Δείτε ΠΩΣ φαίνεται ο Κόσμος μας Μέσα από τα Μάτια 13 Διαφορετικών Ζώων. Του Χαμαιλέοντα θα σας Σοκάρει!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα ήταν να βλέπατε μέσα από τα μάτια του κατοικίδιου σας; Ή για παράδειγμα μιας μέλισσας; Η όραση κάθε είδους είναι μοναδική και κάποια αντιλαμβάνονται όσα δεν μπορεί το ανθρώπινο μάτι.

Έτσι αποφασίσαμε να σας δείξουμε πως αντιλαμβάνονται τον κόσμο μας διαφορετικά ζώα.

Γάτες και σκύλοι

Οι σκύλοι και οι γάτες έχουν αδύνατη όραση, δεν αντιλαμβάνονται τα περισσότερα τα χρώματα και βλέπουν τον κόσμο κάπως θολό. Αντίθετα, βλέπουν καλά στο σκοτάδι. Και στις γάτες και στους σκύλους είναι πολύ ανεπτυγμένη η αντίληψη της προοπτικής και του βάθους, και τα μάτια τους είναι πιο ευαίσθητα στην κίνηση.

Ψάρια

Το ψαράκι σας αντιλαμβάνεται υπεριώδες φως, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι σε μεγαλύτερη όψη. Ίσως γι’ αυτό δείχνουν πάντα έκπληκτα!

Πουλιά

Τα πουλιά έχουν πολύ καλή όραση. Τα νυχτοπούλια βλέπουν καλά στο σκοτάδι, αντιλαμβάνονται χρωματικούς τόνους αόρατους στο ανθρώπινο μάτι και τις υπεριώδεις ακτίνες.

Φίδια

Τα φίδια έχουν αδύναμη όραση, αλλά τη νύχτα βλέπουν την ακτινοβολούμενη θερμότητα 10 φορές καλύτερα από οποιαδήποτε σύγχρονη συσκευή υπερύθρων. Και το απόγευμα ανταποκρίνονται μόνο στην κίνηση, και αν το θύμα δεν κινείται, τότε το φίδι απλά δεν το βλέπει.

Ποντίκια και αρουραίοι

Στα ποντίκια και τους αρουραίους, κάθε μάτι κινείται ξεχωριστά, και έτσι αντιλαμβάνονται δύο ξεχωριστές εικόνες. Ο κόσμος γι’ αυτούς είναι θολός, αργός και σε μπλε-πράσινες αποχρώσεις. n mice, each eye moves separately, so they see like two pictures. The world for them blurred, slow and blue-green shades

Αγελάδες

Οι αγελάδες δεν βλέπουν το γρασίδι πράσινο, αλλά κυρίως βλέπουν πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις. Ωστόσο, τα βλέπουν όλα σε μεγέθυνση.

Άλογα

Τα μάτια των αλόγων βρίσκονται πλάγια και έτσι αντιλαμβάνονται τους πιθανούς κινδύνους. Αλλά έχουν ένα μειονέκτημα: αυτά τα ζώα δεν βλέπουν τι βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους.

Μέλισσες

Οι μέλισσες αντιλαμβάνονται το φως 3 φορές πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, και επιπλέον βλέπουν τις υπεριώδεις ακτίνες, που για μας είναι αόρατες.

Μύγες

Οι μύγες έχουν ψηφιδωτή όραση. Είναι σαν να έχουν χιλιάδες μικροσκοπικά μάτια, που σχηματίζουν μια ενιαία εικόνα. Αντιλαμβάνονται τα υπεριώδη χρώματα, όπως και ολόκληρος ο κόσμος είναι πιο αργός γι’ αυτές.

Καρχαρίες

Οι καρχαρίες δεν αντιλαμβάνονται τα χρώματα, αλλά η οξύτητα της όρασής τους κάτω από το νερό, είναι κατά πολύ υψηλότερη από των ανθρώπων.

Χαμελέοντες

Οι χαμελέοντες κινούν κάθε μάτι ανεξάρτητα από το άλλο και μπορούν να δουν πανοραμικά 360 μοίρες.

Σαύρες σαμιαμίδια

Τα σαμιαμίδια βλέπουν στο σκοτάδι, 350 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο.

Πεταλούδες

Οι πεταλούδες έχουν φτωχή οπτική οξύτητα, αλλά βλέπουν περισσότερα χρώματα και αποχρώσεις από ό, τι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των υπεριωδών.

Credit: adme.ru

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»