10 Απλοί και Πανέξυπνοι Τρόποι να Κάνετε ένα μικρό Δωμάτιο να Φαίνεται Πολύ Μεγαλύτερο!

Σε ένα φωτεινό χώρο, το έγχρωμο πάτωμα βοηθά στο να «σπρώξει» τους τοίχους λίγο πιο μακριά και να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ψηλότερο και ευρύτερο.

Η επιλογή ενός φωτεινού χρώματος όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και στο ταβάνι, δημιουργεί την εντύπωση ενός ευρύτερου χώρου. Ωστόσο, αυτό κάνει το ταβάνι να φαίνεται χαμηλότερο.

Η επιλογή του ίδιου χρώματος στον πίσω τοίχο και το πάτωμα, θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευάερο.

Η χρήση του ίδιου συνδυασμού χρωμάτων στον πίσω τοίχο και την οροφή, κάνει το χώρο να φαίνεται ευρύτερος, αλλά μειώνει οπτικά το βάθος του.

Ένας άλλος τρόπος για να «σπρώξετε» τα πλάγια τοιχώματα ώστε να απομακρυνθούν μεταξύ τους, είναι να μειώσετε το βάθος του δωματίου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση φωτεινού χρώματος, για την ανάδειξη του πίσω τοίχου.

Αντίστροφα, μπορείτε να μειώσετε το πλάτος και να αυξήσετε το βάθος χρησιμοποιώντας έντονο χρώμα για να επισημάνετε τους πλευρικούς τοίχους του δωματίου.

Εάν το πρόβλημά σας είναι το χαμηλό ταβάνι, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση επιλέγοντας φωτεινά, έντονα χρώματα στον πίσω τοίχο του δωματίου και τους πλευρικούς τοίχους. Αυτό θα μειώσει οπτικά το βάθος και το πλάτος, υπέρ του ύψους.

Η επιλογή φωτεινών χρωμάτων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δώσετε την εντύπωση ευρυχωρίας. Τα μοτίβα, μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Για να κάνετε το δωμάτιο σας πιο ευάερο, χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία με μικρό μοτίβο.

Σε ορισμένα δωμάτια, τα ταβάνια μπορεί να φαίνονται υπερβολικά υψηλά. Οι οριζόντιες ρίγες θα κάνουν το ταβάνι σας να φαίνεται χαμηλότερο, μειώνοντας ελαφρώς το βάθος του δωματίου.

Οι κάθετες ρίγες, αντίθετα, μπορούν να βοηθήσουν στην «ανύψωση» ενός χαμηλού ταβανιού.

Αν θέλετε να κάνετε το δωμάτιό σας να φαίνεται πιο ευρύ και να μειώσετε το βάθος του, οι οριζόντιες ρίγες στο πάτωμα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Credit: brightside.me

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση