DIY

11 Κλασσικά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε Πλυντήριο Ρούχων και ΠΩΣ να τα αποφύγουμε. Δώστε Προσοχή στο #4!

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε εάν θέλετε τα ρούχα σας να μείνουν σε καλή κατάσταση για καιρό. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ο τρόπος που πλένουμε τα ρούχα μας. Δεν είναι μυστικό πως πολλά μπορούν να παν στραβά βάζοντας ένα πλυντήριο. Δείτε παρακάτω 11 κλασσικά λάθη που κάνουμε στο πλυντήριο και πώς να τα αποφύγετε!

Καθαρίστε το πλυντήριο

Όποιος νομίζει πως το πλυντήριο καθαρίζεται κάθε φορά που πλένει ρούχα, κάνει λάθος. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο θα πρέπει να λειτουργείτε το πλυντήριο μόνο με ζεστό νερό και λίγο ξύδι. Αυτό θα καθαρίσει και τα πιο δύσκολα σημεία. Επίσης, αφού το λειτουργείτε, να αφήνετε πάντα την πόρτα του ανοιχτή μέχρι την επόμενη φορά, για να προλαβαίνει να στεγνώσει.

Σιγουρέψτε επίσης πως ο ελαστικός δακτύλιος γύρω από την πόρτα είναι καθαρός, γιατί σε εκείνο το σημείο είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μούχλα.

Αντιμετωπίστε τους λεκέδες

Εάν τρίβετε πολύ δυνατά τους λεκέδες, είναι λογικό να ανοίγουν τρύπες μετά. Το να τρίβεις τα ρούχα, τα κάνει πιο αδύναμα. Είναι πολύ καλύτερο να τα αφήνεις να μουλιάσουν και μετά απαλά να τα τρίψεις.

Κακή διαλογή

Η διαλογή δεν πρέπει να γίνεται μόνο με βάση το χρώμα, αλλά και το ύφασμα. Τα μάλλινα για παράδειγμα, πρέπει να πλένονται ξεχωριστά γιατί θέλουν πιο ευαίσθητη μεταχείριση. Επίσης, να μην πλένετε ποτέ πετσέτες μαζί με ρούχα.

Κλειστά φερμουάρ, ανοιχτά κουμπιά 

Για να σιγουρέψετε πως δεν θα φθείρετε τα ρούχα σας, θα πρέπει πάντα να κλείνετε τα φερμουάρ. Αντιθέτως, τα κουμπιά θα πρέπει πάντα να είναι ακούμπωτα, γιατί αλλιώς είναι πολύ πιο εύκολο να φύγουν από τα ρούχα.

Υπερβολικό απορρυπαντικό 

Το πολύ δεν είναι πάντα καλό. Εάν χρησιμοποιήσετε πολύ σαπούνι, μπορεί να μην ξεπλυθεί εντελώς από τα ρούχα σας, δημιουργώντας άσπρες κηλίδες. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να τα πλύνετε ξανά, Επίσης, θα υπάρχουν περισσότερα υπολείμματα από απορρυπαντικό στο μηχάνημα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μούχλα.

Πολύ ακριβό απορρυπαντικό

Πολλές φορές οι διαφημίσεις μας προτρέπουν να αγοράσουμε απορρυπαντικά με ωραία αρώματα και όμορφη συσκευασία και καταλήγουμε να ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε απορρυπαντικά. Υπάρχουν όμως καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο πλύσιμο.

Τα Άλατα λευκαίνουν, η κιμωλία καταπολεμάει τους λεκέδες, το λεμόνι μαλακώνει τα υφάσματα και μυρίζει υπέροχα. Σίγουρα και η μητέρα ή η γιαγιά σας έχουν κάποια ακόμα κόλπα στα μανίκια τους!

Πλένοντας πολλά ρούχα ταυτόχρονα  

Είναι πολύ εκνευριστικό όταν ένα παντελόνι δεν χωράει στο μηχάνημα, αλλά είναι πολύ καλύτερο να μην το παραγεμίσετε. Εάν το κάνετε συχνά αυτό, μπορεί τελικά να χαλάσετε το πλυντήριο σας.

Ελαστικά

Τα Spandex ρούχα δεν θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο. Είναι καλύτερο να τα πλένετε στο χέρι, με κρύο νερό.

Παπλώματα και μαξιλάρια

Εάν θέλετε να πλύνετε ένα πάπλωμα στο πλυντήριο, θα πρέπει πάντα να το πλένετε δύο φορές – την δεύτερη χωρίς καθόλου απορρυπαντικό! Επειδή το υλικό είναι πολύ χοντρό, το απορρυπαντικό πολύ συχνά δεν ξεπλένεται καλά μετά την πρώτη πλύση.

Πετσέτες

Τα μαλακτικά είναι πολύ καλά στο να κάνουν τα ρούχα πιο μαλακά, αλλά δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε στις πετσέτες. Εάν το κάνετε, θα χάσουν σταδιακά την ικανότητά τους να απορροφούν νερό. Να θυμάστε: θα μαλακώσουν από μόνες τους μετά από μία ή δύο χρήσεις.

Εσώpουχα

Εάν βρίσκετε συνεχώς μικρές τρύπες στα ρούχα σας, δεν σημαίνει πως έχετε σκόρο. Πολύ συχνά ευθύνονται τα σύρματα από τα σουτιέv. Γι’αυτό δεν θα πρέπει να τα πλένετε μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας, εκτός και εάν τα βάλετε σε ένα δίχτυ πρώτα. Παρομοίως, τα καλσόν θα πρέπει να πλένονται σε δίχτυ για να μην φθείρονται.

Με όλες αυτές τις συμβουλές είναι σίγουρο πως τα ρούχα σας θα διατηρηθούν σε καλύτερη κατάσταση για περισσότερο καιρό και το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστεί. Είναι πάντα καλό να κοιτάτε τις οδηγίες πλυσίματος των ρούχων σας και πιστέψτε μας θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσα πράγματα πρέπει να πλένονται μόνο στο χέρι.

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια