Άνδρας Σώζει Υποσιτισμένο Και Τραυματισμένο Σκυλάκο Την Κατάλληλη Ώρα

Άνδρας Σώζει Υποσιτισμένο Και Τραυματισμένο Σκυλάκο Την Κατάλληλη Ώρα

Ο άτυχος σκυλάκος ήταν υποσιτισμένος και είχε τραύματα από κρυοπαγήματα στο δέρμα του. Το ζώο έχει καταφέρει να αναρρώσει και σύντομα θα είναι έτοιμο να βρει οικογένεια για να το φροντίσει όπως του αξίζει.

Ο χειμώνας στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι θανατηφόρος για όσους δεν είναι προετοιμασμένοι.

Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ισχυροί άνεμοι και πολύ χιόνι είναι οι κύριες απειλές για εκείνους τους λιγότερο τυχερούς που δεν έχουν στέγη για να προστατευτούν από το υπερβολικό κρύο.

Και ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από χαμηλές θερμοκρασίες, είναι τα αδέσποτα ζώα που περνούν τα χειρότερα αυτή τη σκληρή εποχή. Οι άνθρωποι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια, να πάνε μόνοι τους σε καταφύγια, να ζητήσουν ζεστά ρούχα και ζεστό φαγητό, ακόμη και να κάψουν πράγματα για να επιβιώσουν. Τα αδέσποτα ζώα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Αυτή ήταν η περίπτωση του Yukon, ενός τρυφερού σκύλου της (Σιβηρικής) ράτσας Χάσκι που ζούσε στους δρόμους της κομητείας του Νιαγάρα , στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (Ηνωμένες Πολιτείες) και ο οποίος νικήθηκε από τον χειμώνα.

Ο σκύλος ήταν επικίνδυνα υποσιτισμένος, το βάρος του ήταν πολύ χαμηλό και είχε πολύ λίγη ενέργεια. Το δέρμα της από την άλλη ήταν τόσο επηρεασμένο από το κρύο που είχε ήδη «καψίματα» από κρυοπαγήματα.

Αν και τα Χάσκι είναι φυσικά εξοπλισμένα για να επιβιώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν πολύ κρύο και χωρίς φαγητό το σώμα του δεν παρήγαγε αρκετή θερμότητα.

Το ζώο δεν είχε πολύ χρόνο. Ο χειμώνας στη Νέα Υόρκη δεν λυπάται κανέναν και όσο περνούσαν οι μέρες, αυτό το φτωχό σκυλί έμοιαζε προορισμένο να γίνει άλλο ένα θύμα του κρύου και της εγκατάλειψης. Αλλά η μοίρα του έμελλε να αλλάξει και να του δώσει άλλη μια ευκαιρία να ζήσει.

Ο Τόμας Τζάκσον οδηγούσε γρήγορα. Το πρωί ήταν εξαιρετικά κρύο και η θέρμανση στο όχημά του δεν ήταν επαρκής. Έπρεπε να πάει στη δουλειά για να συμμετάσχει σε μια συνάντηση αλλά κυρίως για να πιει έναν καφέ και να ανακτήσει λίγη από τη θερμοκρασία που είχε χάσει όταν έφυγε από το σπίτι.

Ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος και το μυαλό του ήταν αποφασισμένο να το πετύχει στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Όμως ούτε η επιθυμία για έναν βραστό καφέ, οι υποχρεώσεις του γραφείου του ούτε η επικείμενη συνάντηση ήταν αρκετά για να αποτρέψουν αυτόν τον άνθρωπο από το να σώσει μια ζωή.

Και είναι ότι, ενώ περίμενε στο κόκκινο φανάρι, είδε τον φτωχό σκύλο να παλεύει για τη ζωή του. Αδύναμο και εμφανώς τραυματισμένο, το σκυλάκι τρεκλίζοντας έψαχνε να βρει κάπου να προφυλαχθεί από το κρύο που τον σκότωνε. Ο Θωμάς δεν δίστασε, σταμάτησε το αυτοκίνητό του, κατέβηκε και πήρε το καημένο το ζώο.

Το σκυλάκι μπήκε στο αυτοκίνητο χωρίς να του προβάλει αντίσταση, δεν είχε την ενέργεια να πει όχι. Ο Θωμάς τον σκέπασε με μια κουβέρτα που βρήκε στο πορτμπαγκάζ του και τον χάιδεψε ενώ πήγε στο πλησιέστερο κατάστημα κατοικίδιων για να του αγοράσει κάτι να φάει, καθώς προχωρούσε με το αυτοκίνητο, είδε τις τρομερές πληγές που είχε προκαλέσει το κρύο στο ζώο. Μόνο δέρμα και ήταν ευγνώμων που είχε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση: κανείς δεν άξιζε να το περάσει αυτό.

Όταν ο άνδρας πλησίασε με λίγη κρέας, το ζώο μετά βίας άγγιξε το φαγητό του πριν σώσει το αδύναμο σώμα του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Αν και φαινόταν καλός, τουλάχιστον είχε φάει λίγο, πράγμα που σήμαινε ότι είχε ακόμα ενέργεια για να σωθεί.

Η δουλειά και ο καφές μπορούσαν να περιμένουν, αυτό το ζώο όχι. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο άνδρας οδήγησε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο πλησιέστερο καταφύγιο ζώων, όπου ανέλαβαν την κηδεμονία του σκύλου και υποσχέθηκαν ότι θα έκαναν τα πάντα για να το σώσουν. Και κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Ο Γιούκον, όπως τον ονόμασαν οι γιατροί και οι εθελοντές που τον φροντίζουν, είναι καθ’ οδόν για πλήρη ανάρρωση. Τα εγκαύματα του επουλώνονται, παίρνει βάρος και ήδη δείχνει τη χαρά που είναι χαρακτηριστικό της ράτσας του, μαζί με βαθιά ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που άπλωσαν το χέρι και του έσωσαν τη ζωή.

Η υπόθεση Yukon δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σύζυγο του Thomas Jackson, Renée, σε μια ανάρτηση στο Facebook που έγινε viral. Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκινήθηκαν από τη δημοσίευση, τη μοιράστηκαν και πανηγύρισαν ότι το ζώο αναρρώνει.

Το σκυλάκι ήταν έτοιμο να παγώσει μέχρι θανάτου μόνο του, αλλά χάρη σε έναν άγνωστο, ο Yukon πρόκειται τώρα να πάρει εξιτήριο και να αρχίσει να ψάχνει για ένα σπίτι. Και δεδομένης της δημοτικότητας των φωτογραφιών του στο διαδίκτυο, ελπίζουμε ότι δεν θα του είναι δύσκολο να βρει μια οικογένεια που να τον αγαπά, να τον φροντίζει και να φροντίζει να μην περάσει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό