Εθελοντές Σώζουν Εγκαταλελειμμένο Γέρικο Τυφλό Σκυλί Και Του Χαρίζουν Μια Καλύτερη Ζωή

Εθελοντές Σώζουν Εγκαταλελειμμένο Γέρικο Τυφλό Σκυλί Και Του Χαρίζουν Μια Καλύτερη Ζωή

Εθελοντές: Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το 2018 όταν και έλαβε χώρα η διάσωση του Marshmallow αλλά ενέργειες σαν και αυτές αξίζει να τις αναφέρουμε και να γίνονται γνωστές. Πρέπει τέτοια περιστατικά να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Ένας ηλικιωμένος σκύλος με πολλά προβλήματα υγείας εγκαταλείφθηκε. Η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή..

Ήταν σε ένα ερειπωμένο σπίτι με τις ρίζες του στο ουγγρικό τοπίο που ο Marshmallow και άλλα αδέσποτα σκυλιά ανακαλύφθηκαν σε κακή κατάσταση. Ο τυφλός τετράποδος έπρεπε να παλέψει για να βρει τροφή και νερό ανάμεσα στα σκουπίδια που ήταν σκορπισμένα στο έδαφος.

Μετά την επιχείρηση διάσωσης, ο Marshmallow , το ζώο που υπέφερε περισσότερο, μεταφέρθηκε απευθείας σε κτηνίατρο. Ο τελευταίος του διέγνωσε σοβαρά καρδιακά προβλήματα , με τη ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή… Για τους εθελοντές της Animal Care Austria (ACA), ήταν αδιανόητο να τον αφήσουν να πεθάνει.

Η αφοσίωση των εθελοντών

Αν και οι μέρες του ήταν μετρημένες, ο Marshmallow επέζησε! Η κτηνιατρική ομάδα και οι εθελοντές έκαναν τα πάντα για να διατηρήσουν την πολύτιμη ανάσα του. Χάρη στην επείγουσα περίθαλψη, πολλή φροντίδα και πολλή αγάπη, ο ηλικιωμένος σκύλος βγήκε νικητής από αυτή τη δοκιμασία.

Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να αναρρώσει, πολλοί και άγρυπνοι μήνες για τους φροντιστές του. « Αλλά άξιζε τον κόπο γιατί γινόταν όλο και πιο δυνατός και ζωηρός κάθε μέρα » .

Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή φαίνεται στον ορίζοντα

Μετά από αυτό το επεισόδιο, ένας εθελοντής του συλλόγου τον φρόντισε προσωπικά. Ο Marshmallow έχει γίνει ενεργητικός και στοργικός. Η τύφλωσή του δεν τον εμπόδισε να απολαύσει μερικές αναζωογονητικές βόλτες. Αφού πέρασε από την κόλαση, το αξιολάτρευτο σκυλάκι κοιμήθηκε σε ένα άνετο κρεβάτι, δέχτηκε πληθώρα αγκαλιών και ακόμη και μασάζ.

Αν και το οδυνηρό παρελθόν του έχει αφήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά σημάδια, ο Marshmallow χαμογελά στη ζωή. Χάρη σε αυτή τη διάσωση, η ελπίδα για μια καλύτερη μελλοντική ύπαρξη γεννήθηκε στη μικρή καρδιά του σκύλου, η οποία σίγουρα του έκανε τη διάθεση.

Η Animal Care Austria ήλπιζε να του βρει το σπάνιο μαργαριτάρι, μια οικογένεια έτοιμη να τον αγαπήσει , να τον αγκαλιάσει και να τον προστατεύσει μέχρι την τελευταία του πνοή… Μια ευχή που έγινε πραγματικότητα, προς χαρά όλων. Ο Marshmallow είχε την τύχη να υιοθετηθεί !

Τώρα ζει σε ένα σπίτι με 2 παιδιά, που τον περιποιούνται καθημερινά. Οι βόλτες, τα χάδια και τα παιχνίδια σημαδεύουν τις μέρες του.

« Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά », γράφει η ιστοσελίδα του συλλόγου.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό