Κίνα: Εθελοντές μπαίνουν σε άδεια σπίτια και σώζουν ζώα που πεθαίνουν από την πείνα γιατί τα άφησαν λόγω ιού

Στην Κίνα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο φόβος για τον θανατηφόρο κοροναϊό ιό είναι τεράστιος.

Η πόλη Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κοροναϊού, είναι μια έρημη πόλη καθώς ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Η πόλη έχει μπει στην κυριολεξία σε καραντίνα. Μια περιοχή διπλάσια από την Πορτογαλία, με περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι πλέον «σφραγισμένη». Ελάχιστοι βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Υπάρχουν όμως και τα άλλα θύματα όλης αυτής της τρομερής κατάστασης. Οι άνθρωποι που έχουν φύγει από την πόλη δυστυχώς έχουν εγκαταλείψει τα κατοικίδιά τους μέσα στα σπίτια τους κλεισμένα. Τα οποία πεθαίνουν από την πείνα και από την έλλειψη νερού. Ένας από τους λόγους εγκατάλειψης είναι λόγω της φήμης ότι ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω των κατοικιδίων.

Φιλόζωοι από 10 φιλοζωικές οργανώσεις αποφάσισαν να φτιάξουν ομάδες, να προσπαθήσουν να μπουν στα έρημα σπίτια και να σώσουν όσα μπορούν. Με κίνδυνο φυσικά την ίδια τους τη ζωή. Σύμφωνα με γιατρό της οργάνωσης Wuhan Pet Life Online, που θέλει να μείνει ανώνυμος, μέχρι τώρα οι άνθρωποι της ομάδας του έχουν καταφέρει να σώσουν 2000 κατοικίδια. Σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τους εθελοντές και τους ζητούν να τους βοηθήσουν.

Η δουλειά των εθελοντών είναι δύσκολη. Μπαίνουν στα σπίτια, βάζουν τροφές και νερό στα ζώα. Πολλά είναι σκελετωμένα και φυσικά δεν θα είναι λίγα αυτά που θα έχουν πεθάνει. Τα μεταφέρουν σε σπίτια ανθρώπων που θέλουν να τα φιλοξενήσουν ή σε κτηνιατρεία εκτός πόλης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τους εθελοντές και τους ζητάνε βοήθεια. Πολλά σπίτια εγκαταλείφθηκαν ξεκλείδωτα. Εκεί είναι εύκολο να μπουν. Άλλες φορές σπάνε τις πόρτες ή ανεβαίνουν από παράθυρα, που συχνά έχουν αφεθεί ανοιχτά. Πολλά κατοικίδια είναι παγιδευμένα. Υπολογίζεται ότι 50000 ζώα έχουν μείνει πίσω από τις 23 Ιανουαρίου στα σπίτια μόνα τους, στη συντριπτική πλειοψηφία τους γάτες. Ελάχιστα είναι τα σκυλιά.

Ένας από τους διασώστες, ο 42χρονος Λάο Μάο, περιγράφει πώς σκαρφάλωσε σε σκουριασμένους σωλήνες για να φθάσει στο μπαλκόνι διαμερίσματος του τρίτου ορόφου ώστε να μπορέσει να ταΐσει τις γάτες ενός ζευγαριού που δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι εξαιτίας του ιού. Μπήκε στο σπίτι και τάισε τις γάτες που λιμοκτονούσαν. Ο Μάο βρήκε τα ζώα εξασθενημένα, κάτω από τον καναπέ.

Ο δήμαρχος της πόλης, ο Ζου Ξιανγουάνγκ, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Γουχάν.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό