6 Μυστηριώδη Ιστορικά Αντικείμενα που παραμένουν Ανεξήγητα Μέχρι Σήμερα

Η ιστορία της ανθρωπότητας μετράει χιλιάδες χρόνια, και οι ιστορικοί δε θα γνωρίσουν ποτέ όλα τα μυστικά. Ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών εκσκαφών μερικές φορές εγείρουν περισσότερα ερωτήματα, που διχάζουν ακόμα και τους ερευνητές.

Αλλά αυτό κάνει την αναζήτηση της αλήθειας ακόμα πιο συναρπαστική. Συγκεντρώσαμε τα 6 πιο αξιοσημείωτα ιστορικά αντικείμενα, που παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξήγητα.

1. Οι γιγαντιαίες σφαίρες της Κόστα Ρίκα

Αυτοί οι μυστηριώδεις σχηματισμοί προκαλούν το ενδιαφέρον, όχι μόνο για το τέλειο σφαιρικό τους σχήμα, αλλά και επειδή είναι άγνωστη η προέλευσή τους και ο σκοπός τους.

Ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1930 από εργάτες που καθάριζαν τη ζούγκλα από μια φυτεία δέντρων μπανάνας. Οι τοπικοί μύθοι υποστήριζαν, ότι οι μυστηριώδεις σφαίρες περιείχαν κρυμμένο χρυσό, αλλά όταν κάποιες τις ανατίναξαν με δυναμίτη, αποδείχτηκε ότι ήταν κούφιες.

Κανείς δε γνωρίζει ποιος κατασκεύασε τις σφαίρες ή γιατί. Είναι πιθανό να συμβόλιζαν ουράνια σώματα και κατασκευάστηκαν από έναν αρχαίο πολιτισμό ή εξυπηρετούσαν ως σημαδούρες μεταξύ των συνόρων διαφορετικών φυλών.

2. Η Μπαταρία της Βαγδάτης

Φαίνεται ότι οι Μεσοποτάμιοι είχαν προβάδισμα πως να παράξουν ηλεκτρισμό, πριν ακόμα ανακαλυφθεί. Τη δεκαετία του 1930, μια μυστηριώδης κατασκευή ανακαλύφθηκε σε μια αρχαιολογικά εκσκαφή, όχι πολύ μακριά από την Βαγδάτη. Η αποκαλούμενη ‘Μπαταρία της Βαγδάτης’ ήταν ένα βάζο μήκους 13 εκατοστών, που περιείχε διαβρωμένη σιδερένια ράβδο που προεξείχε από το στόμιο. Ένας χάλκινος κύλινδρος υπήρχε μέσα στο δοχείο και εσωτερικά στον κύλινδρο υπήρχε άλλη μια σιδερένια ράβδος.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ήταν μια αρχαία μπαταρία, που ήταν ικανή να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα 1 βολτ.

Σύμφωνα με τη θεωρία, μια τέτοια μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για ηλεκτρολυτική επιμετάλλωση χρυσού. Αλλά οι ειδικοί ακόμα δε γνωρίζουν πως ξεχάστηκε μια τέτοια τεχνολογική ανάπτυξη, και γιατί δεν βρέθηκε κάτι παρόμοιο σε γειτονικές περιοχές.

3. Το χειρόγραφο Βόινιτς

Το χειρόγραφο Βόινιτς είναι ίσως το πιο μυστηριώδες βιβλίο στον κόσμο. Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, είναι γραμμένο σε μια ακατανόητη γλώσσα και οι σελίδες του είναι γεμάτες σύμβολα και περίεργες απεικονίσεις.

Αυτό που κάνει το χειρόγραφο τόσο ασυνήθιστο, είναι ότι είναι γραμμένο σε μια ακατάληπτη και μοναδική αλφάβητο, που δεν έχει απολύτως τίποτα κοινό με οποιοδήποτε σύστημα γραφής. Το χειρόγραφο έχει προβληματίσει κρυπτογράφους σε όλο τον 20ο αιώνα και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκωδικοποιηθεί.

4. Χρυσές φιγούρες των Ίνκας

Αυτές οι χρυσές φιγούρες μυστηριωδών ζώων βρέθηκαν στη Νότια Αμερική, παραπέμπουν σε ιπτάμενες μηχανές. Η προέλευση της έμπνευσής τους παραμένει άγνωστη.

Το 1996, οι Γερμανοί κατασκευαστές αεροπλάνων Algund Eeboom και Peter Belting ήθελαν να επιβεβαιώσουν τη θεωρία, ότι οι φιγούρες ήταν ιπτάμενες μηχανές. Κατασκεύασαν ακριβή αντίγραφα σε μεγέθυνση, εφοδιασμένα με μηχανές και μηχανισμό ελέγχου.

Τα δύο μοντέλα δεν μπόρεσαν να απογειωθούν με επιτυχία, αλλά έκαναν μανούβρες, όταν οι μηχανές τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

5. Ο δίσκος της Γενετικής

Αυτό το έργο τέχνης απεικονίζει διαδικασίες και αντικείμενα, που οι σύγχρονοι επιστήμονες κατάφεραν να παρατηρήσουν μόνο μέσω του μικροσκοπίου. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται ο ‘Δίσκος της Γενετικής’ απεικονίζει τη σύλληψη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου. Οι εικόνες αναπαριστούν μια περίεργη έκδοση του ανθρώπινου κεφαλιού.

Ο δίσκος έχει κατασκευαστεί από ένα ιδιαίτερα σκληρό υλικό, που κανείς μέχρι στιγμής δε γνωρίζει πως κατασκευάστηκε, και που θεωρητικά ένας αρχαίος πολιτισμός δε θα μπορούσε να τον κατασκευάσει.

6. Ο Μηχανισμός Αντικυθήρων

Ο μηχανισμός Αντικυθήρων είναι από τους αρχαιότερους γνωστούς υπολογιστικούς μηχανισμούς, πιθανόν ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην ιστορία, που διαθέτει ένα πολύ περίπλοκο σχεδιασμό.

Μετά από δεκαετίες ερευνών, οι ερευνητές κατέληξαν, ότι ο μηχανισμός σχεδιάστηκε για να δείχνει τη θέση του Ήλιου και της Σελήνης, και την κίνηση των πλανητών στον ουρανό, καθώς και να προβλέπει τις ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις, αλλά και σπουδαία γεγονότα στη Γη, όπως τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απόψεις ακόμα διίστανται, ωστόσο για το πως αρχαίοι πολιτισμοί ήταν σε θέση να κατασκευάσουν τόσο περίπλοκες συσκευές, πριν εμφανιστεί ο μηχανισμός Αντικυθήρων. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός του – μια συλλογή μπρούτζινων γραναζιών – επηρέασαν την κατασκευή σε παρόμοιες συσκευές την επόμενη χιλιετία.

Θεωρείτε κάποιο άλλο ιστορικό εύρημα, που παραμένει ακόμα ανεξήγητο; Μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και και διαδώστε αυτό το άρθρο στους φίλους σας!

Credit: brightside.me

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»