Αυτό είναι το πιο Χαλαρωτικό Τραγούδι όλων των Εποχών, σύμφωνα με τους Επιστήμονες. Ακούστε το και θα Ηρεμήσετε Αμέσως!

Νιώθετε το άγχος να σας καταβάλει καθημερινά και δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε; Ε λοιπόν, οι επιστήμονες λένε ότι έχουν βρει το πιο χαλαρωτικό τραγούδι στον κόσμο.

Η μουσική συσχετίζεται με τη χαλάρωση, την ευτυχία και τη γαλήνη. Οι νευροεπιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίζονται, ότι έχουν βρει το καλύτερο τραγούδι για την ανακούφιση από το άγχος και την ηρεμία της ψυχής.

Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρία Mindlab International, πραγματοποίησε μια μελέτη στην οποία οι συμμετέχοντες έπρεπε να λύσουν δύσκολα πάζλ, ενώ η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους παρακολουθούνταν. Για να μελετήσουν την επίδραση της μουσικής στον εγκέφαλο, τους είχαν βάλει να ακούνε διάφορες μουσικές σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Η σύνθεση που ξεχώρισε ανάμεσα στα άλλα ήταν το «Weightless» των Marconi Union, μιας αγγλικής μουσικής μπάντας. Το συγκεκριμένο τραγούδι, είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει το άγχος των συμμετεχόντων κατά 65%. Επιπρόσθετα, ήταν κατά 11% πιο αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού, και της ταχύτητας αναπνοής, συγκριτικά με άλλα τραγούδια που παίζονταν, όπως για παράδειγμα της Adele και των Coldplay.

Η μουσική σύνθεση αυτή δημιουργήθηκε το 2011, με σκοπό να κάνει ακριβώς αυτό-να χαλαρώνει τους ακροατές. Εάν όμως προτιμάτε κάποιο τραγούδι που να περιέχει στοίχους, μπορείτε να ακούσετε επιπλέον τα επίσης χαλαρωτικά Watermark της Enya ή το Pure Shores των All Saints.

Η μουσικοθεραπεία, είναι μια φυσική θεραπεία πολύ σημαντική για την απαλλαγή του άγχους. Το άγχος αποτελεί αιτία πολλών θανατηφόρων ασθενειών, οπότε η καταπολέμησή του είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει, πόσο επιζήμιο μπορεί να είναι το στρες για το σώμα μας και το μυαλό μας. Επομένως, μην το αφήσετε να σας καταβάλει. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε τη μουσική.

Credit: Health.good.is

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»