13 Πράγματα που οι Γυναίκες και οι Άντρες Κάνουν Διαφορετικά

Οι άντρες και οι γυναίκες είναι τόσοι διαφορετικοί. Φαίνεται από τα μικροπράγματα, αλλά και σε πιο σημαντικά στοιχεία της καθημερινότητας. Διαβάστε μερικά παραδείγματα που έχουμε παρατηρήσει…

Οι άντρες και οι γυναίκες…

1. Ξεντύνονται διαφορετικά

Οι άντρες και οι γυναίκες βγάζουν τα ρούχα τους με διαφορετικούς τρόπους. Συχνά, οι άντρες βάζουν τα χέρια τους πίσω από τους ώμους τους, τραβώντας τη μπλούζα από την πλάτη. Οι γυναίκες σταυρώνουν τα χέρια μπροστά τους, και σηκώνουν τη μπλούζα προς τα πάνω. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα γυναικεία ρούχα είναι πιο εφαρμοστά, και η αντρική μέθοδος δε θα βοηθούσε.

2. Δείχνουν τα χέρια τους διαφορετικά
Όταν ζητείται από άντρες να δείξουν τα χέρια τους, πάντα δείχνουν τις παλάμες τους, ενώ οι γυναίκες πάντα προτιμούν να δείξουν το πίσω μέρος των χεριών τους.

3. Πετάνε διαφορετικά τις μπάλες
Οι άντρες συνήθως πετάνε τις μπάλες πάνω και πίσω από το κεφάλι τους, ενώ οι γυναίκες τις πετάνε προς τα πάνω από χαμηλά, και κρατώντας τις με τα δυο τους χέρια μπροστά τους. Γιατί; Κανείς δεν γνωρίζει!

4. Χασμουριούνται διαφορετικά

Οι άντρες συνήθως καλύπτουν το στόμα τους με γροθιά όταν χασμουριούνται, ενώ οι γυναίκες με ανοιχτή παλάμη, πιθανόν επειδή θεωρείται πιο κομψό και πιο ‘θηλυκό’.

5. Ακούνε διαφορετικά τους ήχους 
Οι γυναίκες έχουν καλύτερη αίσθηση της ακοής από τους άντρες, και αντιλαμβάνονται ήχους υψηλής συχνότητας. Ο γυναίκειος εγκέφαλος είναι ‘προγραμματισμένος’ να ακούσει κλάμα μωρού, ενώ η πλειοψηφία των ανδρών θα κοιμάται, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και αν νιαουρίζει κάπου ένα γατάκι, θα το ακούσει πιθανόν μια γυναίκα, παρά ένας άντρας. Ωστόσο, οι άντρες μπορούν να εντοπίσουν καλύτερα από που προέρχεται ένας ήχος, και θα της πει που κρύβεται το γατάκι!

6. Κάθονται διαφορετικά


Οι γυναίκες συνήθως κάθονται με τα πόδια σταυρωμένα, και τυλίγοντας τα πόδια το ένα πάνω στο άλλο. Οι άντρες προτιμούν να τα έχουν ανοιχτά, τοποθετώντας τα γόνατα μακριά το ένα από άλλο. Εν μέρη, αυτό οφείλεται επειδή η πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών φοράνε διαφορετικά ρούχα. Δε θεωρείται καλή ιδέα για μια γυναίκα να κάθεται σε ‘αντρική’ στάση, αν φοράει κοντή φούστα. Για τους άντρες, η ενστικτώδης στάση όταν κάθονται έχει τις ρίζες της στην εξέλιξη του ανθρώπου: αυτή είναι η τυπική στάση του ‘άλφα αρσενικού’, που επιδεικνύει την αρρενωπότητα του.

7. Διακρίνουν το δεξί και το αριστερό διαφορετικά
Οι άντρες ποτέ δεν μπερδεύουν το δεξί και το αριστερό, καθώς το δεξί -ή το αριστερό- ημισφαίριο του εγκεφάλου τους είναι πιο ενεργό, ποτέ και τα δύο. Αν όμως ρωτήσετε τις περισσότερες γυναίκες ποιο είναι το αριστερό τους χέρι, δε θα λάβετε ακαριαία απάντηση. Συχνά θα κοιτάξουν ένα δαχτυλίδι, ή θα σκεφτούν με ποιο χέρι γράφουν, για να το θυμίσουν στον εαυτό τους. Γι’ αυτό όλοι οι άντρες παγκοσμίως παραπονιούνται ότι οι γυναίκες δε μπορούν να ξεχωρίσουν το δεξί από το αριστερό!

8. Βλέπουν διαφορετικά


Οι άντρες βλέπουν ξεκάθαρα μπροστά και σε μεγάλη απόσταση. Μπορεί κάποιος να πει ότι έχουν όραση σαν κυάλια. Αυτό λέγεται όραση τούνελ, η όραση ενός κυνηγού που μπορεί να εντοπίσει το θήραμά του. Γι’ αυτό το λόγο οι άντρες κατηγορούν τις γυναίκες ότι κρύβουν πράγματα από αυτούς, ακόμα και τις κάλτσες τους ή τα εσώρουχά τους, κλειδιά αυτοκινήτου και πορτοφόλι, ή κάτι στο ψυγείο. Ένας άντρας δε μπορεί να τα εντοπίσει αμέσως, αν δεν είναι άμεσα στο οπτικό του πεδίο.

Αντίθετα, οι γυναίκες έχουν καλύτερη περιφερειακή όραση. Ίσως γι’ αυτό το λόγο μια γυναίκα θέλει να βλέπει τι υπάρχει γύρω της, για να φυλάει τα παιδιά της και γρήγορα να εντοπίζει κάποιο κίνδυνο. Αυτές οι διαφορές μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαία, όταν το αυτοκίνητό τους δεν είναι άμεσα ορατό, ενώ είναι πιο πιθανό να γρατζουνίσουν το αυτοκίνητό τους, όταν προσπαθούν να το παρκάρουν παράλληλα, καθώς έχουν λιγότερο ανεπτυγμένη αίσθηση του χώρου.

9. Δένουν διαφορετικά τις ρόμπες τους


Οι γυναίκες συνήθως δένουν τη ρόμπα σφιχτά στη μέση, ενώ οι άντρες τη δένουν στους μηρούς. Πιθανόν, οι γυναίκες το κάνουν για να δώσουν έμφαση στη φιγούρα τους, ενώ φοράνε φαρδιά ρούχα, ενώ οι άντρες δε νοιάζονται καθόλου.

10. Ερμηνεύουν τα συναισθήματα με διαφορετικούς τρόπους
Λέγεται πως μια γυναίκα μπορεί να ερμηνεύσει τα οπτικά, τα λεκτικά και άλλα σήματα που τους μεταφέρονται σχεδόν αμέσως. Όταν μια γυναίκα μπαίνει σε ένα δωμάτιο με αγνώστους, θα παρατηρήσει ποιος τα πάει καλά με ποιον, ποιοι είναι ζευγάρια, και ποια είναι η διάθεση κάποιου.

Όταν ένας άντρας μπει στο δωμάτιο με αγνώστους, θα σκανάρει γρήγορα το δωμάτιο, θα βρει που είναι οι έξοδοι, θα ψάξει για γνωστούς του, και θα εντοπίσει ποιος είναι πιθανή απειλή ή εχθρός. Επιπλέον, ένας άντρας δεν καταλαβαίνει πότε μια γυναίκα νιώθει προσβεβλημένη, εκτός και αν του το πει ευθέως, αν και συνήθως περιμένει από τον άντρα να διαβάσει τα λεπτά σημάδια που του στέλνει.

11. Κάνουν τις εργασίες διαφορετικά
Οι άντρες γενικά είναι ικανοί να συγκεντρώνονται σε ένα πράγμα μια δεδομένη στιγμή. Αν του μιλήσετε, ενώ ξυρίζεται, τότε πιθανόν να κοπεί. Σε αντίθεση, οι γυναίκες πιστεύεται ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ο λόγος οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο που λειτουργεί ο αντρικός και ο γυναίκειος εγκέφαλος, και η επιρροή των αρχαίων κοινωνικά καθορισμένων ρόλων. Χιλιάδες χρόνια πριν, αν ένας άντρας δεν κυνηγούσε, η οικογένειά του θα πεινούσε. Και αν μια γυναίκα επικεντρωνόταν μόνο στη συγκομιδή ριζών και καρπών, τότε τα παιδιά της θα κινδύνευαν.

12. Αντιμετωπίζουν τα προβλήματα διαφορετικά

Συχνά, όταν μια γυναίκα έχει πρόβλημα, θα μιλήσει με τη μητέρα της, την καλύτερή της φίλη, το σύζυγό της, ακόμα και με το άτομο που κάθεται δίπλα της στο λεωφορείο. Θα το γράψει στο ημερολόγιό της, θα στείλει μήνυμα σε κάποιον, αποκαλύπτοντας τα πάντα ή θα κάνει δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο. Όσο περισσότερο συζητάει το πρόβλημά της, τόσο πιο εύκολο είναι γι’ αυτήν. Ένα πρόβλημα που το μοιράζεται με άλλους, δε της φαίνεται τόσο δύσκολο να το αντιμετωπίσει.

Όταν ένας άντρας έχει ένα πρόβλημα, τότε πιθανόν θα ξαπλώσει μπροστά στη τηλεόραση και θα βυθιστεί στη σιωπή. Αντιμετωπίζει το άγχος, αποσπώντας τη προσοχή του από τα προβλήματά του. Και όταν νιώσει πιο ήρεμος, θα αρχίσει να ψάχνει για μια λύση σε αυτό που τον απασχολεί και θα το κάνει μόνος του. Δίνοντάς του συμβουλές και προτάσεις, θα τον ενοχλήσει.

13. Θυμούνται τη πληροφορία με διαφορετικό τρόπο
Η μνήμη της γυναίκας είναι σαν μια τεράστια βιβλιοθήκη, όπου τα πάντα είναι στη θέση τους. Οι γυναίκες συγκρατούν πληροφορίες για οποιονδήποτε και οτιδήποτε συμβαίνει: ποιος αγαπάει ποιο φαγητό, ποιος έχει γενέθλια σε ποια ημερομηνία, τι της ζήτησε η μητέρα της να κάνει και τι χρειάζεται το παιδί της για το σχολείο. Οι άντρες, από την άλλη μεριά, γενικά θυμούνται πράγματα που θεωρούν μόνο σημαντικά, και συχνά κατηγορούν τις γυναίκες ότι γεμίζουν το κεφάλι τους με άσχετες πληροφορίες.

Θυμηθείτε, μην ανησυχείτε τόσο για αυτές τις διαφορές, αντιθέτως πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχουν. Όπως λένε, τα αντίθετα έλκονται, και αυτό δημιουργεί τη μαγεία, που αποκαλούμε αγάπη. 

Credit: brightside.me

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»