Έρευνα-ΣΟΚ: Το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο όχι μόνο ΔΕΝ σε Βοηθάει να Κόψεις το Κάπνισμα αλλά ίσως είναι και Περισσότερο εθιστικό!

Στις 11 Ιανουαρίου του 1964, ο Dr. Luther Terry κυκλοφόρησε το πρώτο άρθρο σχετικά με το Κάπνισμα και την Υγεία. Το άρθρο αυτό, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το κάπνισμα δεν σχετίζεται απλά με την ασθένεια του καρκίνου, αλλά είναι η αιτία.

Ένα χρόνο μετά από αυτή τη δημοσίευση, όλα τα πακέτα των τσιγάρων σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να αναγράφουν στη συσκευασία αυτή τη προειδοποίηση. Η προσπάθεια για μείωση του καπνίσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Όταν ξεκίνησε η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τους νέους ανθρώπους, όλοι κατάλαβαν πως αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τις καπνοβιομηχανίες. Μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να μην βγάζουν αυτό τον ενοχλητικό καπνό των συνηθισμένων τσιγάρων, όμως περιέχουν παρόμοιες ουσίες, πρόσθετα και επιβλαβής χημικές ουσίες, τα οποία μπορούν να κάνουν το ίδιο κακό.

Σύμφωνα με έρευνες, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι το ίδιο επιβλαβή για τους περισσότερους ανθρώπους, με τα παραδοσιακά τσιγάρα, τα οποία προκαλούν σαφώς καρκίνο και μια σειρά από άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Βρέθηκε ότι στους νέους, η χρήση νικοτίνης σχετίζεται με την ανώμαλη ανάπτυξη του εγκεφάλου (νόηση, προσοχή, κ.λπ.), την κακή διάθεση και την αναζήτηση ναρκωτικών ουσιών. Για αυτό, μην σας φανεί περίεργο το ότι τα παιδιά που καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι πιθανό να εμφανίζουν ήδη τέτοιου είδους προβλήματα.

Επιπρόσθετα, οι έγκυος γυναίκες δεν πρέπει να καπνίζουν και να εκθέτουν τα έμβρυά τους στη νικοτίνη, διότι αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών τους.

Ωστόσο, ενώ κάποια ερευνητικά άρθρα υποστηρίζουν ότι η νικοτίνη είναι εξίσου επιβλαβής και για τους ενήλικες, κάποια άλλα στοιχεία λένε ότι μικρή ποσότητα νικοτίνης μπορεί να βοηθήσει τα ενήλικα άτομα που έχουν προβλήματα αυτοσυγκέντρωσης.

Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε, είναι ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος, καθώς είναι επίσης πολύ επιβλαβές.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει, ότι εκτός από τα τσιγάρα υπάρχουν και ορισμένα τρόφιμα (π.χ. το μπέικον) και κάποια χημικά προϊόντα (π.χ. φορμαλδεΰδη) που συνδέονται με τον καρκίνο. Δεν θα μπορούσαμε όμως να πούμε, ότι αυτά τα τρόφιμα φτάνουν στο σημείο να προκαλέσουν καρκίνο.

Credit: Slate

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»