DIY

15 Πανέξυπνα αλλά Παράξενα Κόλπα που θα Κάνουν τη Ζωή σας Ευκολότερη. Το #8 θα σας Λύσει τα Χέρια!

Είναι αυτά τα tips παράξενα; Ναι. Είναι πανέξυπνα; Ναι!

Μακάρι να γνώριζα το 3ο στο πανεπιστήμιο. Θα με έσωζε από πολλούς καβγάδες μετά από ένα περιστατικό που σχετίζεται με το αυτοκίνητο του πατέρα μου, την κούραση και ένα στενό χώρο στάθμευσης!

1. Κολλήστε έναν μαγνήτη στην άκρη του σφυριού σας
Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε πολυτεχνίτη. Απαιτείται ένας ισχυρός μαγνήτης αν θέλετε τα επιπλέον καρφιά να μείνουν στη θέση τους, ενώ εσείς δουλεύετε το σφυρί, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μαγνήτη για μαζέψετε τα καρφιά που έπεσαν από στενούς χώρους.

2. Παγώστε γρήγορα ένα ποτό με πεπιεσμένο αέρα
Πάρτε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα και ψεκάστε – κρατώντας το δοχείο ανάποδα – επάνω στο ποτό. Αν βάλετε το ποτό σε ένα δοχείο με σφουγγάρια θα καταστήσει τη διαδικασία ακόμη πιο γρήγορη.

3. Επισκευάστε ένα βαθούλωμα στο αυτοκίνητό σας
Το δοχείο πεπιεσμένου αέρα μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να κρύψετε τα βαθουλώματα από το αυτοκίνητό σας. Φυσήξτε με το πιστολάκι για τα μαλλιά πάνω του και στη συνέχεια με τον πεπιεσμένο αέρα. Η ξαφνική εναλλαγή ζεστού με κρύο θα σας λύσει το πρόβλημα.

4. Κλειδώστε την πόρτα με ένα παλιό πιρούνι
Εάν έχετε μια σπασμένη κλειδαριά ή μένετε σε κακόφημη γειτονιά και απλά θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό πιρούνι για να αποτρέψετε την πόρτα από το να απασφαλίσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά βασικά εργαλεία για να κόψει τη λαβή και να λυγίσετε τις άκρες των δοντιών.

Περισσότερα εδώ.

5. Χρησιμοποιήστε κραγιόν να δοκιμάσετε μια πόρτα που δεν κλείνει το μάνταλο
Πριν από καταλήξετε ότι έχετε προβληματικό μάνταλο, θα πρέπει να γνωρίζετε τι θα μπορούσε να το έχει προκαλέσει. Λίγο κραγιόν πάνω στο μάνταλο και κολλητική ταινία πάνω από την πλάκα, θα σας επιτρέψει να δείτε που είναι λάθος η ευθυγράμμιση της πόρτας.

6. Μια κρυψώνα που δεν θα υποπτευθεί κανείς!
Όταν κρύβετε μετρητά έκτακτης ανάγκης σε ένα ταξίδι σας, διπλώστε τα χρήματα και βάλτε τα στο περιτύλιγμα μιας σερβιέτας.

7. Περιορίστε τη σκόνη από το τρυπάνι
Για να μην γεμίσετε σκόνη παντού όταν χρησιμοποιείτε τρυπάνι, χρησιμοποιήστε ένα χάρτινο ή πλαστικό κύπελλο. Με το τρυπάνι ανοίξτε μια τρύπα στο κάτω μέρος και στη συνέχεια κρατήστε σταθερό το κύπελλο ενάντια στην επιφάνεια, ενώ εργάζεστε.

8. Χρησιμοποιήστε βαζελίνη για να αφαιρέσετε κόλλα
Τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται να πάτε στην εντατική για αφαιρέσετε την κόλλα από το δέρμα σας. Η βαζελίνη, θα διασπάσει την κόλλα εύκολα.

9. Διατηρήστε το φαγητό φρέσκο με καλαμάκια
Έχετε ποτέ αγοράσει κατά λάθος τις τσάντες τροφίμων χωρίς φερμουάρ; Μην απελπίζεστε. Ένα ζευγάρι πλαστικά καλαμάκια μπορούν να κρατήσουν τα σακουλάκια αεροστεγώς κλειστά.

Δείτε περισσότερα εδώ.

10. Ανοίξτε τις “σατανικές” συσκευασία με ανοιχτήρι
Πλαστικές παγίδες θανάτου! Αντί για ψαλίδι ή μαχαίρι, χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτήρι για να τις ανοίξετε χωρίς να κινδυνέψετε.

11. Οι ισχυρές χημικές ουσίες είναι η τελευταία λύση για την αφαίρεση χρωμάτων
Μην αρχίσετε αμέσως να ψάχνετε για διαβρωτικά όταν πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα από μεταλλικά αντικείμενα. Βυθίζοντάς τα σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο απορρυπαντικό, το χρώμα θα μαλακώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

12. Απαλό ξύρισμα στη στιγμή
Αν βρεθείτε ξαφνικά χωρίς αφρό/κρέμα ξυρίσματος (για οποιονδήποτε λόγο), μην επιχειρήσετε να ξυριστείτε έτσι απλά. Οι μαλακτικές μαλλιών περιέχει πολλά ίδια συστατικά με την κρέμα ξυρίσματος.

13. Μην μείνετε στα κρύα του λουτρού
Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό φορτίο στα χέρια μας για να ελέγχουν την οθόνη, αλλά αυτό δεν λειτουργεί τόσο καλά στο καταχείμωνο! Αντί να διακινδυνεύσετε με κρυοπαγήματα, χρησιμοποιήστε μια μπαταρία ως γραφίδα.

14. Χρησιμοποιήστε σαπούνι για να “βοηθήσετε” μια επίμονη βίδα
Εάν εργάζεστε σε ένα έργο όπου οι βίδες και το ξύλο δεν συνεργάζονται καλά, ξύστε τις αυλακώσεις της βίδας σε σκληρό σαπούνι. Αυτό θα διευκολύνει την τριβή κατά το βίδωμα.

15. Ενισχύστε την ένταση του ήχου
Ανάλογα με το τηλέφωνό σας, ενδέχεται να έχετε αξιολύπητο ηχείο. Αν θέλετε να ενισχύσετε την έντασή του, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε ένα ποτήρι.

Credits: Diply

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια