Τον εγκατέλειψαν σε έναν στάβλο και δεν τον φρόντισε κανείς για χρόνια. Δείτε όμως ΠΩΣ έγινε όταν τον κούρεψαν… Απίστευτο!

Από τότε που ήταν κουτάβι, ο Lazarus, ένας ορεινός Πυρηναίων, ζούσε μέσα στην βρομιά. Η «ιδιοκτήτρια» του τον είχε εγκαταλείψει σε έναν στάβλο στο Tennessee για χρόνια. Αναμφίβολα, η ζωή του ήταν κόλαση. Ευτυχώς, τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι του καταφύγιου Big Fluffy Dog Rescue. Ο Lazarus είχε πάνω του περίπου 15 κιλά περιττού τριχώματος το οποίο τον σκότωνε αργά…

Όταν η ιδιοκτήτρια του Big Fluffy Dog Rescue, Jean Harrison, τον βρήκε, δεν προσπάθησε να αποδώσει κατηγορίες στην ιδιοκτήτρια. Είπε ότι έπασχε από ψυχική νόσο και ότι δεν μπορούσε να τον φροντίσει. Ζήτησαν από μέλη της οικογένειας της να τον αναλάβουν, αλλά τελικά η Harrison τον έσωσε από την φρικτή του κατάσταση.

«Έχει θέματα με τους μυς του. Δεν είχε καθόλου μυϊκή μάζα και δεν μπορούσε καν να κουνηθεί.» Ο Lazarus χρειαζόταν επειγόντως ένα κούρεμα. Ευτυχώς, η Harrison κατάφερε να του το εξασφαλίσει. Το πρώτο κούρεμα της ζωής του διήρκεσε ώρες και έχασε περίπου 15 κιλά τριχώματος.

Επίσης, είχε και άλλα προβλήματα υγείας. Ήταν άσχημα υποσιτισμένος και μπορεί να μην τα κατάφερνε αν δεν επενέβαινε η Harrison. Πλέον, έχει μια δεύτερη ευκαιρία. «Ο Lazarus δεν ξέρει πώς να είναι σκύλος. Δεν ξέρει πώς ακριβώς να συμπεριφερθεί σαν σκύλος», είπε η Harrison.

Ο Lazarus δεν είναι ακόμη έτοιμος να δοθεί για υιοθεσία και μένει τώρα με ανάδοχη οικογένεια στην Virginia. Όσο περιμένει να συνέλθει, του δίνουν μπόλικη αγάπη και ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Σε λίγο καιρό θα βρει το δικό του σπιτικό και θα είναι ένας κανονικός σκύλος.

«Είναι τόσο γλυκός σκύλος. Όταν είναι έτοιμος, θα δοθεί για υιοθεσία», είπε η Harrison. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον Lazarus πριν και μετά την διάσωση του.

Credit: awm.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό