Σύμφωνα με τους Επιστήμονες, όσο Περισσότερο Χρόνο περνάς με τη Μαμά σου, τόσα Περισσότερα Χρόνια αυτή θα Ζήσει..!

Το να συναναστρέφεστε με τη μαμά σας ή τη γιαγιά σας είναι το καλύτερο! Από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες της μέχρι τις μυστικές συνταγές της, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να ζητήσετε. Πλέον, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, με το να κάνετε παρέα με τη γιαγιά σας (ή οποιοδήποτε από τους ηλικιωμένους συγγενείς σας) θα τους βοηθήσει πραγματικά να ζήσουν περισσότερο!

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, δείχνει ότι η επαρκής συντροφικότητα μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Η μελέτη διεξήχθη σε μια ομάδα 1.600 ενηλίκων με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη. Μέσα από τη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι μοναχικοί ενήλικες έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από εκείνους που δεν ήταν μόνοι.

Λίγο ως πολύ, όσο μεγαλύτερης ηλικίας είστε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να έχετε συντροφιά στην ζωή σας για να ευδοκιμήσει.

Ενώ οι άνθρωποι συχνά θεωρούν τους οίκους ευγηρίας ως κάτι αρνητικό, στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά ευεργετικοί από αυτή την άποψη. Είναι σημαντικό για τις παλαιότερες γενιές να έχουν ένα μέρος όπου ενθαρρύνονται οι φιλίες με άλλους ηλικιωμένους. Όταν ο άνθρωπος γερνάει, ο κοινωνικός του κύκλος αναπόφευκτα συνεχώς μικραίνει.

Στις ομάδες λοιπόν αυτές, είναι πολύ πιο εύκολο για τους ηλικιωμένους να συναναστραφούν με άτομα της ίδιας ηλικίας με πάνω κάτω τα ίδια βιώματα. Είναι το τέλειο σκηνικό για να κάνουν φίλους.

Ειλικρινά, φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας με βάση αυτή τη έρευνα. Έτσι, όποτε θέλετε κάποια παρέα για το γεύμα σας ή ακόμα και όταν απλά έχετε λίγο χρόνο για κουβεντούλα, καλέστε ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτή η παρέα θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του!

Credit: Shareably

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»