7 Πράγματα που πρέπει τα παιδιά να μάθουν να κάνουν από μόνα τους ΠΡΙΝ κλείσουν τα 13 τους χρόνια

Αναμφίβολα, τα παιδιά μαθαίνουν πολλά στο σχολείο. Παρ’όλο που αυτά τα μαθήματα είναι σημαντικά, υπάρχουν και άλλες ικανότητες που πρέπει να αποκτήσουν στην ζωή. Αν δεν θέλετε το παιδί σας να είναι εντελώς απροετοίμαστο όταν θα πάει να σπουδάσει, φροντίστε να του μάθετε τα παρακάτω 7 πράγματα όσο είναι ακόμα μικρό:

1. Πώς να μαγειρεύει

Αυτή η ικανότητα είναι πολύ σημαντική. Τα σπιτικά γεύματα είναι πιο υγιεινά και οικονομικά. Αλλά πολλά παιδιά δεν μαθαίνουν πώς να μαγειρεύουν. Διδάσκοντας αυτή την ικανότητα στα παιδιά σας, τα βοηθάτε να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες και να εξοικονομούν χρήματα. Μάθετε τους μερικές εύκολες και υγιεινές συνταγές. Θα τις κρατήσουν σίγουρα και όταν φύγουν από το σπίτι.

2. Βασική κατανόηση των οικονομικών

Στο σχολείο δεν διδάσκεται κάποιο μάθημα σχετικά με την προσωπική διαχείριση χρημάτων, έτσι πολλοί ενήλικες δεν ξέρουν πώς να τα διαχειρίζονται. Μάθετε στα παιδιά σας τα βασικά σχετικά με τον προϋπολογισμό, την εξοικονόμηση και την διαχείριση χρημάτων.

3. Πώς να πλένουν τα ρούχα τους

Μάθετε στα παιδιά σας τα βασικά για το πλύσιμο των ρούχων: πώς να ξεχωρίζουν τα ρούχα και πώς να χρησιμοποιούν το πλυντήριο. Καλό είναι να τους μάθετε και πώς να σιδερώνουν, αλλά και πώς να αφαιρούν δύσκολους λεκέδες από γρασίδι και σοκολάτα.

4. Πώς να κάνουν βασικές δουλειές του σπιτιού

Πέρα από το πλύσιμο των ρούχων, τα παιδιά σας πρέπει να ξέρουν πώς να διατηρούν το σπίτι τους καθαρό. Πρέπει να μάθουν δηλαδή πώς να βάζουν σκούπα, πώς να ξεσκονίζουν και πώς να περιποιούνται το γρασίδι, αλλά και να καταλάβουν ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν γίνονται από μόνες τους.

5. Πώς να ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ

Πέρα από την μαγειρική, είναι σημαντικό τα παιδιά να ξέρουν πώς να οργανώνουν το γεύμα τους, πώς να φτιάχνουν την λίστα για το σούπερ μάρκετ και να μην κάνουν περιττά έξοδα. Μπορούν να μάθουν πολλά στο σούπερ μάρκετ, όπως να διαβάζουν τις ετικέτες των προϊόντων και να βρίσκουν προσφορές και κουπόνια.

6. Πώς να αποτυγχάνουν

Ακόμα ξυπνάτε το παιδί σας για το σχολείο; Βοηθάτε το παιδί σας κάθε φορά που δεν διαβάζει ή τα αφήνετε όλα για την τελευταία στιγμή. Μπορεί να φαίνεται ανήθικο να αφήνετε τα παιδιά σας να κάνουν λάθη, αλλά όσο πιο σύντομα μάθουν πώς να λύνουν προβλήματα και τις συνέπειες των πράξεων τους, τόσο το καλύτερο.

7. Πώς να διαχειρίζονται το άγχος

Από το διάβασμα του σχολείου και τις εξετάσεις, τον αθλητισμό και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ως την διατήρηση μιας φιλίας, πιθανότατα το παιδί σας να έχει πολλά στο κεφάλι του. Πολλοί έφηβοι αισθάνονται υπερβολικά πολύ άγχος. Γιατί να μην βοηθήσετε το παιδί σας να το καταπολεμά όσο είναι ακόμα μικρό; Μάθετε του να διαχειρίζεται το άγχος και να φροντίζει τον εαυτό του.

Οι σκέψεις σας;

Credit: simplemost.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο