Εγκαταλελειμμένος Σκύλος Χαίρεται Που Βλέπει Τους Πρώην Ιδιοκτήτες Του – Αλλά Είχαν Έρθει Να Υιοθετήσουν Ένα Άλλο Τετράποδο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους και τα παραδίδουν σε καταφύγια. Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καλό λόγο να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Ίσως πρέπει να μετακομίσουν σε άλλη πόλη και δεν μπορούν να πάρουν τα κατοικίδιά τους μαζί τους ή απλώς δεν μπορούν να φροντίσουν σωστά το ζώο. Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι κατανοητοί. Δυστυχώς, κάποιοι βρίσκουν τουλάχιστον περίεργες δικαιολογίες. Είναι αποκαρδιωτικό όταν εγκαταλείπουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μόνο και μόνο για να υιοθετήσει έναν «νεότερο» ή «καλύτερο» σκύλο.

Μια κακή οικογένεια είχε εγκαταλείψει το τετράποδο σε ένα καταφύγιο και μετά επέστρεψε στο ίδιο καταφύγιο για να υιοθετήσει ένα άλλο σκυλί, ενώ το φτωχό ζώο κοιτούσε αβοήθητο.

Η Zuzu, μια μεικτής φυλής θηλυκό Γερμανικό Ποιμενικό, παραδόθηκε στο Κέντρο Φροντίδας Ζώων Downey του Λος Άντζελες από τους ιδιοκτήτες της μόλις ήταν δύο ετών. Αν και το προσωπικό και οι εθελοντές στο καταφύγιο την αγαπούσαν και τη φρόντιζαν πολύ, το σκυλάκι ήταν εξαιρετικά λυπημένο και απαρηγόρητο.

«Είναι ένα φιλικό κορίτσι, αλλά ένιωσε μεγάλη θλίψη και σύγχυση από την πλευρά της», είπε η Desi Lara, εθελόντρια στο Downey Animal Care Center. «Τα περισσότερα σκυλιά τρέχουν στην αυλή. Περπατά αργά, νευρικά και χωρίς να κοιτάζει γύρω της».

Μια μέρα μια οικογένεια ήρθε να επισκεφτεί το καταφύγιο για να ψάξει για ένα σκύλο. Παραδόξως, μετά από πολλές μέρες που δεν νοιαζόταν για τίποτα, ο Zuzu έγινε ξαφνικά εμψυχωμένος όταν είδε τον κόσμο. Όπως αποδείχθηκε, αυτοί ήταν οι πρώην ιδιοκτήτες του. Τους αναγνώρισε αμέσως και πήδηξε ενθουσιασμένη στον φράχτη για να τους χαιρετήσει. Ταράχτηκε και έτρεξε προς όλες τις κατευθύνσεις στην αυλή.

«Ξαφνικά, η συμπεριφορά της άλλαξε 180 μοίρες», είπε η Desi Lara. «Όταν είδε τους αγαπημένους της, έδειξε την αληθινή της φύση».

Οι πρώην ιδιοκτήτες του μόλις την χάιδεψαν μέσα από τον φράχτη. Νόμιζε, φυσικά, ότι είχαν επιστρέψει για να την πάρουν σπίτι, αλλά δυστυχώς ήταν εκεί για να υιοθετήσουν ένα άλλο σκυλί.

«Τους ρώτησα αν ήρθαν εκεί για να το διεκδικήσουν και μου είπαν όχι, δεν το ήθελαν πια», είπε ο φροντιστής Janey Chapin στο The Dodo.

Οι εθελοντές του καταφυγίου έχουν συγκλονιστεί από τον τρόπο με τον οποίο μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο άκαρδοι. Αντί να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη της Zuzu, αποφάσισαν να την εγκαταλείψουν και να επιλέξουν έναν «καλύτερο» σκύλο.

Η ιστορία έγινε viral και οι άνθρωποι ήταν και αναστατωμένοι και θυμωμένοι με αυτήν την οικογένεια. «Είναι μια σπαρακτική ιστορία για ένα σκυλάκι που είναι ανεπιθύμητο», είπε η Τζέινι.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι πολλοί άνθρωποι, με την πιο αληθινή έννοια της λέξης, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δώσουν στη Zuzu ένα αγαπημένο σπίτι για πάντα. Η Zuzu υιοθετήθηκε τελικά από τον Russ και την Judith Gallo. Το ζευγάρι μόλις είχε χάσει ένα από τα σκυλιά τους και προσπαθούσε να υιοθετήσει όταν έμαθε για τη σπαρακτική ιστορία της Zuzu.

«Μου ράγισε η καρδιά που είδα ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για αυτόν», είπε ο Ρας στην Inside Edition. Σκεφτήκαμε, “Γεια, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό.”

Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν, η Zuzu έχει τώρα μια νέα οικογένεια που την αγαπά, τη νοιάζεται και δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό