5 Έξυπνα Κολπάκια για να Ξεχωρίσετε τις Νόστιμες Φράουλες από τις Ξινισμένες!

Η φράουλα, ένα υπέροχο μούρο, που εκτός από την υπέροχη γεύση και άρωμα διαθέτει πλήθος από χρήσιμες ιδιότητες. Για παράδειγμα, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και κάλιο.

Τώρα που είναι η εποχή συγκομιδής της φράουλας, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε λάθη κατά την επιλογή αυτής της νόστιμης λιχουδιάς.

1. Μυρωδιά

Το πρώτο και βασικό που πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά της φράουλας είναι, φυσικά, η μυρωδιά. Η καλή φράουλα έχει έντονη μυρωδιά, χωρίς οποιεσδήποτε εξωτερικές προσμίξεις. Αν οι φράουλες μυρίζει ελάχιστα, κατά πάσα πιθανότητα, έχει καλλιεργηθεί με χημικές ουσίες.

2. Χρώμα

Οι «καλές» φράουλες πρέπει να είναι έντονα κόκκινες και ελαφρώς γυαλιστερές. Φράουλες με σκούρο μπορντό χρώμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή: ασυνείδητοι πωλητές μπορεί να τις έχουν χρωματίσει για να φαίνονται πιο ελκυστικές οπτικά. Άχρωμες ή με πράσινα σημεία φράουλες δεν αξίζει να αγοράσετε: μετά τη συγκομιδή τους, οι φράουλες δεν θα ωριμάσουν.

3. Mέγεθος και σχήμα

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φράουλας, οπότε κάποιες γενικές συστάσεις για το μέγεθος και το σχήμα των καρπών δεν υπάρχουν. Μην αναζητήσετε πολύ μεγάλες φράουλες: είναι πιθανό ότι τις έχουν γεμίσει με νερό για να προσθέσουν όγκο. Επίσης, πρέπει να δώσετε προσοχή σε χτυπήματα, καθώς αυτά τα μούρα έχουν ήδη αρχίσει να σαπίζουν.

4. Φύλλα

Η ποιότητα της φράουλας μπορεί να χαρακτηριστεί κατά μεγάλο ποσοστό από τα φύλλα της. Οι φράουλες πρέπει να έχουν φύλλα, καθώς χωρίς αυτά δεν διατηρούνται για αρκετό διάστημα. Δεύτερον, τα φύλλα πρέπει να είναι στεγνά. Αν είναι υγρά σημαίνει ότι οι φράουλες βρίσκονταν στον πάγκο για μια-δυο μέρες. Το χρώμα των φύλλων πρέπει να είναι πλούσιο πράσινο. Και μία ακόμα συμβουλή: φράουλες, που έχουν απόσταση από τα φύλλα και τη βάση είναι κατά πάσα πιθανότητα γλυκές. Ενώ αν τα φύλλα ακουμπάνε στη βάση, θα είναι ελαφρώς ξινές.

5. Σπόρια

Ένας άλλος ενδιαφέρον τρόπος για να αξιολογήσετε οπτικά την ποιότητα της φράουλας είναι να δείτε τα σπόρια. Όσο μεγαλύτερη απόσταση έχουν μεταξύ τους και όσο πιο βαθιά βρίσκονται, σημαίνει ότι η φράουλα θα είναι πιο γλυκιά. Φυσικά, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία σε αυτό το τέχνασμα, αλλά δεν χάνετε τίποτα αν το δοκιμάσετε, έτσι δεν είναι;

Credit: Adme

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα