DIY

Δοκιμάσαμε 5 έξυπνα Κολπάκια που κάνουν το Περπάτημα με τα Ψηλοτάκουνα λιγότερο Επώδυνο και ΙΔΟΥ τα Αποτελέσματα!

Αυτή είναι η Jemima, συντάκτρια του BuzzFeed. Η Jemima είναι γενικά ψηλότερη από τον κύκλο της και αυτό σημαίνει ότι σπάνια φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια. Όταν όμως τα φοράει, τα πόδια της πονάνε απίστευτα.

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν είναι και πολύ διασκεδαστικά. Μπορεί να δείχνουν ωραία και να συμπληρώνουν άψογα ένα επίσημο ντύσιμο, αλλά αν τα επιλέξει κανείς, τότε προετοιμάζεται για μια βραδιά γεμάτη πόνο, ειδικά αν σκοπεύει να χορέψει.

Υπάρχουν πολλά κόλπα για να κάνετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια πιο βολικά ή τουλάχιστον πιο υποφερτά. Η Jemima αποφάσισε να τα δοκιμάσει και μας παρουσιάζει την εμπειρία της.

Οι κανόνες:

– Πρέπει να φοράει τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της για όσο αντέχει. Δουλεύει σε γραφείο, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να περνάει όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται όρθια.

– Πρέπει να φορέσει τα πιο άβολα ψηλοτάκουνα παπούτσια της.

– Πρέπει να τα φορέσει μια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο κόλπο για να είναι πιο άνετα για να μπορέσει να τα συγκρίνει με τις υπόλοιπες ημέρες.

Πάτοι σιλικόνης

Το κόλπο: “Χρησιμοποιούσα πάτους σιλικόνης όταν ήμουν 18, γιατί φορούσα ψηλοτάκουνα κάθε φορά που έβγαινα. Πάλι καλά που πέρασαν αυτές οι μέρες. Αλλά θυμάμαι ότι δεν ήταν καθόλου άνετοι και κατέληγα να τους βγάζω στην μέση της βραδιάς.”

Το αποτέλεσμα: “Με έκπληξη διαπίστωσα ότι βοηθάνε κάπως με τον πόνο. Αν και δεν πέρασε εντελώς, κυκλοφορούσα πιο εύκολα. Ωστόσο, πιστεύω ότι λειτουργούν καλύτερα σε κλειστά παπούτσια, κάτι που τους περιορίζει.”
Βαθμολογία: 4/5

Σερβιέτα

Το κόλπο: “Αυτό είναι ένα από τα πιο γελοία κόλπα που έχω ακούσει, αλλά μπορεί να πιάσει. Προφανώς είναι κάτι που θα προτιμούσα να δοκιμάσω σε κλειστά παπούτσια, για να μην φαίνεται η σερβιέτα στα πόδια μου. Πέρασα όλη τη μέρα ευχόμενη να μην κοιτάξει κανείς τα πόδια μου.”

Το αποτέλεσμα: “Έκοψα τα φτερά και τις άκρες για ευνόητους λόγους. Όταν πρωτοέβαλα τα παπούτσια μου, ήταν πολύ ωραία. Αλλά τελικά δεν έκαναν τίποτα και έμοιαζα με χαζή. Το προτείνω σε όσους έχουν πρόβλημα με τον ιδρώτα των ποδιών.”
Βαθμολογία: 2/5

Κρέμα μουδιάσματος

Το κόλπο: “Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι και πολύ ασφαλές… Υπάρχουν αρκετές κρέμες μουδιάσματος στο διαδίκτυο για τις γυναίκες που φοράνε ψηλοτάκουνα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κανείς τον πόνο.”

Το αποτέλεσμα: “Όταν πρωτοέβαλα την κρέμα, ήταν ανακουφιστική και δροσιστική. Μετά από ένα λεπτό, τα πόδια μου άρχισαν να κολλάνε και ήταν αηδιαστικό. Νόμιζα ότι θα στέγνωνε, αλλά δεν στέγνωσε. Όταν έβαλα τα παπούτσια μου, γλιστρούσαν και δεν μπορούσα να περπατήσω.

Αν και δεν πονούσα έντονα, ένιωθα έναν ήπιο πόνο ο οποίος επέμενε ακόμα και όταν καθόμουν. Παρ’όλο που κάποιοι ορκίζονται ότι κάνει θαύματα, δεν έκανε τίποτα για μένα.”
Βαθμολογία: 1/5

Κολλητική ταινία

Το κόλπο: “Αν κολλήσεις με ταινία το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο, σταματά ο πόνος. Αν και ακούγεται χαζό, είχα διαβάσει πολλά θετικά σχόλια. Λένε ότι ανάμεσα σε αυτά τα δύο δάχτυλα υπάρχει ένα νεύρο το οποίο προκαλεί πόνο στην σφαίρα του ποδιού όταν ασκείται μεγάλη πίεση σε αυτή. Όταν τα δάχτυλα αυτά είναι ενωμένα, το βάρος κατανέμεται πιο ισορροπημένα και ο πόνος είναι μικρότερος.”

Αποτέλεσμα: “Μου φάνηκε χαζό, αλλά πραγματικά έπιασε. Άντεξα μέχρι το τέλος της ημέρας, χωρίς να νιώσω πόνο. Πήγα ακόμα και στο σούπερ μάρκετ έτσι. Αν και πονούσα ακόμα, ήταν πολύ μικρότερος ο πόνος.”
Βαθμολογία: 4,5/5

Κρέμα και κρύο νερό

Το κόλπο: “Δεν ξέρω ποιος το πρωτοσκέφτηκε, αλλά ακούγεται ψεύτικο. Πρέπει να ρίξεις κρύο νερό στα πόδια σου, μετά να βάλεις κρέμα και να φορέσεις τα παπούτσια όσο τα πόδια είναι ακόμα νωπά. Υποτίθεται ότι η κρέμα μαλακώνει τα πόδια και το νερό την κλειδώνει. Έτσι ο συνδυασμός τους σταματά τον πόνο. Δεν καταλαβαίνω την λογική του, αλλά θα το δοκιμάσω.”

Αποτέλεσμα: “ Πρώτον, δεν ήθελα κανείς στο γραφείο να με δει να κάνω αυτό το πράγμα. Από την αρχή φάνηκε ότι δεν κάνει και πολλά αυτό το κόλπο. Τα πόδια μου γλιστρούσαν και ευχόμουν να μην πέσω και τα σπάσω. Τα πόδια μου πονούσαν πιο πολύ και μετά κανονικά, επειδή γλιστρούσαν στα παπούτσια. Μετά από 3,5 ώρες, απλά τα έβγαλα και τα παράτησα.”
Βαθμολογία: 0/5

“Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια θα με πονάνε ό,τι κι αν κάνω. Αλλά με κάνουν να δείχνω τέλεια, γι’αυτό δεν μπορώ να τα απορρίψω τελείως. Η καλύτερη επιλογή για μένα είναι η κολλητική ταινία και οι πάτοι σιλικόνης. Όλα τα άλλα δεν αξίζουν και με έκαναν να πονάω ακόμα περισσότερο.”

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια