Από τη γέννηση του, αυτό το pitbull είχε γνωρίσει μόνο την αγριότητα. Δείτε ΤΙ γίνεται όταν το ελευθερώνουν!

Οι κυνομαχίες είναι ένα φριχτό άθλημα το οποίο είναι παράνομο σε πολλές χώρες. Αλλά επειδή είναι πολύ προσοδοφόρο, γίνονται πολλές παράνομες κυνομαχίες ακόμη σε όλο τον κόσμο.

Στις 13 Αυγούστου 2013 λήφθηκαν σκληρά μέτρα κατά των κυνομαχιών στις ΗΠΑ. Πάνω από 350 σκύλοι ελευθερώθηκαν. Οι ομάδες προστασίας ζώων συνάντησαν πολλές δύσκολες περιπτώσεις.

pinterest

Ένας από τους γενναίους, τετράποδους «μονομάχους» που έσωσαν ήταν ένα pit bull με το όνομα Timmy Cooper. Έγινε το πρόσωπο της διάσωσης.

Όταν οι διασώστες τον βρήκαν, ο Timmy ήταν μόλις 8 εβδομάδων, τελείως εξαντλημένος και δεμένος σε μια βαριά σιδερένια αλυσίδα.

Ως το κουταβάκι της αφίσας της οργάνωσης American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, ο Timmy κατάφερε να δραπετεύσει από την αρένα όπου γίνονταν οι μάχες και να κερδίσει τις καρδιές των φιλόζωων σε όλο τον κόσμο.

pinterest

Αν και ο Timmy κουβαλούσε το στίγμα του σκύλου που συμμετείχε σε κυνομαχίες, έλαβε πολλή αγάπη και αφοσίωση. Οι διασώστες του τον φρόντισαν, τον βοήθησαν να αναρρώσει και του έδωσαν ένα καινούριο σπίτι.

Ο Timmy επέστρεψε στο πολλαπλάσιο την αγάπη που έλαβε, ενάντια στο στερεότυπο που λέει ότι τα pit bull είναι άγρια από την φύση τους.

pinterest

Αλλά ο μικρός Timmy δεν έμεινε πολύ σ’αυτόν τον κόσμο. Το 2015, δύο χρόνια μετά την διάσωση του, ο Timmy πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο. Η νέα του οικογένεια τον αποχαιρέτησε μια βαριά καρδιά, «Είσαι ελεύθερος, μικρέ. Να ξέρεις ότι σε αγαπάμε».

Αν και ο Timmy δεν είναι πλέον εκεί, οι διασώστες του δεν έχουν σταματήσει να μάχονται ενάντια στις πράξεις αγριότητας των προηγούμενων ιδιοκτητών του.

pinterest

Οι κυνομαχίες είναι απίστευτα δημοφιλείς. Αλλά ο Timmy αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάρχουν «σκύλοι κυνομαχίας», απλά σκύλοι που αναγκάζονται να παλέψουν.

Τιμήστε την μνήμη του Timmy προσπαθώντας να σταματήσετε αυτό το απαίσιο άθλημα.

Credit: hefty.co

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό