Η Δημιουργία Πραγματικών Δεινοσαύρων, είναι Πλέον Γεγονός! Επιστήμονες Υποστηρίζουν πως σε 5-10 χρόνια θα είναι ανάμεσά μας!

Όλοι μας έχουμε δει την ταινία “Jurassic Park” και σίγουρα ξετρελαθήκαμε με την ιδέα του να δούμε αυτά τα επιβλητικά, προϊστορικά πλάσματα από κοντά. Ενώ όμως, κάτι τέτοιο έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, οι τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν πως επιστήμονες όντως προσπαθούν να επαναφέρουν τους δεινόσαυρους στη ζωή!

Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, ο Δρ. Jack Horner, ένας από τους παλαιοντολόγους που εμπλέκονται στη γενετική έρευνα, ήταν σύμβουλος στην ταινία “Jurassic Park” και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το χαρακτήρα του Δρ. Alan Grant.

Αρχικά, ο Δρ. Horner πίστευε πως η αναδημιουργία αυτών των πλασμάτων θα απαιτούσε να εργαστεί πάνω στο DNA, αλλά οι μελέτες για την υποβάθμιση του DNA με την πάροδο του χρόνο, έχουν καταστήσει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση απλά αδύνατη.

Ωστόσο, μια ομάδα επιστημόνων από το Χάρβαρντ και το Γέιλ ανακάλυψαν μια πιο εφικτή εναλλακτική λύση – τα κοτόπουλα.

Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό People, ο Δρ. Horner εξήγησε:

Φυσικά και τα πουλιά είναι δεινόσαυροι. Έτσι, εμείς απλά πρέπει να τα “διορθώσουμε” λίγο για να μοιάζουν περισσότερο στους μακρινούς προγόνος τους.

Σύμφωνα με τον Horner, η ομάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην μετάλλαξη κοτόπουλων προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, έχουν επίσης προσπαθήσει να εισάγουν γονίδια μαμούθ σε ελέφαντες για να αναδημιουργήσουν τον αρχαίο ομόλογό του.

Ο παλαιοντολόγος Δρ. Jack Horner πιστεύει “ότι δεν θα πάρει πολύ καιρό“, πριν να μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή πραγματικούς δεινόσαυρους.

Επί του παρόντος, η ομάδα εργάζεται σε 3 μεγάλες διαφορές μεταξύ των δεινοσαύρων και των κοτόπουλων δηλαδή τις ουρές των πουλιών, τα χέρια και τα στόματα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Δρ. Jack Horner σχετικά με το έργο του, εδώ:

Credits: Elite Readers

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»