Σκύλος ήταν Παγιδευμένος σε Τρύπα για 3 Ολόκληρα Χρόνια. Όταν μπήκαν μέσα οι διασώστες έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που αντίκρισαν!

Ένας σκύλος που παγιδεύτηκε για 3 χρόνια σε μία μικρή, κρύα και σκοτεινή κοιλότητα δίπλα σε ένα κελάρι στη Σιβηρία είναι επιτέλους ελεύθερος.

Το σκυλί κατά πάσα πιθανότητα μπήκε – ή το έβαλαν – μέσα στην τρύπα όταν κουτάβι και μάλλον ήταν πάρα πολύ φοβισμένο για να βγει και πάλι. Στη συνέχεια μεγάλωσε και απλά δεν χωρούσε να περάσει από το στενό άνοιγμα!

Συνταξιούχοι στο Khabarovsk τάιζαν το ζώο κάθε μέρα, αλλά το χειμώνα, με θερμοκρασίες που έπεφταν στους μείον 30oC, ούρλιαζε και έκλαιγε.

Οι πολίτες κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά αναφορές λένε ότι αρνήθηκαν να βοηθήσουν το κακόμοιρο ζώο, ενώ ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας και ένα κατάστημα δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ποιανού ευθύνη ήταν να σώσει το σκυλί…

Οι κάτοικοι είχαν κάνει προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για να δελεάσουν το σκυλί να βγει έξω από την τρύπα και να το ελευθερώσουν, αλλά ήταν πάρα πολύ φοβισμένο“, έγραψε μια τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων.

Μετά από 3 χρόνια, η κατακραυγή στα μέσα ενημέρωσης οδήγησε ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να οργανώσουν τη διάσωσή του.

Η τρύπα διευρύνθηκε, αλλά ο σκύλος ακόμη αρνούνταν να βγει. Έτσι η 27χρονη τοπική ακτιβιστής Darya Stepantsova, σύρθηκε μέσα από το στενό άνοιγμα.

Νόμιζα ότι θα μπορούσα απλά να μπω μέσα, να βάλω ένα λουρί γύρω από το λαιμό του σκύλου και να τον τραβήξω έξω“, είπε στους The Siberian Times. “Αλλά όταν έφτασαν εκεί, σοκαρίστηκα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ο σκύλος είχε σκάψει σήραγγες εκεί μέσα.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ακατόρθωτο να την πιάσω. Κρυβόταν εκεί και δεν μπορούσα να την φτάσω, έτσι έπρεπε να σκάψω κυριολεκτικά χαρακώματα! Σύρθηκα πιο κοντά στον σκύλο, έριξε μια θηλιά πάνω από το κεφάλι της και της έδεσα ρύγχος της με έναν επίδεσμο.

Όταν ελέγχθηκε από κτηνιάτρους βρέθηκε να είναι υγιής, αλλά φοβάται τους ανθρώπους, τους ανοιχτούς χώρους και το φως.

Credits: Daily Mail

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό