Θέλετε να κάνετε το σκύλο σας να κολυμπήσει; Δοκιμάστε αυτούς τους 4 τρόπους

πως γνωρίζουμε οι περισσότεροι σκύλοι αγαπούν το νερό και είναι καλοί κολυμβητές. Αν ο δικός σας σκύλος είναι από αυτούς, τότε είστε τυχεροί. Γιατί είναι υπέροχη εμπειρία να απολαμβάνετε το μπάνιο σας στη θάλασσα μαζί του.
Από την άλλη όμως υπάρχουν και σκυλιά που είτε δεν αγαπούν το νερό είτε είναι πολύ διστακτικά με αυτό επειδή το φοβούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα κάθε φορά που θέλετε να πάτε στη θάλασσα μαζί. Ο φόβος αυτός τις περισσότερες φορές προέρχεται από το ότι η μόνη τους εμπειρία με το νερό είναι η ώρα που τα κάνουμε τα κάνουμε μπάνιο στο σπίτι.
Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και το πιο φοβικό ζώο μπορεί να καταφέρει να μπει στο νερό και να το απολαύσει. Αρκεί να το βοηθήσετε.
Πώς; Δείτε 4 απλούς τρόπους:
1. Κάντε το μπάνιο ευχάριστο ώστε να το θυμάται
Αν προσπαθώντας να κάνετε μπάνιο το σκύλο σας, νευριάζετε και τον μαλώνετε, τότε θα το αντιπαθήσει και θα κάνει τα πάντα να το αποφύγει. Λογικό λοιπόν είναι να μη θέλει να πάει ούτε στη θάλασσα καθώς θα έχει συνδέσει το νερό με κάτι δυσάρεστο. Θα το βλέπει σαν μια άσχημη υποχρέωση. Ακριβώς το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα παιδιά;
Για αυτό κάντε το μπάνιο παιχνίδι. Προσφέρετέ του μια λιχουδιά. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και όχι πολύ ζεστό ή κρύο και χωρίς πίεση και κάντε τον να νιώσει άνετα και ωραία. Δείξτε του επίσης ότι το απολαμβάνετε και εσείς.  Χαϊδέψτε τον, αγκαλιάστε τον, παίξτε μαζί του. Και θα δείτε πόσο θα αλλάξει η συμπεριφορά του όταν βρεθείτε στη θάλασσα.
2. Ξεκινήστε με μια παιδική πισίνα
Μια καλή ιδέα είναι να αγοράσετε μια παιδική πισίνα και να έχει εκεί ο σκύλος σας την πρώτη του… κολυμβητική εμπειρία. Οι παιδικές πισίνες είναι οικονομικές και αποτελούν το καλύτερο μέσο για να αγαπήσει ο σκύλος μας το νερό και να θέλει να μπαίνει μέσα του.
Και σε αυτή την περίπτωση ισχύουν τα παραπάνω. Δεν τον μαλώνουμε, δεν τον φωνάζουμε και δεν προσπαθούμε να τον βάλουμε μέσα με το ζόρι. Γιατί θα καταφέρουμε ακριβώς το αντίθετο.
3. Πηδήξτε στο νερό μαζί του
Γίνετε εσείς το παράδειγμά του. Μπείτε στο νερό πρώτοι ώστε να σας δει και να κάνει το ίδιο. Ή μπείτε να σας δει ότι δεν πάθατε τίποτα και βγείτε για να το κάνετε μαζί. Έτσι είναι πιο εύκολο και δεν θα φοβάται ότι πάει να κάνει κάτι άγνωστο που τον αγχώνει.
Αρχικά μπορείτε να περπατήσετε στην άκρη της παραλίας, εκεί που σκάει το κύμα, ώστε να βραχούν σιγά-σιγά τα πόδια του για λίγη ώρα. Εάν δείτε πως δεν έχει πρόβλημα, προχωρήστε λίγο πιο κοντά στο νερό. Είναι πολύ σημαντικό η όλη διαδικασία να γίνει σε φάση παιχνιδιού. Το ζώο πρέπει πάνω από όλα να νιώσει σιγουριά και ασφάλεια.
4. Προσκαλέστε για μπάνιο και κάποιον άλλον
Είτε κάποιον φίλο σας είτε κάποιον γνωστό σας με το σκύλο του. Όταν ο σκύλος σας θα δει και το άλλο ζώο να βουτάει στο νερό και να κολυμπάει, θα το κάνει και αυτός πιο εύκολα. Όταν υπάρχουν πολλοί, ο φόβος και το άγχος απομακρύνονται.
Δώστε χρόνο στο ζώο σας και μη βιάζεστε. Όσο πιο μικρός ένας σκύλος συνηθίσει το νερό τόσο καλύτερα. Σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας με φοβία για το νερό θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο για να μπορέσουν να εξοικειωθούν.

Πηγή

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό