12 Εξωπραγματικά Αρχαιολογικά Ευρήματα που παραμένουν Ανεξήγητα ακόμα και Σήμερα.

Η αρχαιολογία είναι μια από τις σημαντικότερες επιστήμες που ρίχνει φως στο παρελθόν μας. Αλλά τι γίνεται αν το παρελθόν μας δεν είναι όπως το φανταζόμαστε;

Σας παρουσιάζουμε απροσδόκητα ευρήματα, τα οποία εξέπληξαν τους ιστορικούς.

1. Κεντρική θέρμανση στο παλάτι της Κνωσσού 2700-1400. π.Χ.

Μια απροσδόκητη ανακάλυψη έγινε στην Κνωσσό, στα ερείπια του παλατιού. Οι Αρχαίοι Μινωίτες θέρμαιναν το κάστρο με κυλινδρικές κατασκευές με ημικυκλικές στέγες, οι οποίες τοποθετούνταν κάτω από το δάπεδο και θερμαίνονταν με φωτιά, με αποτέλεσμα τη διάδοση της θερμότητας σε όλο το παλάτι.

2. Αυτόματο μηχάνημα το 100 π.Χ.

Παραδόξως, τα σύγχρονα αυτόματα μηχανήματα πώλησης είχαν έναν πολύ αξιοσέβαστο πρόγονο ο οποίος διέθετε ιερό νερό στους αρχαίους ναούς. Το εφηύρε ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς, συγγραφέας πολλών εκπληκτικών εφευρέσεων. Το μηχάνημα λειτουργούσε ως εξής: οι άνθρωποι έριχναν ένα νόμισμα, αυτό ωθούσε ένα μοχλό, το οποίο με τη σειρά του, άνοιγε μια βαλβίδα που επέτρεπε να τρέξει το αγίασμα. Δυστυχώς, αυτή η λαμπρή ιδέα ξεχάστηκε και τα αυτόματα μηχανήματα εφευρέθηκαν και πάλι στα τέλη του 19ου αιώνα.

3. Ενετικό βαμπίρ – ένα τεχνούργημα του 16ου αιώνα

Ένα ασυνήθιστο τεχνούργημα βρέθηκε στο Lazzaretto Nuovo, που βρίσκεται στην ενετική λιμνοθάλασσα, κατά την περίοδο 2006-2007. Κατά την ανασκαφή των ταφών, βρέθηκε ένα κρανίο με ένα τούβλο στο σαγόνι. Κρίνοντας από τις γραπτές πηγές εκείνων των χρόνων, έθαβαν βρικόλακες (το τούβλο στο στόμα το εξουδετέρωνε). Περαιτέρω μελέτες του κρανίου έδειξε ότι ανήκε σε μια 60-70χρονη γυναίκα (που θεωρείται αξιοσέβαστη ηλικία για εκείνη την εποχή), Ευρωπαία και αγρότισσα, δηλαδή, δεν ξεχώριζε, εκτός από την ηλικία, από τους απλούς πολίτες. Γιατί θεωρήθηκε βαμπίρ; Η επιστήμη δεν δίνει ακριβή απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

4. Μια αρχαία οικία των Βίκινγκς στη Βόρεια Αμερική πριν ανακαλυφθεί από τον Κολόμβο. Τέλη 11ου αιώνα

Το L’Anse aux Meadows είναι ένας αρχαίος οικισμός των Βίκινγκς που χτίστηκε 500 χρόνια πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει τη Βόρεια Αμερική. Από το 1961 έως το 1968, οι Helge Ingstad και Anne Stine Ingstad, έπειτα από μια σειρά αρχαιολογικών ανασκαφών, διαπίστωσαν ότι η περιοχή ήταν νορβηγικής προέλευσης. Αυτή η ανακάλυψη μας κάνει να επανεξετάσουμε τις καθιερωμένες γεωγραφικές υποθέσεις. Το ερώτημα από πού προέρχονται οι Βίκινγκς στη Βόρεια Αμερική παραμένει ανοιχτό.

5. Αυτόματες πόρτες στην Αρχαία Ελλάδα. Δεύτερο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ.

Ο ίδιος ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς εφηύρε τις αυτόματες πόρτες, πολύ πριν από τον 20ο αιώνα. Ο μηχανισμός ενεργοποιούταν με τον θερμαινόμενο αέρα στο θυσιαστήριο.

6. Αμφισβητήσιμη τοιχογραφία “Ο κ. Pynchon και ο Διακανονισμός Springfield” το 1937

«Ο κ. Pynchon και ο Διακανονισμός Springfield» («Mr. Pynchon and the Springfield Settlement») – μια τοιχογραφία του 1937 του Ιταλού καλλιτέχνη Umberto Romano, απεικονίζει κάτι παρόμοιο με ένα smartphone. Αν κοιτάξετε τον Ινδιάνο στα δεξιά, φαίνεται σαν να πληκτρολογεί ένα μήνυμα στο κινητό του. Τι είναι πραγματικά, κανείς δεν γνωρίζει, αν και έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες.

7. Το πρώτο κατακόρυφο ντους από την Αρχαία Ελλάδα. Αρχή του 2ου αιώνα. π.Χ.

Τα πρώτα ντους (αρχές του 2ου αι. π.Χ.) βρέθηκαν στις ανασκαφές της πόλης Περγάμου. Προηγουμένως, ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη, και στη σύγχρονη εποχή είναι μια πόλη στην Τουρκία. Το ίδιο το σχέδιο ήταν πολύ περίπλοκο και αποτελούνταν από 7 επίπεδα.

8. Ρομπότ του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 14ος αιώνας

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν ιδιοφυής εφευρέτης, και κανείς δεν εξεπλάγη όταν το 1950 βρέθηκε σχέδιο ενός ρομπότ, που κατά πάσα πιθανότητα προοριζόταν για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν είναι γνωστό αν ο επιστήμονας συνειδητοποίησε το σχέδιό του, αλλά το ίδιο το ρομπότ μπορούσε να μιμηθεί απλές ανθρώπινες κινήσεις.

9. Αρχαία χημικά όπλα το 256 μ.Χ.

Κατά την ανασκαφή της συριακής πόλης Dura-Europos στις αρχές του 20ου αιώνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα ερείπια 19 Ρωμαίων εκατοντόαρχων και ενός Πέρση πολεμιστή σε σήραγγα. Αρχικά, πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση, αλλά περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε μια εκπληκτική ανακάλυψη. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ένα μείγμα αερίου καυτού θείου και πίσσας. Πριν από αυτή την ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι δεν είχαν ξαναβρεί στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων.

10. Γεωφλυφικά της Νάσκα. Μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ.

Αυτά τα απίστευτα γεωφλυφικά βρέθηκαν στη Νάσκα στο νότιο Περού στις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν οι άνθρωποι ήταν σε θέση να ανέβουν στον αέρα για πρώτη φορά. Αυτή τη στιγμή είναι γνωστά περίπου 30 σχέδια (μεταξύ αυτών ένας πίθηκος, ένα πουλί, μια αράχνη, περίπου 700 τρίγωνα, σπείρες κλπ.). Εξαιτίας του ξηρού κλίματος, ήταν σε θέση να διατηρηθούν μέχρι τις μέρες μας, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία λογική εξήγηση γιατί σχεδιάστηκαν εξ’ αρχής.

11. Επιγραφές του νησιού του Πάσχα. Ανακαλύφθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Το νησί του Πάσχα είναι διάσημο για τα αγάλματά του, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον. 24 ξύλινες πλάκες, πάνω στα οποία αναγράφονται ορισμένα σύμβολα, δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί. Αυτά τα σύμβολα ονομάζονται rongo-rongo. Ο τελευταίος γνώστης των rongo-rongo πέθανε το 1866.

12. Το κερατοειδές ανθρώπινο κρανίο. Βρέθηκε τη δεκαετία του 1880

Αυτό το κρανίο βρέθηκε στη δεκαετία του 1880 σε ένα ανάχωμα που βρίσκεται στην πολιτεία της Πενσυλβανίας. Εάν δεν λάβετε υπόψη το κέρατο, τότε στα υπόλοιπα είναι σωστά ανατομικά. Δυστυχώς, είναι αδύνατο να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε την αυθεντικότητά του, καθώς το κρανίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς λίγο πριν αποσταλεί για λεπτομερέστερη μελέτη.

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»