Ασυνείδητος οδηγός παρκάρει σε θέση αναπήρων. Τότε βλέπει ξαφνικά μπροστά του ΚΑΤΙ το σοκαριστικό…

Κάποιοι Ρώσοι έπαθαν το σοκ της ζωής τους προσπαθώντας να σταθμεύσουν σε ένα σημείο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Ρωσία έχει διαπιστώσει ότι περισσότεροι από το 30% των ανθρώπων παίρνουν θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, αν και οι ίδιοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Έτσι, αυτός ο ρωσικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η Dislife, έχει καταλήξει σε μια ισχυρή και δημιουργική λύση στο πρόβλημα.

Ειδικά αυτοκόλλητα σχεδιάστηκαν για τις κάμερες που τους επέτρεπαν να ανιχνεύσουν εάν το αυτοκίνητο προοριζόταν πράγματι να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αν δεν ανιχνευόταν αυτοκόλλητο, τότε εμφανίζονταν μια προβολή ενός πραγματικού ατόμου με ειδικές ανάγκες που αντιμετώπιζε τον οδηγό. Το αποτέλεσμα ήταν μια εμπειρία που πιθανώς οδήγησε τους οδηγούς σε ένα τρομακτικό αλλά και πολύτιμο μάθημα.

«Σταμάτα» το ολόγραμμα αναφωνεί στον οδηγό καθώς πλησιάζει τον χώρο με ειδικές ανάγκες. «Μην παρκάρεις». Το ολόγραμμα συνεχίζει να υπενθυμίζει στον οδηγό ότι αυτοί οι χώροι στάθμευσης προορίζονται για άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να είναι αμέτοχοι Οι οδηγοί αντιδρούσαν μερικές φορές στο μήνυμα με δυσπιστία ή σοκ, αλλά ελπίζουμε ότι το μάθημα θα γίνει αποδεκτό.

Αυτός είναι ένας ισχυρός τρόπος για να μεταφερθεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Λίγα επιπλέον βήματα για έναν χώρο στάθμευσης πιο μακριά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι.

Credit: ShareTap

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της