DIY

Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε για να βγείτε Ζωντανοί, εάν χρειαστεί να Κολυμπήσετε σε Ανοιχτή Θάλασσα!

Οι περισσότεροι από μας λατρεύουμε την παραλία και την θάλασσα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η θάλασσα είναι πολύ ελκυστική αλλά και δύστροπη. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν χρήσιμο να σας δείξουμε πώς πρέπει να αντιδράσει κάποιος αν βρεθεί στην ανοιχτή θάλασσα.

Δείτε κάποιους κανόνες που καλό θα ήταν να θυμάστε:

Ηρεμήστε τον εαυτό σας

Είναι λογικό να φοβηθείτε για την ζωή σας. Ωστόσο, ο πανικός δεν βοηθάει. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε ψύχραιμα.

Διαλέξτε το σωστό στυλ κολύμβησης

Αυτό θα κρίνει το πόση ώρα θα κρατήσει η δύναμή σας. Σε ήρεμα νερά, καλό θα ήταν να κολυμπάτε με την πλάτη γιατί είναι πιο ξεκούραστο και θα αναπνέετε καλύτερα. Εάν έχει κύματα, είναι καλύτερο να είστε με την κοιλιά. Όταν είστε με την κοιλιά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το κεφάλι να μπει στο νερό. Εάν δεν το κρατάτε συνεχώς ψηλά, θα εξοικονομήσετε ενέργεια.

Βρείτε κάτι που να επιπλέει

Ειδικά αν έχει γίνει κάποιο ατύχημα, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν αρκετά πράγματα που επιπλέουν διάσπαρτα. Βρείτε κάτι και πιαστείτε από πάνω του.

Προσέξτε τα ρούχα σας

Το φως του ήλιου μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Μην βγάλετε όλα τα ρούχα σας γιατί θα είστε απροστάτευτοι στις ακτίνες του. Ιδανικά, μία τέντα είναι η καλύτερη λύση.

Αποφασίστε τι θα φάτε

Είναι σημαντικό να υπάρχει κάποια πηγή τροφής. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την μοιράσετε σε μικρές μερίδες έτσι ώστε να σας κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μην έχετε και προβλήματα με την πέψη. Μην φάτε χαλασμένο φαγητό, ανεξάρτητα του πόσο πεινάτε.

Να πίνετε συνεχώς υγρά

Το νερό είναι πιο πολύτιμο από το φαγητό. Εξάλλου δεν κινείστε πολύ και δεν χαλάτε πολύ ενέργεια. Ωστόσο, συνεχώς καταναλώνετε υγρά. Να θυμάστε πως δεν πρέπει να πιείτε νερό από την θάλασσα. Θα χρειαστείτε ένα κουτί, δύο δοχεία, ένα αδιάβροχο υλικό και βάρη. Πάρτε το ένα δοχείο και γεμίστε το με νερό της θάλασσας.

Βάλτε το άλλο σε ένα κουτί δίπλα του. Βάλτε ένα κομμάτι από αδιάβροχο υλικό πάνω και από τα δύο και ένα βάρος πάνω από το άδειο δοχείο. Σύντομα θα έχετε φρέσκο νερό. Μία άλλη λύση θα ήταν να μαζέψετε νερό από την βροχή

Σώστε τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να φύγετε όσο πιο γρήγορα γίνεται από την θάλασσα. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε αυτούς τους κανόνες:

Εάν δεν έχετε ιδέα που είστε, μην κάνετε κουπί. Αφήστε το ρεύμα να σας μεταφέρει. Είναι πιο πιθανό να σας πάει σε ξηρά. Μην πέσετε στο νερό εάν δείτε ένα πλοίο σε απόσταση. Μην προσπαθήσετε να το φτάσετε. Είναι καλύτερο να κάνετε σήμα με έναν καθρέφτη ή μία κονσέρβα.

Μην προσπαθήσετε να κάνετε σήμα με φωτιά γιατί θα θέσετε το καταφύγιό σας σε κίνδυνο. Εάν είστε τυχεροί και έχετε φωτοβολίδες, μην της πετάξετε από πολύ νωρίς – περιμένετε να δείτε πρώτα κάποιο πλοίο.

Μην χάσετε την ελπίδα

Η απελπισία είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Μην τα παρατήσετε. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα μετά από μήνες από την εξαφάνισή τους.

Credit: brightside.me

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια