Αλεξανδρούπολη: Σκυλάκι Τσιμπήθηκε Από Σφήκα Στο λάρυγγα – Άνθρωποι Το Πήγαν Στον Κτηνίατρο Και Σώθηκε

Αλεξανδρούπολη: Σκυλάκι Τσιμπήθηκε Από Σφήκα Στο λάρυγγα – Άνθρωποι Το Πήγαν Στον Κτηνίατρο Και Σώθηκε

Έχουμε δει ότι τα πάντα μπορεί να συμβούν σε ένα ζώο και να κινδυνέψει η υγεία του. Αν δεν βρεθεί κάποιος να το βοηθήσει, αυτό θα πεθάνει μόνο του και συχνά βασανιστικά. Συνήθως ο κόσμος δεν δίνει σημασία σε ένα ζώο αβοήθητο.

Αν ασχοληθείς ενεργά με τον εθελοντισμό, το βλέπεις αυτό καθημερινά. Το προσπερνάνε και φεύγουν. Ή ενημερώνουν τος φιλοζωικές ή τους μεμονωμένους εθελοντές για να πάνε εκείνοι να το βοηθήσουν. Λες και εκείνοι δεν έχουν ζωή, σπίτια, δουλειά, υποχρεώσεις. Λες και είναι υποχρεωμένοι να πάνε. Το απίστευτο είναι ότι εκείνοι που φωνάζουν τις φιλοζωικές για να σώσουν ένα ζώο, θεωρούν τους εθελοντές υποχρεωμένους να πάνε.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν και εκείνοι που σκέφτονται αλλιώς. Και πράττουν. Δεν περιμένουν από άλλους. Δεν αφήνουν το ζώο αβοήθητο στο έλεός του.

Κάτι τέτοιο συνέβη, όπως μαθαίνουμε από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης, και αφορά ένα μικρό σκυλάκι που ήταν σε μεγάλη ανάγκη.

Το σκυλάκι είχε τσιμπηθεί από σφήκα στο λάρυγγα και είχε, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, πρηστεί άσχημα. Και όπως λένε οι άνθρωποι του καταφυγίου, κατά κάποιον τρόπο, με το δικό του τρόπο το μικρό ζήτησε βοήθεια από φιλόζωους πολίτες της περιοχής Παλαγίας στην Αλεξανδρούπολη.

Και εκείνοι δεν το προσπέρασαν, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Δεν αδιαφόρησαν. Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Και μέχρι να ανακάμψει, θα μείνει στα χέρια των εθελοντών του καταφυγίου.

Οι ίδιοι αναφέρουν: “Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν το ζώο. Ευχαριστούμε που είστε εδώ μαζί μας, δεν το θεωρούμε καθόλου δεδομένο και θα σας ευχαριστούμε πάντα για τις υπέροχες πράξεις σας και όχι μόνο για τα λόγια!”

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό