DIY

11 Δημιουργικές Ιδέες για Όσους ψάχνουν Νέο Χόμπι

Ψάχνετε κάποιο νέο χόμπι; Μαζέψαμε 11 πρωτότυπες νέες ιδέες για να ασχοληθείτε τώρα που ο καιρός είναι κρύος και προσφέρεται να περάσετε χρόνο μέσα στο σπίτι.

Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας:

Δημιουργία πάνινων κούκλων

Αρχικά αυτή η ιδέα για πάνινες κούκλες ανήκει στην Νορβηγίδα καλλιτέχνιδα Τόνι Φινάνγκερ, που ξεκίνησε τις κατασκευές πάνινων κούκλων το 1999. Με παρόμοιο τρόπο μπορούν να ραφτούν όχι μόνο κούκλες, αλλά και ζωάκια, αλλά και διάφορα καθημερινά αντικείμενα. Προϋπόθεση για να τις φτιάξετε είναι τα φυσικά υλικά, όπως υφάσματα από βαμβάκι, σε παστέλ αποχρώσεις και μαλακό γέμισμα.

Δημιουργία όμορφων γραμματοσειρών

Η δημιουργία μοναδικών γραμματοσειρών έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Κάθε γράμμα ζωγραφίζεται ξεχωριστά, όμως το σύνολο των γραμμάτων πρέπει να έχει ένα μοναδικό στυλ.

Ρίξτε μια ματιά στο Fontspace, που διαθέτει μια τεράστια συλλογή από γραμματοσειρές.

Καλλιέργεια φυτών χωρίς έδαφος

Υδροπονία καλείται η καλλιέργεια φυτών απουσία χώματος. Τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό στο οποίο προστίθενται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι ρίζες του φυτού πλέουν μόνο σε νερό ή εναλλακτικά σε περλίτη, βοτσαλάκι ή άλλο μέσο από το οποίο διέρχεται διαρκώς νερό. Πρόκειται, λοιπόν, για υδατοκαλλιέργεια. Είναι ιδανικό για να καλλιεργήσετε φυτά μέσα στην πόλη.

Ερασιτεχνικό ραδιόφωνο

Παρά το γεγονός ότι η πρακτική αξία των ραδιοερασιτεχνών ανήκει στο παρελθόν, οι οπαδοί της κοινότητας του ερασιτεχνικού ραδιοφώνου είναι ενθουσιασμένοι όσο ποτέ. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας για το ραδιόφωνο στην πράξη, αλλά και να επικοινωνήσετε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Για αρχή, μπορείτε να δοκιμάσετε να μιλήσετε με έναν φίλο μέσω ραδιοφώνου, και στη συνέχεια να ασχοληθείτε με πιο προχωρημένα.

Postcrossing

To Postcrossing είναι project που σας επιτρέπει να λαμβάνεται πραγματικές κάρτ ποστάλ από διάφορα τυχαία μέρη του κόσμου. Θα εκπλαγείτε με το πόση αλληλογραφία λάβετε και πόσους νέους φίλους θα αποκτήσετε. Δείτε αυτή την ιστοσελίδα για να ξεκινήσετε.

Οριγκάμι

Είναι η ιαπωνική τεχνική διπλώματος του χαρτιού, όπου δεν επιτρέπεται το κόψιμο του. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το οριγκάμι μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι αποκτούν πιο εύκολα την επιθυμητή φόρμα. Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα οριγκάμι είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, προκύπτουν συνεχώς νέες ιδέες και μέθοδοι. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να ξεκινήσετε.

Γαστρονομική γλυπτική

Η γαστρονομική γλυπτική είναι το σκάλισμα σε λαχανικά και φρούτα, που ξεκίνησαν σεφ από όλο τον κόσμο για να διακοσμήσουν τα πιάτα τους. Τα πιο κοινά φρούτα και λαχανικά μπορούν να αποκτήσουν όψη έργου τέχνης στα χέρια του έμπειρου ειδικού. Αυτό το χόμπι δρα ως ηρεμιστικό για τα νεύρα και θα νιώσετε σαν πραγματικός καλλιτέχνης. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο, για να πάρετε μια ιδέα.

Amigurumi

Amigurumi είναι μια γιαπωνέζικη τέχνη πλεξίματος, συνήθως μικρών και χαριτωμένων παιχνιδιών σε σχήματα ζώων και ανθρωπόμορφων πλασμάτων. Υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα σχέδια στο διαδίκτυο για να διαλέξετε. Ρίξτε μια ματιά εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Καλλιέργεια κρυστάλλων

Αυτή η απασχόληση είναι για τους πιο υπομονετικούς, μιας και απαιτείται ένα εύλογο διάστημα για την ανάπτυξη ενός κρυστάλλου. Αλλά όσοι έχουν την υπομονή, θα ανταμειφθούν. Η καλλιέργεια κρυστάλλων, όχι μόνο αποκαλύπτει τον μυστηριώδη κόσμο της χημείας, αλλά θα αναπτύξετε και πειθαρχία και ακρίβεια. Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε με κρυστάλλους απλού αλατιού, και αργότερα μπορείτε να κάνετε πιο προχωρημένες δραστηριότητες. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να πάρετε μια ιδέα.

Συλλογική μετάφραση βιβλίων, ταινιών και παιχνιδιών

Η συνεργατική μετάφραση σας επιτρέπει να μεταφράσετε γρήγορα ένα ενδιαφέρον βιβλίο ή μια ταινία, σπάζοντας το σε μικρά κομμάτια. Ο καθένας εργάζεται για το δικό του κομμάτι κειμένου, και το αποτέλεσμα της μετάφρασης, στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό δεν είναι μόνο συναρπαστικό, αλλά είναι και μια χρήσιμη εξάσκηση που σας επιτρέπει να εκπαιδεύσετε τις γνώσεις σας σε μια ξένη γλώσσα. Ιστοσελίδες όπως το Translatedby.com και το Duolingo.com προσφέρονται για τέτοιου είδους απασχόληση.

Φάρμα μυρμηγκιών

Ξεκινήστε την προσωπική σας αποικία μυρμηγκιών! Όσοι δεν έχουν δει φάρμα μυρμηγκιών θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι κάτι αξιοθαύμαστο μιας και βλέπεις το πως λειτουργεί η κοινωνία τους. Η φάρμα συνεχώς θα αναπτύσσεται και τα μυρμήγκια θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους και εσείς θα έχετε ένα “ζωντανό” έργο τέχνης που θα αλλάζει μορφές όσο η φάρμα σας θα παραμένει ζωντανή. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Credit: adme.ru

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια