Λαρισαίος έφτιαξε εφαρμογή για κινητά που βάζει μπροστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου με τη φωνή

Ασχολείται από μικρός με τις μηχανές και τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων. Παράλληλα, λατρεύει την τεχνολογία, και ανέκαθεν του άρεζε όχι μόνο να θαυμάζει και να χρησιμοποιεί τα επιτεύγματά της, όπως άλλωστε κάνουμε όλοι, αλλά να λύνει, να δένει κάποια εξ αυτών και να ψάχνει να βρει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αυτή η εσωτερική ανάγκη αναζήτησης, σε συνδυασμό με τις γνώσεις του πάνω στα αυτοκίνητα, αφού σπούδασε μηχανικός και ασκεί εδώ και λίγο καιρό αυτό το επάγγελμα, τον οδήγησε στο να καταφέρει να κάνει ένα όχημα να μπορεί να ξεκινά και να σταματά, χωρίς κλειδί και χωρίς οποιαδήποτε επαφή, μόνο με φωνητική εντολή μέσω κινητού τηλεφώνου και σε ακτίνα δράσης ως τα 50 μέτρα (προς το παρόν)!

Ο λόγος για τον 22χρονο Βασίλη Πετρούλη, ο οποίος, μας άφησε άφωνους όταν θέλησε να μας δείξει την εφεύρεσή του στον χώρο που δουλεύει, σε συνεργείο (BOSCH Car Service), οικογενειακή επιχείρηση λίγο έξω από την Αγιά, μαζί με τον πατέρα του Ηλία και τον αδελφό του Σπύρο. Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα Subaru Impreza 2000 κυβικών. «Πρόκειται για δοκιμαστική κατασκευή» μας λέει δείχνοντάς μας έναν εγκέφαλο που έχει τοποθετήσει στο εσωτερικό του, αριστερά πάνω από το τιμόνι. «Είναι ο κεντρικός επεξεργαστής» μας εξηγεί. «Μου πήρε τρεις μήνες να τον φτιάξω, συνδέεται με τη μηχανή με καλώδια και φέρει τρία προειδοποιητικά led». Μέσω ειδικής εφαρμογής, που, σημειωτέον, ο ίδιος δημιούργησε και εγκατέστησε στο προσωπικό του Smartphone, λέει σ’ αυτό – και όχι πληκτρολογεί – απλά δυο μικρές φράσεις: «Subaru connect» και «Red on». Σε χρόνο σχεδόν μηδαμινό, βλέπουμε, όλο απορία να λέμε την αλήθεια, να ανάβει το ένα led και όλα τα λαμπάκια του καντράν. Με μία επιπλέον λεξούλα «on» ανάβουν τα άλλα δύο προειδοποιητικά led και ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία, ενώ για το κλείσιμο αυτού αρκεί να πεις «off»! Πρόκειται ασφαλώς για ευρεσιτεχνία ομολογουμένως εντυπωσιακή, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τον συγκεκριμένο μηχανικό. Ο νεαρός Αγιώτης εκπλήσσει μ’ αυτήν. Όχι όλους βέβαια. Οι στενά δικοί του άνθρωποι, όπως και οι φίλοι του, έχουν δει από τα χέρια του, από τα παιδικά του ακόμη χρόνια, κι άλλα παρόμοια, παράξενα και πρωτότυπα. Τον έχουν συνηθίσει και είναι το καμάρι τους. Πολυμήχανο, θα τον χαρακτήριζε κανείς, ιδιαίτερα εύστροφο. Κι όταν τον κοιτάς με θαυμασμό, κατεβάζει τα μάτια. Αλλά, ταυτόχρονα, σου λέει κιόλας «Μη νομίζεις, δεν το ολοκλήρωσα ακόμη. Θα βελτιώσω την εφαρμογή και την όλη συνδεσμολογία, με στόχο να μπορεί να ελεγχθεί, μέσω πάντα φωνητικής εντολής, πέραν της λειτουργίας του κινητήρα, η θέρμανση, ο κλιματισμός κι ο φωτισμός του οχήματος, μέχρι το τελικό στάδιο που το αυτοκίνητο θα γίνει απόλυτα τηλεχειριζόμενο!». Καλή επιτυχία Βασίλη στα σχέδια και στα όνειρά σου… Μάλλον πολύ σύντομα θα χρειαστεί να τα ξαναπούμε!

Πηγή: eleftheria.gr

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της