DIY

15 Κλασσικά Λάθη που Κάνουμε ΟΛΟΙ στο Πλύσιμο των Ρούχων και μας Κοστίζουν Χρήματα. Δείτε πως Είναι το Σωστό!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε τα ρούχα σας άψογα και όμορφα, είναι να μάθετε πώς να τα πλένετε σωστά. Τα λάθη που κάνουμε καθημερινά όταν πλένουμε τα ρούχα μας, μπορούν να τα καταστρέψουν.

1. Λάθος διαλογή ρούχων. Εκτός από το χρώμα, θα πρέπει επίσης να δίνετε προσοχή και στον τύπο του υφάσματος. Για παράδειγμα, τα ρούχα fleece θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά. Επίσης, δεν πρέπει να πλένετε μαζί τις πετσέτες με τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες.

2. Πλύσιμο λεκέδων με λάθος τρόπο. Οι λεκέδες θα πρέπει να πλένονται απαλά. Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε ένα λεκέ, είναι να τοποθετήσετε κάποιο λευκό ύφασμα πάνω του και να το αφήσετε να μουλιάσει.

3. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σκόνης πλυντηρίου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία υπερβολικού αφρού, που μπορεί να συλλέξει βρωμιά σε μέρη όπως είναι το κολάρο ενός πουκάμισου. Αυτό θα οδηγήσει στο να γίνουν τα ρούχα σας ακόμα πιο βρώμικα.

4. Δεν δίνετε προσοχή στα φερμουάρ. Τα φερμουάρ θα πρέπει να είναι κλεισμένα κατάλληλα πριν πλύνετε τα ρούχα, καθώς τα δόντια τους μπορούν να χαλάσουν εύκολα άλλα ρούχα.

5. Κουμπώνετε τα ρούχα. Πρέπει πάντα να θυμάστε να ανοίγετε τα κουμπιά από τα πουκάμισα κ.λπ. Τα κουμπιά μπορεί να φύγουν και τα ρούχα θα φαίνονται ακατάστατα.

6. Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λευκαντικό. Το λευκαντικό, καθιστά τα υφάσματα λιγότερο ανθεκτικά και στη συνέχεια μπορεί να λυγίζουν εύκολα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να δοκιμάσετε να βράσετε τα ρούχα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτοντας δύο σταγόνες χυμό λεμονιού.

7. Πλένετε τα κοστούμια στο πλυντήριο. Τα κοστούμια και τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από spandex ή elastane, δεν πρέπει ποτέ να πλένονται στο πλυντήριο. Ο σωστός τρόπος είναι να τα ξεπλένετε με δροσερό νερό.

8. Δίνετε στο πλυντήριο το χρόνο να «ξεκουραστεί». Μερικοί, το κάνουν αυτό επειδή πιστεύουν ότι οι πολλοί κύκλοι πλυσίματος στη σειρά, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος. Η χρήση του πλυντηρίου χωρίς διακοπή μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η ροδέλα χρησιμοποιεί την επαναπλήρωση θερμότητας μετά τον προηγούμενο κύκλο.

9. Πλένετε σε ένα κύκλο τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες. Εάν πλένετε μαξιλάρια και κουβέρτες από πούπουλα στο πλυντήριο, τρέξτε δύο κύκλους στη σειρά: τα φτερά μπορεί να συγκρατήσουν τον αφρό και το σαπούνι να παραμείνει μέσα στα μαξιλάρια.

10. Πλένετε τα ρούχα χωρίς να τα διαχωρίζετε. Ένα από τα πιο κουραστικά πράγματα μετά το πλύσιμο των ρούχων, είναι το να ψάχνει κανείς για να ταιριάξει τις κάλτσες. Γιατί δεν δοκιμάζετε να πλύνετε πρώτα τις κάλτσες;

11. Χρησιμοποιείτε μαλακτικά υφάσματος στις πετσέτες. Αυτές οι χημικές ενώσεις μειώνουν την ικανότητα απορρόφησης των υφασμάτων, επομένως καλύτερα να μην τις χρησιμοποιείτε στις πετσέτες.

12. Πλένετε πάρα πολλά ρούχα ταυτόχρονα. Δεν πρέπει να υπερφορτώνετε το πλυντήριο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη.

13. Πλένετε τα αντιανεμικά με λάθος τρόπο. Για να αποφύγετε την απώλεια της δομής τους, μπορείτε να βάλετε τρεις μπάλες του τένις μέσα στο πλυντήριο. Θα σας βοηθήσουν επίσης να απαλλαγείτε από τον αφρό.

14. Χρησιμοποιείτε πολύ ακριβές πούδρες πλύσης και υγρά. Πολλά από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε έχουν φτηνά υποκατάστατα των νοικοκυριών: το αλάτι μπορεί να κάνει τα ρούχα να φαίνονται πιο φωτεινά και η κιμωλία βοηθά στην εξάλειψη των λεκέδων.

Το σαπούνι πλύσης, λευκαίνει και αφαιρεί τους λεκέδες. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα ρούχα πιο απαλά και πιο αρωματικά.

15. Δεν δίνετε προσοχή στο πλυντήριο. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε το πλυντήριο σας. Θυμηθείτε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο χώρος για τη σκόνη πλυντηρίου βγαίνει. Τα υπολείμματα απορρυπαντικού που παραμένουν εκεί, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Μην κλείνετε το καπάκι μετά το τέλος της πλύσης, ώστε να μπορεί να στεγνώσει. Μια φορά το χρόνο, να θέτετε σε λειτουργία έναν κύκλο καθαρισμού με ζεστό νερό και ξύδι.

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια