Μαμά σφηνώνει ένα ρολό από χαρτί κουζίνας στο παράθυρο του αυτοκινήτου. Ο λόγος; Μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βάζουν τα δυνατά τους για να κάνουν τα οχήματα πιο ασφαλή, αλλά πάντα εγκυμονούν κρυφοί κίνδυνοι.

Η Janette Fennell είναι πρόεδρος της οργάνωσης «Παιδιά και αυτοκίνητο», που ασχολείται με την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Μοιράζεται μαζί μας μερικές συμβουλές ασφαλείας, με την ελπίδα να παραμείνουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας ασφαλή.

Τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας είναι εφοδιασμένα με φουτουριστικά χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία της μηχανής χωρίς χρήση κλειδιού.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτά τα κουμπιά. Μπορεί να ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το αυτοκίνητό σας αφού μπείτε στο γκαράζ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συγκέντρωση δηλητηριώδους μονοξειδίου του άνθρακα.

Η Janette συνιστά να εγκαταστήσετε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα στο γκαράζ καλού κακού. Θα κρατήσει την οικογένειά σας ασφαλή.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτόματα παράθυρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να φτάσετε στην πλευρά του συνοδηγού για χειροκίνητη περιστροφή του παραθύρου. Ενώ τα αυτόματα παράθυρα είναι εξαιρετικά βολικά, εγκυμονούν επίσης κίνδυνο για τα παιδιά.

Για να ελέγξετε αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει αυτόματα παράθυρα που κατεβαίνουν σε περίπτωση που βρεθεί ένα εμπόδιο, όπως το κεφάλι ενός παιδιού, δοκιμάστε να βάλετε ενδιάμεσα ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο πως να το χρησιμοποιήσετε και μερικά ακόμα χρήσιμα κόλπα.

Credit: Lifeaspire

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της