DIY

Παίρνει μία σακούλα με πατατάκια και αρχίζει να τη διπλώνει. Ο λόγος; Πανέξυπνο!

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια σακούλα με τραγανά πατατάκια ή κράκερ όταν πείνας και χρειάζεσαι ένα σνακ για να ηρεμήσεις το στομάχι σου. Αυτή η τραγανή γεύση και υφή είναι τόσο χαλαρωτική και ευχάριστη, που μπορεί να σε λιγώσει και μόνο που το ακούς.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι χειρότερο από όταν τα πατατάκια φτάνουν στο στόμα σου και αντί για τραγανά είναι μια μπαγιάτικη μάζα και θέλεις να τα φτύσεις. Η αίσθηση των μπαγιάτικων σνακ σου χαλάει αμέσως την όρεξη, και το έχουμε ζήσει όλοι.

Και σαν να μην έφτανε η άσχημη γεύση, καταλήγεις να πετάς και την υπόλοιπη σακούλα. Χαλάς χρήματα και φαγητό, οι ελπίδες και τα όνειρα σου για σνακ ναυαγούν, και τελικά μένεις με μια άσχημη γεύση στο στόμα.

Μέρος του λόγου για τον οποίο αυτή η κατάσταση είναι τόσο καταθλιπτική είναι ότι δε χρειάζεται να είναι έτσι. Με το σωστό κλείσιμο, τα πατατάκια, τα κράκερ, τα μπισκότα, και ό, τι άλλο νόστιμο έχετε μπορεί να μείνει φρέσκο και τραγανό για περισσότερο. Όταν κάποιος δεν το κάνει, είναι σαν να ζητάει μπαγιάτικο φαγητό.

Ο πιο συχνός τρόπος για να το αποφύγεις είναι τοποθετώντας ένα κλιπ στην ανοιγμένη σακούλα για να σιγουρευτείς ότι θα μείνει κλειστή. Ακόμα και ένα λαστιχάκι, μανταλάκι, συνδετήρας, ή κάποιο παρόμοιο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κλείσιμο μιας σακούλας.

Για όλες τις φορές που δεν έχετε κάποιο κλιπ γύρω σας, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε αυτό το πρακτικό κόλπο. Ξεκινήστε ρολάροντας προσεκτικά την άκρη της σακούλας προς τα κάτω μέχρι περίπου το σημείο όπου είναι γεμάτη.

Πάρτε τις δύο πάνω άκρες και διπλώστε τις περίπου 2,5 εκατοστά προς το κέντρο. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας, κρατήστε τις άκρες στη θέση τους, και γυρίστε το σημείο που κάνατε ρολό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δείτε στο βίντεο τις οδηγίες πιο αναλυτικά.

Ακολουθώντας αυτό το κόλπο, η σακούλα μένει κλειστή και δεν ανοίγει. Ο αέρας μένει έξω, και η φρεσκάδα μένει για μερικές μέρες, ως και εβδομάδες.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια