το κατοικίδιο και ολόκληρη την οικογένεια.

Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, αλλά ήξερε πώς να τον περνάει

Την στιγμή που διαγνώστηκε ο Έρνι ζούσε με άλλους ανθρώπους. Ο σκύλος ήταν μέρος μιας άλλης οικογένειας που δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει την πρόκληση να ζήσει με ένα σκύλο με αναπηρία, αλλά δεν ήθελε ούτε να του κάνει ευθανασία .

Ήταν εκείνη τη στιγμή που το λουκάνικο τέθηκε στη φροντίδα της Elaine, στράφηκε σε διάφορους ειδικούς, αλλά όλοι φαινόταν να συμφωνούν ότι η ευθανασία ήταν η καλύτερη επιλογή. Κάτι στο οποίο αρνήθηκε έντονα.

Η Elaine αποφάσισε να δώσει σε αυτό το σκυλάκι μια ευκαιρία

Η γυναίκα ήταν έτοιμη για οτιδήποτε και αποφάσισε να πολεμήσει για να τον σώσει με κάθε κόστος, αν και αυτό περιλάμβανε επίσης διάφορες θυσίες από την πλευρά της.

«H Έρνι είναι σούπερ σκύλος. Όταν ήρθε για πρώτη φορά, δεν μπορούσε να σταθεί, πολύ λιγότερο με τα πόδια. Ήταν πολύ κακό. Τρεις διαφορετικοί κτηνίατροι μάς είπαν ότι η ποιότητα ζωής του δεν θα ήταν καλή και μας συμβούλεψαν να εξετάσουμε την ευθανασία », είπε.

Η Έλαιν είναι 63 ετών και ξέρει τι σημαίνει να πλησιάζεις τα γηρατειά, οπότε δεν θα τον άφηνε μόνο του.

H Έρνι πέρασε 18 μήνες θεραπείας και αυτό μεταφράστηκε σε έξοδα άνω των 5.500 $ που η γυναίκα έπρεπε να καλύψει, αλλά αυτό άξιζε. Αυτό χρησίμευσε για την επανενεργοποίηση των νεύρων και των αρθρώσεων του σκύλου, εκτός από την ενίσχυση των άκρων του.

Η Έρνι πέρασε από φυσιοθεραπεία, υδροθεραπεία, θεραπεία με λέιζερ και ηλεκτρομαγνητική θεραπεία για να ανακτήσει μέρος της κινητικότητάς του. Επίσης, χρησιμοποιεί μια ειδική αναπηρική καρέκλα για να τον βοηθήσει να μετακινηθεί, αλλά αξίζει τον κόπο για αυτόν και τον νέο του φροντιστή.

«Χρειάστηκε 18 μήνες για να αρχίσει να περπατά. Απλώς σηκώθηκε, έκανε δύο πολύ ταλαντευόμενα βήματα και προχώρησε από εκεί. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός σκύλος από όταν τον είχα », είπε η Elaine Brechin.

Η ιστορία αυτής της γυναίκας και του αγαπημένου της κατοικίδιου καθιστά σαφές ότι η οικογενειακή αγάπη και η υποστήριξη είναι απαραίτητες για να ξεπεραστούν τα πιο δύσκολα εμπόδια. Η Elaine στοιχηματίζει στη ζωή ενός σχεδόν άγνωστου κουταβιού που πολλοί κτηνίατροι πρότειναν τον ευθανασία και χάρη σε αυτό, η Ernie έχει τώρα πολύ δρόμο να διανύσει.

Χάρη στους ανθρώπους που συγκινούνται από την αγάπη για τα ζώα και όχι από την προκατάληψη ή τον φόβο, υπάρχουν καταλήξεις τόσο χαρούμενες όσο αυτές του αξιολάτρευτου μικρού σκύλου. Μοιραστείτε τη συναισθηματική διάσωση.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό