Άνθρωποι Χωρίζουν Μαμά Γάτα Από Τα Παιδιά Της Εκείνη Επιστρέφει Και Η Στιγμή Της Επανένωσης Συγκινεί (vid)

Άνθρωποι Χωρίζουν Μαμά Γάτα Από Τα Παιδιά Της Εκείνη Επιστρέφει Και Η Στιγμή Της Επανένωσης Συγκινεί

Γάτα: Μια ιστορία που ξεκινάει με πόνο αλλά ευτυχώς έχει ευτυχισμένο τέλος. Μια ιστορία που θα σας κάνει να χαμογελάσετε. Μια μητέρα γάτα είναι η πρωταγωνίστρια στην ιστορία μας που ευτυχώς έχει αίσιο τέλος.

Πριν λίγες μέρες η Αλίσα Σμιθ, ιδρυτρια του καταφυγίου Wrenn Rescues ενημερώθηκε για 4 εγκαταλελειμμένα νεογέννητα γατάκια 10 ημερών που χρειαζόταν διάσωση! Η ομάδα ενός άλλου καταφυγίου στο Ντάουνι της Καλιφόνιας προσπαθούσε απελπισμένα να βρει βοήθεια γι’ αυτά!

“Κανείς δεν φαινόταν διαθέσιμος να τα μαζέψει αλλά ευτυχώς κάποιοι από το δίκτυό μας τελικά κινητοποιήθηκαν και τα έπιασαν και μια ευγενική κυρία που λεγόταν CJ τα μετέφερε στην Κομητεία Βεντούρα, της Καλιφόρνιας, σε εμάς!” είπε η Αλίσα!

Τα νεογέννητα βρέθηκαν στην αυλή κάποιων ανθρώπων μαζί με τη μαμά τους, όμως προφανώς η μαμά τρόμαξε από την παρουσία των ανθρώπων και το έσκασε αφήνοντάς τα μόνα τους! Τα μικρά λοιπόν (κακώς όπως θα αποδεικνυόταν στη συνέχεια) μεταφέρθηκαν άμεσα στο καταφύγιο της Αλίσα και η Άσλεϊ, μια εθελόντρια αμέσως ανέλαβε δράση και άρχισε να τα ταϊζει με μπιμπερο το πρώτο βράδυ ενώ η Τζένιφερ Χαρτ, η συν-ιδρύτρια του καταφυγίου (μαζί με την Αλίσα) ανέλαβε καθήκον την ημέρα!

Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το πουθενά μια και η μαμά γάτα δεν αμελούσε διόλου την φροντίδα των μωρών της όπως βεβαιώνουν οι φροντιστές τους, μια και τα βρήκαν σε πολύ καλή κατάσταση – οπότε τα νεογέννητα είχαν ό,τι χρειαζόταν και δεν ήταν αναγκαία η διάσωση – κάθε άλλο!

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που συναντώ και εδώ, στην Ελλάδα, οπότε και όταν βρεθεί κάποιο νεογέννητο μωρό , μάλλον υγιές, χωρίς τη μαμά του, που πιθανώς να φωνάζει – καλώντας την – αμέσως σπεύδουμε να το μαζέψουμε, χωρίς να περιμένουμε καθόλου. Αν η μαμά του δεν το έχει εγκαταλείψει σύντομα θα επιστρέψει, οπότε αξίζει τον κόπο να περιμένουμε λίγο πριν κινηθούμε προς όφελος του μωρού. Αφήστε που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο και για την υγεια της μαμάς γάτας να έχει γάλα και να μην έχει μωρά να θηλάσει – επειδή της πήραμε τα μωρά της νομίζοντας ότι είναι εγκαταλελειμμένα!

Σε ετούτο το σημείο θα ήθελα να κάνω και μια παιδίσκη παρένθεση και να σας πω για τα τιπς που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να βοηθήσετε εγκαταλελειμμένα ορφανά γατάκια να επιβιώσουν, μια και η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή! Διαβάστε τις οδηγίες μου στο σύνδεσμο:

Ας επιστρέψουμε όμως στην ιστορία μας! Η Αλίσα δήλωσε προς επιβεβαίωση των παραπάνω: “Τα νεογέννητα είχαν φροντιστεί πολύ καλά από τη μαμά τους. Συνήθως όταν γατάκια χωρίζονται από τη μαμά τους δεν την ξανασυναντούν ποτέ ” και πρόσθεσε αυτό στο οποιο αναφέρθηκα και εγώ προηγουμένως: “Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να αφήνουμε τα γατάκια εκεί που τα βρήκαμε (και να περιμένουμε τη μαμά τους) αντί να τα παίρνουμε αμέσως σε ένα καταφύγιο.”

Η Άσλεϊ και η Τζένιφερ ωστόσο ήταν πανέτοιμες να αναθρέψουν τα γατούνια ως τον απογαλακτισμό τους όμως κάτι απίστευτο συνέβη!

Οι κάτοικοι που “έσωσαν” τα γατάκια (εννοείται ότι οι άνθρωποι αυτοί βέβαια είχαν καλή πρόθεση) όταν γύρισαν σπίτι διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η μαμά γάτα βρισκόταν στην αυλή που ήταν προηγουμένως με τα γατάκια της, αναζητώντας τα μάταια. Ευτυχώς κατάφεραν να την πιάσουν και να την φέρουν στο σπίτι όπου τα νεογέννητα φιλοξενούνταν, οπότε και έγινε η επανασύνδεση με τη μαμά τους. Η μαμά επανασυνδέθηκε με τα μικρά της μόλις μια μέρα μετά τον χωρισμό τους!

Αρχικά η μαμά γάτα ήταν αρκετά ντροπαλή και διστακτική και αρνούνταν να βγει από το κλουβί της, αλλά αρκούσε να της φέρουν ένα νεογέννητο κοντά της για να καμφθούν οι αντιστάσεις της και να βγει έξω.

“Κράτησα το μωρό της κοντά της και εκείνη αμέσως χαλάρωσε. Την προσελκύσαμε εκτός κλουβιού με το δέλεαρ του μωρού” είπε η Άσλεϊ και πρόσθεσε: “Αμέσως βγήκε και κουλουριάστηκε ανάμεσα στα μικρά της γουργουρίζοντας. Όλα πήγαν αμέσως κοντά της και άρχισαν να θηλάζουν”.

Η γλυκιά μαμά γάτα ήταν σε κατάσταση ευδαιμονίας γουργουρίζοντας και κάνοντας πατουσάκια ενώ ταυτόχρονα τάιζε τα μικρά νεογέννητά της. Η Αλίσα δήλωσε συγκινημένη: “Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί κάτι τόσο τρυφερο” και πρόσθεσε: “Είναι απίστευτο που συνέβη αυτό το θαύμα! Το να πούμε απλώς ότι η επανένωση πήγε καλά είναι μια δήλωση που δεν μπορεί να περιγράψει την ομορφιά αυτού που συνέβη”.

Το επόμενο πρωί η Άσλεϊ ξύπνησε από τις αγκαλιές και τα γουργουρητά που της έκανε η μεταμορφωμένη φιλική μαμά!

Η Άσλεϊ δήλωσε: “Σαν φροντιστής νεογέννητων γατών κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τα γατάκια να νιώσουν άνετα και ικανοποιημένα! Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το ευδαιμονικό συναίθημα του να έχεις τη μαμά τους να κάθεται δίπλα τους! Είναι υπομονετική μαμά και η ευγνωμοσύνη της για το ότι επανενώθηκε με τα μωρά της είναι πολύ έντονη! Αυτά είναι τα πιο τυχερά και ευτυχισμένα μωρουδάκια”!

Δείτε και το υπέροχο βίντεο που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό