Όσο πιο έξυπνος είσαι τόσο περισσότερο απολαμβάνεις την μοναξιά, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Οι ψυχολόγοι έχουν μια αρκετά καλή ιδέα για το τι κάνει συνήθως έναν άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο χορός είναι απόλαυση. Όντας στη φύση μας φέρνει χαρά. Και, για τους περισσότερους ανθρώπους, η συχνή επαφή με τους καλούς φίλους μας κάνει να νιώθουμε ικανοποιημένοι.

Αυτά ισχύουν αν δεν είσαι πραγματικά, πραγματικά έξυπνος…

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Psychology, οι ερευνητές Norman Li και Satoshi Kanazawa αναφέρουν ότι οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι βιώνουν μικρότερη ικανοποίηση στη ζωή τους, όταν συναναστρέφονται με τους φίλους. Θα ήταν πιο ευτυχισμένοι αν είχαν μείνει μόνοι τους.

Για να έρθουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις των 15.197 ατόμων μεταξύ των ηλικιών 18 και 28. Η ανάλυση των δεδομένων αποκάλυψε ότι όσοι είναι γύρω από πολλούς ανθρώπους συνήθως καταβάλλονται από δυστυχία, ενώ όσοι είναι μόνο με τους φίλους τους, συνήθως οδηγούνται στην ευτυχία. Εκτός εάν, το εν λόγω πρόσωπο είναι ιδιαίτερα ευφυές.

Οι ερευνητές αναφέρουν: «Σε γενικές γραμμές, τα πιο ευφυή άτομα είναι πιο πιθανό να έχουν αφύσικες προτιμήσεις και αξίες. Είναι εξαιρετικά φυσικό για όλα τα είδη όπως και οι άνθρωποι, να αναζητήσουν και να επιθυμούν φιλίες και, ως εκ τούτου, τα πιο ευφυή άτομα είναι πιθανό να τους αναζητούν λιγότερο.»

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν επίσης, ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι, αισθάνονται ότι δεν επωφελούνται από τις φιλίες τους, παρόλα αυτά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν εύκολα.

Η ευφυΐα πιστεύεται ότι έχει εξελιχθεί ως ένας ψυχολογικός μηχανισμός για την επίλυση νέων προβλημάτων. Για τους προγόνους μας, η συχνή επαφή με τους φίλους και τους συμμάχους ήταν μια αναγκαιότητα που τους επέτρεψε να επιβιώσουν. Όντας ιδιαίτερα ευφυής, όμως, σήμαινε ότι το άτομο ήταν πιο πιθανό να λύσει τα προβλήματά του χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου, το οποίο με τη σειρά του μείωσε τη σημασία της φιλίας για αυτόν.

Επειδή οι ιδιαίτερα ευφυείς άνθρωποι δεν προτιμούν απαραιτήτως αυτό που οι πρόγονοί τους ήθελαν, είναι πιο άνετα σε αστικές περιοχές.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είστε κουτός αν σας αρέσει να βρίσκεστε γύρω από τους φίλους σας ή αν ζείτε σε κάποιο χωριό.

Credit: Ιnverse

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»