Η Σοκαριστική Στιγμή που ο Αυτόματος Πιλότος του ηλεκτρικού Τesla προβλέπει Ατύχημα πριν καν αυτό Συμβεί!

To αυτοκίνητο Tesla είναι το μέλλον. Σίγουρα πολλοί θα είναι σκεπτικοί, ιδιαίτερα λόγω της έλλειψης σταθμών φόρτισης, αλλά πλέον με τις νέες μπαταρίες, το αυτοκίνητο αυτό προσφέρει πάνω από 480 km αυτονομία με μία φόρτιση.

Και το γεγονός πως μπορείς να φορτίσεις το αυτοκίνητό σου με την ενέργεια του ήλιου είναι κάτι που θα αλλάξει όλο το παιχνίδι. Εκτός από αυτό όμως, το Tesla μπορεί να κάνει τρελά πράγματα. Έχει σύστημα με αυτόματο πιλότο που λειτουργεί άψογα και μπορεί ακόμα και να παρκάρει μόνο του.

Φαίνεται όμως πως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι τόσο εξελιγμένη, που θα μπορούσε να κάνει τον δρόμο πολύ πιο ασφαλή. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που τραβήχτηκε, ένα Tesla οποίο προέβλεψε πως τα προπορευόμενα οχήματα θα συγκρούονταν και έσωσε τον οδηγό από το δυστύχημα.

Το βίντεο ανέβηκε από τον Hans Noordsji από την Ολλανδία. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι το Tesla προβλέπει ένα ατύχημα αρκετά δευτερόλεπτα πριν συμβεί.

Το αυτοκίνητο προειδοποιεί, πατάει αυτόματα το φρένο και τελικά αποφεύγει το τρακάρισμα, προστατεύοντας και τον οδηγό του αλλά και τους επιβάτες του προπορευόμενου αμαξιού.

Αυτή η εκπληκτική τεχνολογία είναι κομμάτι του συστήματος αυτόματης οδήγησης που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρακολούθηση μοτίβων ασφαλής οδήγησης.

Πολλοί ανησυχούν τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει κάποια βλάβη στο σύστημα αυτό και δημιουργηθεί ατύχημα. O Elon Musk όμως έχει τα στατιστικά να αποδείξει πως ο αυτόματος πιλότος είναι πιο ασφαλής και πως τα μεμονωμένα περιστατικά είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν με την παραδοσιακή οδήγηση.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: distractify.com

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της