DIY

Πάγωσε το Τζάμι του Αυτοκινήτου σας από το Κρύο; Δείτε ΠΩΣ μπορείτε να το Καθαρίσετε σε Χρόνο Μηδέν!

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να γλιστρήσετε και να πέσετε στον πάγο. Μπορεί να σχηματιστεί οπουδήποτε μπροστά στο σπίτι σας και να αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για ατυχήματα. Το λιώσιμό του είναι αναγκαίο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.

Αλλά το να αγοράσετε αλάτι από το σούπερ μάρκετ κοστίζει και τα χημικά συστατικά του μπορεί να καταστρέψουν το περιβάλλον.
Φέτος μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτό το μίγμα που είναι οικονομικό και αποτελεσματικό. Τι έχετε να χάσετε;

Τι θα χρειαστείτε:

-1,9 λίτρα ζεστό νερό
-6 σταγόνες υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα
-60 ml οινόπνευμα

Γεμίστε ένα δοχείο με ζεστό νερό. Προσθέστε το υγρό και τέλος το οινόπνευμα, ανακατέψτε τα όλα μαζί και δοκιμάστε το! Η γυναίκα στο βίντεο ρίχνει το μίγμα πάνω στο χιόνι και τον πάγο. Μέσα δευτερόλεπτα ο σκληρός πάγος αρχίζει να λιώνει.

Συμβουλή: Βάλτε το μίγμα σε μπουκάλι για σπρέι για να το ρίχνετε εύκολα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και στο αυτοκίνητο για να καθαρίσετε το παρμπρίζ.

Τα προϊόντα για λιώσιμο πάγου όπως το αλάτι μπορεί να έχουν επίδραση στο περιβάλλον γύρω σας – ακόμα και να διαβρώσουν τον δρόμο. Αν χρησιμοποιήσετε πολύ αλάτι για να λιώσετε τον πάγο, καταστρέφονται τα φύλλα και το γρασίδι. Το αλάτι εισβάλλει στο φυσικό περιβάλλον και προκαλεί αφυδάτωση.

Σύμφωνα με το CleanLink.com: “Πέρα από το τοπίο, η δεύτερη πιο ορατή επίδραση της υπερβολικής χρήσης αλατιού στο περιβάλλον είναι η καταστροφή που προκαλεί στις υποδομές, όπως οι δρόμοι, οι γέφυρες, οι χώροι παρκαρίσματος, τα πεζοδρόμια, οι είσοδοι σπιτιών, ακόμα και το δάπεδο.

Τα χλωριούχα στο αλάτι αυξάνουν την αγωγιμότητα του νερού και επιταχύνει την διάβρωση. Όλα τα άλατα, όταν χρησιμοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να αλλοιώσουν το τσιμέντο και να προκαλέσουν σκουριά σε ράβδους και στο δομικό χάλυβα, κάτι που επιδεινώνει την δομική ακεραιότητα.”

Θα το δοκιμάζατε;

Credit: awm.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια