5 έξυπνα Tips για να απαλλαγείτε εύκολα, από το πρήξιμο στο στομάχι σας.

Μετά από ένα βαρύ γεύμα, πολλοί νιώθουν πρησμένοι. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι δυσάρεστη και να συμβαίνει συχνά.

Πολλοί γιατροί λένε ότι το πρήξιμο είναι αέρια τα οποία είναι παγιδευμένα στο στομάχι. Αυτή κατάσταση συμβαίνει συνήθως όταν τρώμε έξω και με μερικές αλλαγές μπορούμε να την αποτρέψουμε.
Δείτε μερικά πράγματα που συχνά ευθύνονται για το πρήξιμο και πώς να τα αποφύγετε:

* Δυσκοιλιότητα: Συμβαίνει όταν υπάρχουν αέρια παγιδευμένα πίσω από τα περιττώματα. Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες για να αποφύγετε την δυσκοιλιότητα. Τα smoothies, τα μούρα και το ψωμί ολικής άλεσης είναι τέλεια για να ξεκινήσετε. Προσοχή, μην αρχίσετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ινών ξαφνικά.

* Υδατάνθρακες: Αποφύγετε το αλκοόλ, την ζάχαρη και το άμυλο. Επιλέξτε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες. Αν δεν τους επεξεργαστεί σωστά ο οργανισμός σας, προκαλούν πρήξιμο. Καταναλώνετε φρούτα στο μπλέντερ, μούρα και λαχανικά.

* Άγχος: Αν έχετε υψηλά επίπεδα άγχους, θα εμφανιστεί πρήξιμο και πόνος στο στομάχι. Καταναλώστε πιο υγιεινά υλικά, ροφήματα και βρείτε έναν τρόπο για να αποβάλλετε το άγχος.

* Νερό: Αν δεν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού καθημερινά, μπορεί να προκαλέσετε πολλές ασθένειες στο σώμα σας. Ο καφές και η ζάχαρη μπορεί να πυροδοτήσουν την αφυδάτωση. Το πρήξιμο στο στομάχι είναι σημάδι κατακράτησης υγρών και αυτό συμβαίνει όταν τα υγρά αποθηκεύονται στο σώμα. Πίνετε πολύ νερό καθημερινά, τουλάχιστον 6-8 ποτήρια.

* Τρώτε γρήγορα: Μην τρώτε γρήγορα. Μπορεί να προκληθούν προβλήματα στην πέψη αν τρώτε γρήγορα και δεν μασάτε το φαγητό σας. Φάτε μικρές μπουκιές και απολαύστε το γεύμα σας.

Credit: goodmorningcenter.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας