Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε εάν κάνετε περισσότερα από 20 λεπτά να φτάσετε στη δουλειά σας

Καναδοί αναλυτές και επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν κάνουμε περισσότερο από 20 λεπτά να φτάσουμε στη δουλειά μας, τότε νιώθουμε αμέσως το περίφημο burn out, μια εξάντληση τόσο δυνατή, σαν να έχουν αφαιρέσει κάθε ίχνος ενέργειας από μέσα μας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι σημερινοί ρυθμοί μετακίνησης, μποτιλιάρισμα, άγχος να προλάβετε κτλ κτλ δημιουργούν εξάντληση τόσο σωματική όσο και συναισθηματική. Και εάν αναρωτηθείτε κατά πόσο το μεταφορικό μέσο διαδραματίζει ρόλο στο burn out, σας λέμε πως δεν διαδραματίζει. Το ίδιο σας εξαντλεί εάν πηγαίνετε με αυτοκίνητο κολλημένο σε μποτιλιάρισμα, ή με λεωφορείο, ή ακόμη και με ποδήλατο. Εκείνο που διαδραματίζει ρόλο είναι η περιοχή και όχι το μέσο.

Για παράδειγμα είναι διαφορετικό να εργάζεται κάποιος στο κέντρο της πόλης και να οδηγεί στο μποτιλιάρισμα και να φτάνει στη δουλειά του ύστερα από 25 λεπτά και διαφορετικό να οδηγεί κάποιος απλά επί 25 λεπτά στην παραλία για να φτάσει στο γραφείο του.

Η υπεύθυνη της έρευνας του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ καθηγήτρια Annie Barreck, δήλωσε: “Όταν κάνουμε να φτάσουμε στο γραφείο περισσότερο από 20 λεπτά, λειτουργούν κάποιοι μηχανισμοί του εγκεφάλου και νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα άγχους και στο 20λεπτο μας εξαντλεί.

Προηγούμενη έρευνα Άγγλων επιστημόνων σε ανθρώπους που μετακινούνται στο κέντρο του Λονδίνου είχε δείξει ότι όσο καθυστερούσαν έστω και λίγο, τόσο αυξάνονταν οι καρδιακοί τους παλμοί.

[via]

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»