DIY

Είχε βαρεθεί να βλέπει αυτό το παλιό τραπεζάκι μέσα στο σαλόνι της. Δείτε ΠΩΣ το μεταμόρφωσε και θα σας πέσει το σαγόνι!

H μετατροπή παλιών επίπλων είναι ένα αγαπημένο θέμα όσων ασχολούνται με κατασκευές και χειροτεχνίες. Η blogger Katie της ιστοσελίδας Character & Charm, εντόπισε ένα παλιό τραπεζάκι του καφέ σε παζάρι και αποφάσισε  να το εκσυγχρονίσει. Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά την εργασία της Katie.

Υλικά:

  • Ξύλινο αναδιπλούμενο τραπεζάκι
  • Μπογιά κιμωλίας (chalk paint) σε μαύρο και λευκό (ή χρώματα της επιλογής σας)
  • Μεσαίο πινέλο
  • Λεπτό πινέλο
  • Διάφανο βερνίκι
  • Γυαλόχαρτο

Οδηγίες:

1. Μετρήστε το μήκος και το πλάτος του τραπεζιού.

2. Καθαρίστε το τραπεζάκι με ένα νωπό ύφασμα και βάψτε το με την λευκή μπογιά κιμωλίας. Αφήστε να στεγνώσει. Η μπογιά κιμωλίας δεν απαιτεί να τρίψετε με γυαλόχαρτο προηγουμένως.

3. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Pic Monkey για να φτιάξετε το δικό σας πρότυπο γραμματοσειράς. Πατήστε στο “Design”, και στη συνέχεια στο “Custom size”. Θα χρειαστεί να μετρατρέψετε τις διαστάσεις του τραπεζιού σε pixel πριν προσθέσετε το μέγεθος. Επιλέξτε την γραμματοσειρά, φτιάξτε το σχέδιό σας και αποθηκεύστε ως jpg αρχείο.

Στη συνέχεια, ανεβάστε το αρχείο στο Block Posters για να δημιουργήσετε μια αφίσα.

4. Κεντράρετε την αφίσα στην επιφάνεια του τραπεζιού με το σχέδιο να δείχνει προς τα πάνω. Κάντε το περίγραμμα του σχεδίου με ένα στυλό.

5. Αφαιρέστε την αφίσα και γεμίστε το σχέδιο με μαρκαδόρο. Με το λεπτό πινέλο, γεμίστε τα γράμματα με την μαύρη μπογιά κιμωλίας και αφήστε να στεγνώσει.

6. Τρίψτε με γυαλόχαρτο τις γωνίες και τα γράμματα (προαιρετικό), αν θέλετε να δείχνουν πιο φθαρμένα. Σκουπίστε τη σκόνη.

7. Βάψτε το τραπεζάκι με διάφανο βερνίκι και αφήστε να στεγνώσει για όλο το βράδυ.

Παρόμοιο αποτέλεσμα έχουν και τα στένσιλ, αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με γραμματοσειρές.

Credit: TipHero

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια