DIY

Το Σπυράκι στο Μέτωπό της είχε Γίνει σαν Στραγάλι και δεν το Άντεχε άλλο. Τότε σκέφτηκε ΚΑΤΙ μοναδικό..!

Για πολλούς από μας, οι ασπιρίνες είναι κάτι απαραίτητο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε χτυπήσει ένας πόνος. Αλλά αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι το πόσο πολύπλευρα είναι αυτά τα χάπια.

Δείτε 10 παράξενες χρήσεις της ασπιρίνης:

Για την ακμή

Η ασπιρίνη είναι ένα δυνατό αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Προσπαθήστε να ανακατέψετε 2-3 σπασμένα χάπια με το χυμό από ένα λεμόνι και βάλτε το κατευθείαν πάνω στα σπυράκια σας. Ξεπλύντε μετά από μερικά λεπτά. Σημείωση: Μην χρησιμοποιήσετε το μίγμα πάνω σε ανοιχτή πληγή ή γρατσουνιά.

Αφαιρέστε λεκέδες από ιδρώτα

Οι λεκέδες αυτοί θα ανήκουν στο παρελθόν, αρκεί να διαλύσετε ένα χάπι σε ζεστό νερό και αφήστε το στην περιοχή που θέλετε για όλο το βράδυ. Πλύντε τα ρούχα σας κανονικά την επόμενη μέρα και θα γίνουν σαν καινούργια.

Ανακουφιστείτε από τσιμπήματα εντόμων

Διαλύστε μία ασπιρίνη σε μία κουταλιά της σούπας νερό. Βάλτε το μίγμα πάνω στο τσίμπημα για μερικά λεπτά και το δέρμα σας θα ηρεμήσει αμέσως.

Μαλακώστε τους κάλους 

Ανακατέψτε 7 σπασμένες ασπιρίνες με μισή κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και βάλτε το μίγμα στις πατούσες σας. Καλύψτε τα πόδια σας με μία υγρή πετσέτα και αφήστε την για 10 λεπτά. Μόλις έχουν μαλακώσει, θα μπορείτε να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα με μία ελαφρόπετρα.

Για πιο υγιή μαλλιά

Τα φθαρμένα μαλλιά μπορούν να αναζωογονηθούν με μία θεραπεία με ασπιρίνη. Διαλύστε σπασμένα χάπια με ένα ποτήρι νερό και ρίξτε το στα μαλλιά σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύντε. Τα μαλλιά σας θα λάμπουν!

Κατά της πιτυρίδας 

Για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, ανακατέψτε δύο σπασμένες ασπιρίνες με σαμπουάν και πλύντε κανονικά τα μαλλιά σας. Τα χάπια καταπολεμούν τους μύκητες και τα βακτήρια, τις 2 κύριες αιτίες της πιτυρίδας. Βέβαια υπάρχουν και άλλες αιτίες όπως άγχος, κακή υγιεινή και χρόνιες ασθένειες.

Απολέπιση 

Τα χάπια αυτά κάνουν θαύματα σε λιπαρό δέρμα και μεγάλους πόρους. Ανακατέψτε μερικά με λίγο νερό και τρίψτε το μίγμα προσεκτικά στο δέρμα σας.

Για τα λουλούδια

Εάν θέλετε να σιγουρέψετε πως τα λουλούδια σας θα αντέξουν για πολύ καιρό, προσθέστε μισή ασπιρίνη στο νερό τους. Μην το παρακάνετε όμως γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Για το καθάρισμα

Οι μπανιέρες έχουν την τάση να μαζεύουν υπολείμματα σαπουνιού τα οποία είναι πολύ δύσκολα στο καθάρισμα. Διαλύστε 5 ασπιρίνες σε νερό και βάλτε το σε ένα μπουκάλι σπρέι. Ψεκάστε κατευθείαν πάνω στην προβληματική περιοχή και αφήστε για 30 λεπτά. Έπειτα, καθαρίστε με ένα υγρό πανί.

Μάσκα προσώπου

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις δράσεις της, η ασπιρίνη κάνει πολύ καλή δουλειά σαν μάσκα προσώπου. Ανακατέψτε 7 σπασμένα χάπια με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Είναι πολύ χρήσιμο να ξέρεις πως αυτά τα παυσίπονα έχουν τόσες χρήσεις! Για τα κόλπα αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ληγμένα χάπια εάν σας έχουν περισσέψει. Εσείς θα δοκιμάζατε κάποιο από αυτά;

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια