DIY

19 λύσεις για καθαρισμό σε δύσκολα μέρη στο σπίτι και το αυτοκίνητο. Το #16 είναι απίστευτο.

Ας είμαστε ειλικρινείς – όλοι έχουμε μέρη στο σπίτι και στο αυτοκίνητο που αποφεύγουμε να καθαρίζουμε για πολύ καιρό. Οχι οτι ειναι ιδιαίτερα βρώμικα, αλλά ο καθαρισμός τους παίρνει περισσότερο χρόνο από τις συνιθισμένες δουλειές του σπιτιου. Αυτες είναι περιοχές που απαιτουν σκέψη και σχεδιαση, περιοχες που πολλές φορες δημιουργούν περισσότερη ακαταστασια απο ότι αξίζουν.
Τουλάχιστον αυτό νομίζαμε, μέχρι που είδαμε τα 19 αυτά tips. Ξαφνικά όλα φαινοντουσαν πιο απλα. Αυτό το φθινόπωρο, θα έχουμε το καθαρότερο σπίτι στη γειτονιά! Εσείς?

1. Εξετάστε το αυτοκίνητό σας.

Θα χρειαστειτε κάποια παραπανω υλικα, αλλα είναι πολύ πιο φθηνό απο το να το πηγαίνατε σε μαγαζί. Και αντίο λεκέδες απο χυμό και ψίχουλα. Χαρείτε ένα καθαρό πίσω κάθισμα!

2. Αφαιρέστε τη βρωμιά απο τα περβαζια.

Αυτό είναι ευκολο – ψεκαστε baking soda στη μαυρίλα, και προσθεστε αρκετο ξύδι έτσι ώστε να το κανετε να αφρισει.  Μία παλια οδοντοβουρτσα και λιγο ζεστο νερο θα τελειωσει τη δουλεια μια χαρα.

3.Καθαρίστε τα βακτήρια απο τη παγομηχανή

Πολλοι ξεχναν να καθαρίσουν τη παγομηχανή τους, αλλα είναι ένα σημείο που μπορει να φιλοξενησει πολλα μικροβια. Ενας ατμοκαθαριστης είναι ο πιο ευκολος τροπος να γινει η δουλεια.

4.Καταπολεμηστε τις μυρωδιες του πλυντηριου.

Πολλες φορες το πλυντηριο μπορει να γίνει πολυ βρωμικο. Μπορείτε να περασετε λευκαντικο απο ενα άδειο πλυντήριο, μια φορα κάθε λιγες βδομαδες, ή άμα είναι πολύ ασχημη κατασταση, ελεγξτε αυτη τη λύση με ξύδι και baking soda.

5. Καντε τα πατωματα αστραφτερα

Ενα απλο καθαριστικο τουαλέτας και μια βουρτσα θα φερουν τη δουλεια εις πέρας σε χρονο μηδεν. Προσοχή ομως, τεσταρετε ενα μικρο κομμάτι του πατωματος πρωτα γιατι τα καθαριστικα αυτα περιεχουν και λευκαντικα.

6. Αφαιρεστε λεκεδες απο καναπεδες με μικρο’ι’νες

Αυτοί οι καναπεδες ειναι φτιαγμενοι να αντιστεκονται στους λεκεδες, αλλα τα παιδια και τα σκυλια πολλες φορες γινονται ανεξελεγκτα. Τρίψτε τον με απεσταγμενο νερο που και στη συνεχεια βουρτσιστε τον απαλα με μια σκληρη βουρτσα.

7.Για επιφανειες laminate!

Το μονο που χρειαζεστε είναι baking soda και ενα μαλακο ύφασμα.

8. Ανανεωστε την χτενα μαλλιων σας

Κοψτε τις τριχες απο την χτενα, μετα αφηστε την να μουλιάσει σε ζεστο νερο με μαγειρική σόδα. Θα πρεπει να φαίνεται ξανα σαν καινουργια.

9.Ξεσκονίστε τους αεραγωγους του air condition στο αυτοκινητο

Μια παλια βουρτσα ειναι ο πιο απλος τροπος να τελειωσετε τη δουλεια.

10. Ξεσκονιστε τον ανεμιστηρα οροφης χωρις να δημιουργησετε το χαος.

Τυλιξτε μια παλια μαξιλαροθηκη γυρω απο καθε λεπιδα ξεχωριστα και σιγα σιγα τραβηξτε προς τα σας. Η πλειοψηφια της βρωμιας θα εγκλωβιστει μεσα, αλλα σκουπίστε κιολας για την επίμονη βρωμιά.

11. Γυαλιστε ενα σκουριασμενο μαχαίρι.

Τριψτε το με ειδικο γυαλιστικο για να λαμψει ξανα.

12.Πλυντε τα παιχνιδια του σκυλου σας.

Υπαρχουν πολλων ειδών τεχνικες για υφασματινα και πλαστικα παιχνιδια εδω

13. Καθαριστε μπουκαλια με παραξενο σχημα

Ριξτε χοντρο αλατι, νερό και ελαχιστο καθαριστικο πιάτων απο το ανοιγμα και ανακινηστε εντονα. Ισως χρειαστει να επαναλαβετε αρκετες φορες.

14.Ξεφορτωθειτε λεκεδες του σκληρου νερου.

Φτιαξτε μια παστα απο χοντρο αλατι και ξυδι. Απλωστε το στην επιφανεια  και αφηστε το για 15 λεπτα, μετα τρίψτε και ξεπλύνετε.

15. Πείτε αντίο στους λεκεδες της εισοδου.

Χρησιμοποιωντας καθαριστικό σαν το Pour-N-Restore που ειναι υγρο και τραβαει τους λεκεδες. Οσο στεγνωνει, γινεται σκονη, που μπορεις ευκολα να σκουπισεις. Δεν γίνεται πιο απλό από αυτό!

16. Καντε τα παλια σας ταψια να λαμψουν ξανα.

Δημιουργηστε μια παστα απο υπεροξειδιο του υδρογονου και μαγειρικης σοδας. Απλωστε το στην επιφανεια, αφηστε το για αρκετες ωρες και μετα τριψτε το να φύγει.

17. Καθαρίστε τη μοναδα του air condition

Υπαρχουν αρκετα βηματα στη διαδικασια, αλλα ο λογαριασμός της ΔΕΗ σας θα σας ευγνωμονει.

18.Αφαιρεστε μονιμο μαρκαδορο απο ξύλο

Είτε το πιστευετε ειτε οχι, το μονο που χρειαζεστε ειναι λευκη οδοντοκρεμα και ενα ύφασμα. Μπορει να κουραστει λιγο ο αγκωνας σας, αλλα αξίζει!

19.Αποτρεψτε τον σχηματισμο βρωμιας στη σχαρα.

Μόλις ζεσταθει το grill, τριψτε το με κρεμμυδι. Το φαγητό δεν θα σας κολλάει και το καθαρισμα θα γινει πιο ευκολο.

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια