Έφερε στο σπίτι της ένα μισοπεθαμένο ψάρι. 2 Εβδομάδες αργότερα βρίσκει ΑΥΤΟ στη Γυάλα του και Παθαίνει ΣΟΚ…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα ζώο. Κάποιοι μπορεί να θέλουν μια προσθήκη στην οικογένειά τους, ενώ άλλοι μερικές φορές το κάνουν για να σώσουν τη ζωή ενός πλάσματος που δεν έχει κανέναν άλλο για να το φροντίσει.

Όταν σκεφτόμαστε κατοικίδια ζώα, οι περισσότεροι από εμάς συνήθως αναφέρονται σε γάτες ή σκύλους. Τείνουν να είναι τα πιο δημοφιλή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα ζώα που χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα ενός ανθρώπου!

Όταν μια γυναίκα χρήστης Reddit η οποία ονομαζόταν Astilaroth, μπήκε στο τοπικό κατάστημα pet shop, έμεινε τρομαγμένη. Οι συνθήκες που ένα από τα ψάρια ζούσε ήταν φρικτές! Δεν ήξερε αν το ψάρι betta θα μπορούσε να επιβιώσει ακόμη μια μέρα, αλλά αποφάσισε να προσπαθήσει να το βοηθήσει ούτως ή άλλως … και πήρε το σοκ της ζωής της.

Στην αρχή, όταν η Astilaroth είδε το συγκεκριμένο ψάρι στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων, σκέφτηκε ότι ήταν νεκρό. Γύριζε γύρω από τη δεξαμενή του και απλώς έπλεε, ακίνητο. Μετά από μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι ήταν ακόμα ζωντανό-έστω και μετά βίας.

Η Astilaroth είπε αμέσως στον ιδιοκτήτη του καταστήματος κατοικίδιων ζώων ότι ήθελε να το υιοθετήσει. Αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα και κακοχαρακτήρισε το κατάστημα για τις τόσο κακές συνθήκες που ζούσαν τα ψάρια. Ο ιδιοκτήτης της επέτρεψε να πάρει το ψάρι, αλλά δεν είχε ιδέα αν ήταν ακόμα αρκετά δυνατό για να επιβιώσει στο ταξίδι πίσω στο σπίτι της. Ήταν πολύ αργά;

Μόλις έφθασε η Astilaroth στο σπίτι της, έβαλε αμέσως το ψάρι σε μια γυάλα με διάλυμα αλατιού. Παρατήρησε ότι ήταν πολύ πιο άσπρο από ότι έπρεπε για ένα ψάρι betta.

Δυστυχώς, παρόλο που ήταν σε πολύ καλύτερο περιβάλλον, δεν φάνηκε να είναι πιο υγιές. Μέρη των πτερυγίων του άρχισαν να πέφτουν μέσα σε λίγες μέρες και δεν έτρωγε για μια εβδομάδα. Η Astilaroth ανησυχούσε πολύ…

Ξαφνικά, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το ψάρι Betta επανήλθε στη ζωή, έκανε μια πλήρη ανάκαμψη – και άρχισε να τρώει και πάλι! Σιγά-σιγά πήρε την ενέργεια του πίσω, έτσι η Astilaroth το έβαλε σε μια μεγαλύτερη γυάλα με βράχια και κρυψώνες για να τα εξερευνήσει.

Σε μεγάλο βαθμό, τα πτερύγια του ψαριού άρχισαν να αναγεννιούνται σχεδόν αμέσως μόλις εισήλθε στη νέα του γυάλα! Χρειάστηκε μόνο ένα μήνα και άρχισε να μοιάζει με ένα υγιές ψάρι betta. Η Astilaroth επίσης παρατήρησε ότι το φωτεινό χρώμα του επέστρεφε σταδιακά.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, ήταν ακόμα πιο ενεργητικό, και τα πτερύγιά του τελικά αυξήθηκαν στο κανονικό τους μήκος. Και είχε ένα λαμπερό όμορφο χρώμα κοβαλτίου.

Το ψάρι ήταν εντελώς διαφορετικό από τον προηγούμενο μήνα. Η Astilaroth δεν μπορούσε να πιστέψει την ανάκαμψη που έκανε! Ήταν τόσο ευγνώμων που είχε πίστη σ ‘αυτό το μικρό πλάσμα…

Η Astilaroth είναι ευγνώμων κάθε μέρα που ήταν σε θέση να σώσει τη ζωή ενός ζώου που το χρειάζονταν τόσο απελπισμένα. Απλά κοιτάξτε τη μεταμόρφωσή του!

Χάρη στην Astilaroth, αυτό το ψάρι betta ήταν σε θέση να ξεφύγει από τις τρομερές συνθήκες του καταστήματος κατοικίδιων ζώων και να μεγαλώσει σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Είναι απολύτως εντυπωσιακό όταν το κοιτάμε τώρα!

Credit: Honesttopaws

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό