Μάθετε ΠΩΣ τα Χαρακτηριστικά του Προσώπου σου Επηρεάζουν τον Τρόπο που σε Βλέπουν οι Άλλοι

Λένε ότι κανείς δεν πρέπει να κρίνει ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Έτσι και η πρώτη εντύπωση που έχουμε για κάποιον που δεν γνωρίζουμε, δεν ισχύει πάντα. Ωστόσο, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πως θα εξελιχθεί μια νέα γνωριμία.

Σας αποκαλύπτουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου που μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι όλα τα συναισθήματα αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο μας.

Ο εγκέφαλός μας σε κλάσματα του δευτερολέπτου αναγνωρίζει τις μικροεκφράσεις του συνομιλητή μας και ασυνείδητα αποφασίζει αν μας αρέσει το πρόσωπο ή όχι. Χρειάζονται μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να σχηματίσουμε εντύπωση για έναν άγνωστο. Ακόμα και παιδιά ηλικίας 3-4 ετών με μια ματιά μπορούν να καταλάβουν αν κάποιος είναι “καλός” ή “κακός”.

Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου που μας κάνουν περισσότερο αρεστούς και ελκυστικούς στους άλλους.

Το χαμόγελο συσχετίζεται με την αξιοπιστία και την ανταπόκριση.

Το μέγεθος των ματιών καθορίζει την ελκυστικότητα της εμφάνισής μας, ακόμα και μας μεγαλώνει ή μικραίνει ηλικιακά.

Πρόσφατες έρευνες που εξέτασαν τη σημασία των χαρακτηριστικών του προσώπου για την επιτυχία δείχνουν ότι όσο πιο κυρίαρχο φαίνεται ένα άτομο, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να προσληφθεί ως στέλεχος εταιρείας. Τα αρρενωπά χαρακτηριστικά θεωρούνται σημάδι ενός ισχυρού άντρα. Όσοι έχουν φαρδύ πρόσωπο θεωρούνται περισσότερο ανταγωνιστικοί και σωματικά δυνατοί.

Από την άλλη πλευρά, το μυστικό των ανθρώπων για να φαίνονται προσιτοί και αξιόπιστοι είναι το χαμόγελό τους. Η ελκυστική και νεανική εμφάνιση εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος των ματιών.

Η κλίση του κεφαλιού, ακόμα και το χρώμα του δέρματος, παίζουν ρόλο στο πόσο εμπιστευόμαστε κάποιον. Άτομα με ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα δέρματος και με ελαφριά κλίση του κεφαλιού φαίνονται περισσότερο αξιόπιστα.

Κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται άξιο εμπιστοσύνης. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος να σας εμπιστεύεται ή να σας δανείσει χρήματα.

Ο κανόνας είναι απλός: ένα χαρούμενο πρόσωπο (ανασηκωμένα φρύδια και ανασηκωμένες γωνίες στόματος) δημιουργούν μεγαλύτερο αίσθημα εμπιστοσύνης από ένα πρόσωπο που δείχνει δυσαρέσκεια (συνοφρυωμένα φρύδια και κατεβασμένες γωνίες στόματος).

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ή όταν γνωρίζετε τους γονείς του/της συντρόφου σας, η εμφάνισή σας μπορεί να καθορίσει το μέλλον σας.

Μια παρηγοριά είναι ότι έχουμε υπάρξει κάποια στιγμή θύτες και θύματα. Έχουμε κρίνει λανθασμένα ανθρώπους με βάση την εμφάνισή τους, αλλά και εμείς οι ίδιοι κατά καιρούς έχουμε κριθεί άδικα μονάχα με βάση το πως φαινόμαστε. Και αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Credit: adme.ru

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»