Λιποθύμησε στη Μέση του Δρόμου και Δεν Μπορούσε να Σταθεί στα Πόδια του. Ο Λόγος; Θα σας Εξοργίσει…

Οι άμαξες με άλογα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα για τους τουρίστες, που θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα στη πόλη. Αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα άλογα εργάζονται, ασκούν πιέσεις προς τις αρχές να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποκαλύφθηκε όταν ένα άλογο με το όνομα Μαξ πρόσφατα κατέρρευσε στη μέση του δρόμου από εξάντληση. Οι φωτογραφίες του Μαξ να είναι ξαπλωμένος στην άσφαλτο μπροστά στην άμαξα, μαρτυρούν ένα ζώο που φαίνεται να έχει εξαντληθεί.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από περαστικούς τουρίστες…

Ακτιβιστές μιας οργάνωσης που καλείται NYCLASS προσπαθούν να απαγορεύσουν τις άμαξες με άλογα από το κέντρο της πόλης. Προωθούν τέτοιες φωτογραφίες για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, ότι τα ζώα υποφέρουν.

«Τα άλογα δεν καταρρέουν έτσι απλά. Κάτι συνέβη,» σχολίασε ο John Collins, εκπρόσωπος των ακτιβιστών. «Πρέπει να γίνει άμεση έρευνα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας του συγκεκριμένου αλόγου, και ένας ανεξάρτητος κτηνίατρος να εξετάσει το ζώο.»

Ο οδηγός της άμαξας, ο Chris Amanus, δήλωσε ότι στον Μαξ πρόσφατα τοποθετήθηκαν νέα πέταλα και πιθανόν του προκάλεσαν να παραπατήσει. Ο οδηγός έχει 20 χρόνια εμπειρίας οδηγώντας άμαξα και γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι δεν είναι ασυνήθιστο. Πρόσθεσε ότι ο Μαξ έπειτα από μερικά λεπτά ξεκούρασης, μπόρεσε να σταθεί και δεν είναι τραυματισμό από την πτώση. 

Credit: Hefty

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό